Wadexcursie op het Balgzand

Wadexcursie op het Balgzand

Er is vandaag weer een wadexcursie op het Balgzand in Den Helder - georganiseerd door de vrijwilligers van het natuurinformatiecentrum. Machtig interessant voor het hele gezin!

Balgzand is een geheim paradijs

“Het Balgzand is net een geheim paradijs”. Zo begint de introductie in het natuurinfocentrum Balgzand ’t Kuitje, voordat je het Balgzanderwad op gaat. In dat geheime paradijs valt heel veel te ontdekken - daarom worden er regelmatig excursies georganiseerd.

Tijdens de natte excursies worden jullie meegenomen op het Wad en horen jullie alles over het leven op en in de bodem van het Wad. Je kunt dan zelf met b.v. een greep in de bodem zoeken naar daarin levende dieren en met een schepnet zoeken naar vissen en krabben etc…

Natuurinformatiecentrum 't Kuitje

Na de excursie wordt de gevonden levende have meegenomen naar ’t Kuitje om deze beter te kunnen bekijken. Onder microscopen kan e.e.a worden bestudeerd en beantwoorden de vrijwilligers alle vragen.

In ’t Kuitje zijn enkele aquaria met vissen die voorkomen in Wadden- en Noordzee. Ook is er een voelaquariumbak waarin u de daarin levende dieren kunt aanraken. Na de excursie worden de dieren in de aquaria gevoerd met de gevangen dieren die gevonden zijn tijdens de excursie.

Doen jullie ook mee met de wadexcursie in Den Helder?

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Kosten voor een excursie: volwassenen € 5,00, p/p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tlf. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-635340 of 633210. Kijk ook even op onze website www.kuitje-balgzand.nl

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de Noordkop?
We sturen je met plezier GRATIS UitTips in je mail!

GRATIS UitTips!