4 juni: Nationale Opa & Oma dag!

Wij hadden er tot een jaar terug eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het schijnt al een paar jaar een nationale dag te zijn. Net zoals Vaderdag en Moederdag is er ook een Opa & Oma dag. En dat is natuurlijk ook niet zo gek, want veel opa's en oma's doen heel veel voor hun kinderen en kleinkinderen. Dus ook zij verdienen op zijn minst een 'eigen' dag!

Oorsprong van Opa & Oma dag

De Opa en Oma dag komt oorspronkelijk uit Amerika, waar ze al sinds 1978 elke eerste zondag van september deze dag vieren. Marian McQuade (1917 - 2008) zette zich jarenlang in voor organisaties die opkomen voor het belang van ouderen en zij wilde graag een speciale feestdag voor grootouders. Na flink lobbyen en een lange campagne ondertekende President Carter in 1978 het voorstel voor een nationale Opa en Oma dag. Sindsdien is er in Amerika de 'National Grandparents day'.

In Nederland is Opa & Oma dag een officieel feit sinds 2004, al is nog lang niet iedereen ermee bekend. Hoe dan ook, grootouders en overgrootouders verdienen absoluut een dag om in het zonnetje gezet te worden!

Verwen die opa's & oma's extra goed!

Want opa's en oma's doen vaak héél veel voor hun kinderen en kleinkinderen. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 90% van de grootouders oppast en bijna de helft op vaste dagen. Onmisbaar voor vele ouders. Dus verwen die lieve mensen eens extra met bijvoorbeeld: 

Bronnen: vriendin.nl, pinterest, rutgerbakt.nl, Aldi

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?