Wadproeven op het Balgzand

Ook deze zomer organiseert de Waddenvereniging, werkgroep Den Helder, weer de “Kom Wad proeven”dagen bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje. Kinderen kunnen door middel van spel, knutselen en kleuren op een speelse manier kennis maken met de Waddennatuur.

Activiteiten rond Natuurinformatiecentrum t Kuitje

Rond het gebouw kunnen kinderen het Vogeltrekspel spelen. Via dit spel leren ze wat trekvogels zijn en wat die zoal tegen komen op hun reis van Afrika naar Siberië en weer terug.
Van schelpen kunnen ze een “waddenmuis” maken of zelf iets leuks bedenken. Ook maken ze kennis met de planten op het schor. Sommige planten kun je eten. Ze kunnen het verschil proeven tussen de “zoute” en de “zoete planten”.
Voor de vogels is het waddengebied heel belangrijk. De kinderen kunnen aan de hand van een tekening proberen de vogel in de diorama’s te ontdekken en daarna te kleuren. Tot slot krijgen de kinderen een mooi kleurplaat.
Tijdens deze dagen gaan we niet het wad op want het is of wordt hoog water, maar we gaan wel een kijkje nemen bij het wad.
Naast deze activiteiten kunnen er dieren onder de microscoop bekeken worden en in de voelbak, een aquarium, mogen de kinderen een vis aanraken.

De kosten zijn € 2,50 per kind en dat is inclusief een glas limonade. Voor de begeleiding is er koffie en thee. Voor de exacte data en tijden ga je naar de website van Natuurinformatiecentrum 't Kuitje.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de Noordkop?
We sturen je met plezier GRATIS UitTips in je mail!

GRATIS UitTips!