Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud

Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud

Eén keer per jaar is er Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud in Medemblik. Dit jaar is het extra speciaal; De Ridders van de IJssel komen het kasteel bezetten!

Middeleeuws Kampement in het Pinksterweekend in Medemblik

Tijdens het Pinksterweekend, 9 en 10 juni, slaan de ridders hun kamp op waar je kunt beleven hoe mensen in de middeleeuwen leefden. Je ziet hoe ze kookten en hoe ze dagelijkse gebruiksvoorwerpen maakten in traditionele ambachten. Maar ook hoe ze hun wapens onderhielden, wat de herkomst is van de banieren en hoe er werd gezongen en gedanst.

Je mag de bewoners van het kampement echt álles vragen wat jij wil weten over de middeleeuwen. Het kampement is geheel toegankelijk. Je mag overal kijken en wordt daarmee deelgenoot van het middeleeuwse leven.

Live shows van échte ridders

Wil je de échte ridders in actie zien? Om 11.00 uur en om 14.00 uur zijn er live shows! Verschillende middeleeuwse thema’s komen hierin naar voren, waaronder gevechten tussen ridders.

Het Middeleeuws Kampement is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen is er wat te beleven. Het Kasteel Café van Kasteel Radboud is dan ook open, waar heerlijke koffie, gebak en lunch wordt geserveerd. Bij mooi weer kan je daar op het heerlijk zonnige terras met uitzicht over het IJsselmeer neerstrijken.

Gaan jullie ook naar Kasteel Radboud met Pinksteren?

Dus kom in het Pinksterweekend, zondag 9 en maandag 10 juni, tussen 11.00 en 17.00 uur naar het Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud en beleef de magie van vervlogen tijden!

Koop online je tickets voor dit toffe Pinksterevenement!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in Westfriesland?
Ik stuur ze met plezier GRATIS naar je toe per mail!

GRATIS UitTips!