Helaas kreeg je bij de geboorte van je kind geen handleiding mee. Ik ben dol op lezen.  Speciaal voor jou deel ik mijn leukste, handigste en meest interessante boeken vol tips en trucs over de opvoeding.

Opvoeden is niet alleen maar leuk en makkelijk

En daarom kun je daar best wel eens hulp bij gebruiken om het nog fijner te hebben met je gezin. Samen een dagje uit met je kinderen is super leuk, maar soms ook best vermoeiend. Kinderen hebben hun eigen ideeën over een leuk uitje en ook loopt er wel eens iets niet zo lekker. Kinderen hebben allemaal hun eigen karakter. En daar moet jij mee leven, maar ik weet dat jij dat kan. En soms met een beetje hulp van een ander.

Ontdek hier tips voor de leukste boeken die jou helpen bij de opvoeding van schoolgaande kinderen:

  • Boeken over brutaal en opstandig gedrag
  • Tips en hulp bij slecht slapen
  • Zindelijkheid en andere motorische uitdagingen
  • Boeken over hoe om te gaan met driftbuien
  • Tips voor meer zelfvertrouwen
  • Weetjes over de ontwikkeling van je kind
  • Boeken over liefdevol opvoeden
  • en nog veel opvoedvragen 

 

Soms moet je het gewoon niet moeilijker maken dan het is

Afgeloper zomer las ik dit boek, echt mijn topper! Al vind ik dat je het ouderschap heel serieus moet nemen, het hoeft niet altijd strak en mag best wat relaxter. Liefdevolle verwaarlozing noem ik het. En dit boek past daar echt perfect bij. 

1. Rust, regelmaat en fikkie stoken

boekentips Go-Kids

Een vrolijk opvoedboek waarin heilige opvoedhuisjes omver geschopt worden door niet zo traditionele ouders. De twee vaders Paul en Wim moesten het opvoeden als het ware opnieuw uitvinden. En wat blijkt? Van hun ervaringen kunnen ALLE ouders wat opsteken. De opvoeding van je kinderen is iets waar je heel vrolijk van kunt worden. Het boek staat vol herkenbare ervaringsverhalen en 89 praktische tips, zoals de samen met hun kinderen opgestelde regels over internet. Het devies: laat los, heb plezier, en wees soms wat strenger! Daar worden kinderen én hun ouders een stuk gelukkiger van.

>> Daar word je gelukkig van!

2. Jagen, verzamelen en opvoeden

Boekentips Go-Kids

Wat we van oude culturen kunnen leren over het opvoeden van blije, behulpzame kinderen. Ik was vooral erg getriggerd door het verschillen tussen de band tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst. Ik herken dit zo in mijn eigen gedachten over hoe opvoeden eruit ziet. Niet voor allerlei tips, maar wel een boek die je aanzet tot denken wat jij belangrijk vindt in de opvoeding van je kinderen.

>> Echt een aanrader!

3. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Boekentips Go-Kids

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap.

>> Die moet je lezen!

 

Help, mijn kind heeft een stempel

Autisme, ADHD, temperamentvol, hoogsensitief er worden heel wat kinderen in hokjes gestopt. De een is hier blij mee, de ander vindt het verschrikkelijk. Zelf sta ik er heel open in. Het hokje is niet je kind. Het hokje verklaart wel (deels) het gedrag van je kind. En met de tips en trucs die in deze boeken besproken worden kun je misschien wel beter omgaan met het gedrag van je kind. En vooral het gedrag van je kind beter sturen.

En heel veel tips zijn eigenlijk geschikt voor alle ouders met een kind. Lees zelf maar...

4. Lifehacks voor meiden met autisme

Lifehacks voor meiden met autisme

Het boek is geschreven voor meisjes met autisme, maar ik vind het eigenlijk een aanrader voor alle ouders van (pré)puber meisjes. De periode van 8 tot 18 jaar is namelijk voor elk meisje behoorlijk ingewikkeld. Het boek zit vol informatie, tips en soms eenvoudige oefeningen voor allerlei thema’s waar deze meisjes in hun (dagelijks) leven tegenaan kunnen lopen: samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit. Een boek vol ‘lifehacks’ die het leven wat makkelijker maken. Voor elk meisje!

>> Handige lifehacks!

5. Temperamentvolle kinderen

Temperamentvolle kinderen

Heb jij een kind dat opvliegender lijkt te zijn dan andere kinderen? Lijkt jouw kind soms koppiger dan anderen of kan hij van slag raken van iets waarvan je het totaal niet had verwacht? Dan lijkt het er op dat je te maken hebt met een temperamentvol kind. Het boek vol handreikingen en tips verandert het kind niet, maar jou als opvoeder wel. Een boek vol met tips hoe je een temperamentvol kind goed begeleidt en ondersteunt. Er worden handvatten geboden voor het opvoeden van temperamentvolle kinderen. Door een temperamentvol kind goed te begeleiden en te ondersteunen zullen de voordelen van een temperamentvol kind steeds vaker de bovenhand voeren.

>> Bestseller!

6. Hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitieve kinderen

Waarom reageren hoogsensitieve kinderen vaak met woedeaanvallen, of voortdurende vraag om aandacht? Ouders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama's terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld? Pas als je het ontstaan van hun reactie begrijpt kun je adequaat en effectief reageren. Door te begrenzen en te begeleiden. In dit boek staan veel waardevolle methoden en adviezen. De positieve, opbouwende benadering die je leert in dit boek brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een prachtig hoogsensitief mens.

>> Wijs, krachtig en gelukkig!

 

Omdenken in opvoeding

Maak van een probleem een mogelijkheid, maak van een gebrek een talent. 

7. Lastige kinderen? Heb jij even geluk

Lastige kinderen? Heb jij even geluk

In dit boek wordt duidelijk gemaakt welke verantwoordelijkheid waar ligt en hoe je als ouder, leerkracht en allen die met kinderen te maken hebben kinderen kunt steunen, respecteren en voor ze zorgen. Het boek beschrijft hele herkenbare situaties, waar op een andere manier dat je gewend bent tegen aan wordt gekeken. Oplossingen voor problemen kunnen vaak zo eenvoudig kunnen zijn (vaak zijn wij zelf degene die 'het' moeilijk maakt). Op een humoristische wijze word je als volwassene ten opzichte van het kind tot zelfreflectie aangezet over alles wat met je opvoeding te maken heeft. Aanrader.

>> Wat een geluk!

 

Hoe geef ik mijn kind meer zelfvertrouwen

Voelt jouw kind zich wel eens buitengesloten, wordt jouw kind ook wel eens gepest of voelt het zich onzeker of zit hij of zij voortdurend te pieken. Dan is dit boek echt iets voor jou!

8. Opvoeden tot zelfvertrouwen

Opvoeden tot Zelfvertrouwen

Een heel handig boek, vol met tips om samen met je kind te bouwen aan meer zelfvertrouwen, veerkracht en gezonde assertiviteit. Echt veel concrete tips en oefeningen om je kind meer zichzelf te leren opkomen. Aanrader!

>> Bestel hem hier!

 

Binnenkort meer tips. Voor nu, veel leesplezier!

Liefs Judith