Zwemmen…daar worden toch alle kinderen blij van?! Die van ons in ieder geval wel! En toen we vertelden dat we ook nog eens naar hun favoriete zwembad Hoornse Vaart zouden gaan én het een discozwemmen avond is was het feest helemaal compleet! Ilse en Bryan (8 jaar) hebben beide recent hun B-diploma gehaald dus er helemaal klaar voor om vol vertrouwen het zwembad in te gaan zónder bandjes ;)

Discozwemmen bij zwembad Hoornse Vaart

Als we na het eten met een volle buik richting het zwembad vertrekken vertellen we dat het thema dit keer Hawaii is en het zwembad dan helemaal versierd is in tropische sferen. Bryan roept enthousiast dat hij zijn tropische zwembroek aan heeft met bloemen en Ilse reageert daarop dat haar bikini tropische dieren heeft. Dat zit wel goed dus!

We melden ons bij de receptie en zien dat het al gezellig druk wordt. De discolichten geven een speciaal sfeertje en bij het horen van de muziek is stilstaan eigenlijk geen optie. Ilse en Bryan houden het niet meer en trekken ons zowat de kleedruimte in om zo snel mogelijk echt dat zwembad in te kunnen!

Een DJ, flamingo’s en bloemenkransen

Je hoeft niet te raden wat het thema is deze avond, want de flamingo’s, bloemenkransen en de fleurig geklede badmeesters- en juffen stralen allemaal tropisch uit: Hawaii! In het grote bad gaan de golven net aan en in het naastgelegen instructiebad ligt een supertoffe waterstormbaan met palmbomen en al. Aan animo ontbreekt het niet daarvoor, een rij kinderen staat te popelen om aan de beurt te zijn en zonder tussentijdse waterdoop aan het einde van de stormbaan van de glijbaan zo het water in te kukelen. Ook als moeders hebben wij stiekem wel de wens om hem ook even uit te proberen…maar we laten de eer toch maar bij kids!

Discozwemmen Hoornse Vaart stormbaan

Bij het grote golfslagbad, onder de coole glijbaan, staat DJ Pim tussen de opblaaspalmbomen. Hij weet precies de juiste hits te draaien voor kinderen van 8 tot 13 jaar; we horen nummers van Snelle, de Snollebollekes en andere meezingers voorbij komen waar de kinderen exact de tekst van weten mee te zingen.

Discozwemmen Hoornse vaart

Kinderfeestjes met een eigen tafel en snackarrangementen!

Wat ons opvalt is dat er ook tafels in het zwembad staan die gereserveerd lijken. Een van de fleurig aangeklede badjuffen weet ons te vertellen dat er met dit soort avonden ook kinderfeestjes gevierd kunnen worden. Dan krijg je dus je eigen tafel en de kids krijgen, in dit geval, een mooie bloemenkrans bij binnenkomst én je mag al een uur eerder naar binnen dan de rest. Dat geeft dan net dat beetje extra aan een zwemfeestje! Ook kun je een snackarrangement afnemen, dan eet je dus gewoon lekker in het zwembad en hoef je vooraf dus niet thuis aan de bak! Ideaal, dat onthouden we voor de volgende keer!

Na 2 uurtjes zwemmen, meezingen, van het ene naar het andere bad sjezen omdat het overal zo leuk is moeten we er toch echt een eind aan breien. Ilse en Bryan geven uiteindelijk thuis als we beloven dat we de volgende keer weer gaan!

Elke maand een ander discozwemmen-thema

Wil jij ook een keer gaan discozwemmen met de kids? Dat kan! Er staan al een aantal discozwemmen gepland (2022):

23 april: Jungle
21 mei: Wilde Westen
18 juni: Pyama Party
16 juli: Circus

Per kind mag er 1 ouder gratis naar binnen (en je hoeft zelf niet persé te zwemmen).

Meer informatie over het discozwemmen

 

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!