Vol verwachting klopt ons hart!

Maak kennis met de legendes rondom Sinterklaas! In de gloednieuwe doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint beleef je de avonturen die hij ook beleefd heeft. 

Het avontuur van SuperSint is de opvolger van het Pakhuis van Sinterklaas en zit net als zijn voorganger vol leuke en leerzame activiteiten. Zo kun je leren daklopen, de pakjesmachine bedienen en het paard in de paardenstal voeren. 

Op speelse wijze oefen je taal, rekenen en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als SuperSint, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen. Help de Sint en wordt een SuperKind!

Speciaal voor de grotere kinderen en de 'grote mensen' bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daar maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest. Daar kun je ook antwoorden vinden op vragen als; Waarom rijdt Sinterklaas met zijn paard over de daken? en Waarom krijg je strooigoed in je schoen?

Sinterklaas ontmoeten?

Wil jij Sinterklaas graag een handje geven? Of misschien wel een mooie tekening? Dat kan! Hij komt het Museum bezoeken op onderstaande data tussen 14:00 en 16:00 uur. 

  • Woensdag 20 november
  • Zaterdag 23 november
  • Zondag 24 november
  • Woensdag 27 november
  • Zaterdag 30 november
  • Zondag 1 december 
  • Woensdag 4 december

Op deze dagen zal Sint voorlezen uit het, speciaal voor deze tentoonstelling uitgebrachte, prentenboek "SuperSint" Kom je liever in de ochtend naar het Museum? Op zaterdag en zondag zal één van de personages uit het boek voorlezen. 

Tickets

Hier kun je tickets kopen voor deze leuke tentoonstelling. Wil je alleen naar "Het avontuur van SuperSint en ga je de rest van het museum niet bezoeken? Kies dan voor het evenement "Het avontuur van SuperSint. Je betaald dan € 4,50 (>2 jaar) Kies je voor reguliere entreetickets, waarmee je het hele museum kunt bezoeken (inclusief "Het avontuur van SuperSint") klik dan op "Entree Limburgs Museum". Met een Museumjaarkaart bezoek je het Limburgs Museum (inclusief "Het avontuur van SuperSint") gratis. 

Hier kun je meer info vinden over deze leuke tentoonstelling.

 

______________________________________________________

TIP: Wil jij de leukste tips uit deze regio in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids Noord-Limburg.

______________________________________________________