In Gelderland is héél veel te beleven voor gezinnen - we laten de uitjes dan ook zien in 5 verschillende regio's.

Op pad met kinderen in Gelderland

Met 5 regio’s in Gelderland hebben onze regiomanagers heel veel voor je uitgezocht van wat er te vinden is in deze provincie. Ook superhandig als je in Gelderland op vakantie bent!

Kies de regio die jij wilt ontdekken!

Over de provincie Gelderland

In Gelderland hoef je je tijdens een dagje uit geen moment te vervelen! De regio Nijmegen, de Veluwe, de Stedendriehoek, de Achterhoek en de Betuwe zijn prachtige streken om eindeloos te genieten van de natuur.

Apeldoorn, Zutphen, Harderwijk, Arnhem en Nijmegen zijn steden met veel historie en net als de omliggende kernen het bezoeken waard.

Voor kinderen is er in Gelderland van alles te beleven. Ga erop uit en wandel door de dierentuin, word ridder in een kasteel, stap in de achtbaan of bezoek een leuk museum.

Wat willen jullie doen vandaag?

Gelukkig kun je de vele uitjes op Go-Kids Veluwe eenvoudig filteren op activiteit. Wat wil jij gaan doen vandaag met de kinderen?

 • Spelen en ontdekken
 • Film, theater en culturele uitjes
 • Musea
 • Attracties en bezienswaardigheden
 • Zwemmen
 • Sportieve uitjes
 • In de natuur
 • Dieren

Wat is waar in Gelderland?

Bij de provincie Gelderland denk je waarschijnlijk allereerst aan de prachtige natuur. En terecht, want er is veel groen in Gelderland. Maar ook allerlei leuke steden en dorpen waar van alles te beleven is voor jouw gezin. 

Provincie Gelderland

In Gelderland hebben we de vele adresjes voor je op een rij gezet in 5 Go-Kids regio’s:

 • regio Nijmegen
 • Arnhem Betuwe Vallei
 • Achterhoek
 • Stedendriehoek
 • Veluwe

Ontdek de regio waar je woont of op vakantie bent, en zeker ook de regio’s er omheen!

Op stap met kinderen in de regio Nijmegen

De geschiedenis van Nijmegen gaat meer dan 2000 jaar terug en daarmee is dit een van de oudste steden van ons land. Die rijke historie  zie je terug in musea, parken en gebouwen.

Daarnaast vind je niet alleen rondom Nijmegen zelf, maar ook daarbuiten prachtige natuurgebieden. Denk aan het Land van Maas en Waal!

Zowel in Nijmegen als in de omliggende dorpen en steden zoals Wijchen, Beuningen, Groesbeek, Druten, Beneden-Leeuwen, Cuijk, Mill, Boxmeer en Overloon vind je een grote hoeveelheid kindvriendelijke uitjes, activiteiten, evenementen en restaurants.

Erop uit in de regio Nijmegen

Over de regio Arnhem & Betuwe

Deze regio in het midden van Gelderland heeft heel wat de bieden. Van De Betuwe met Tiel als middelpunt in het westen,

De Gelderse Vallei met steden als Wageningen, Veenendaal, Barneveld en Ede in het midden en in het oosten de regio Arnhem met zelfs een stukje Achterhoek.

Ook de natuur van de Veluwe en de Posbank heeft veel te bieden. Of je nou van natuur, cultuur of steden houdt, in de regio Arnhem Betuwe Vallei is het allemaal te vinden!

Uitstapjes in deze regio

Foto: Spelen in Fruitpark Ochten in Gelderland

Erop uit in de Achterhoek

De Achterhoek met Winterswijk, Lochem, Aalten, Ruurlo en Doetinchem was vroeger een zelfstandige Go-Kids regio, maar inmiddels heringedeeld.

Een deel valt nu onder de regio Arnhem Betuwe Vallei, een deel onder de Stedendriehoek, maar het grootste deel in de regio Twente & Achterhoek.

Uitjes in Twente & Achterhoek

Gezinsuitjes in de Stedendriehoek

In de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer (net over de provinciegrens in Overijssel), Zutphen en omliggende plaatsen is altijd wel wat te beleven. Geniet met je kinderen van een dagje weg in de buurt.

Ook de omliggende regio’s Brummen, Voorst en Lochem bieden veel activiteiten voor een dagje uit. Ga eropuit met je familie, je vrienden of alleen je eigen gezin.

Ontdek het gebied rond de IJssel, bezoek een boeiend museum in een van de Hanzesteden. En sluit je dagje weg af met een heerlijke etentje bij een van de vele restaurants.

Erop uit in de Stedendriehoek

Uitjes op de Veluwe

Het kiezen van een uitstapje met je gezin op de Veluwe... het probleem is niet dat er niets te vinden is, de keuze is juist zo groot dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet!

Jachthuis St Hubertus in Nationaal Park Hoge Veluwe

De Veluwe is een uniek stukje natuur in midden Nederland. Bij Go-Kids Veluwe ontdek je de leukste uitjes voor kinderen in het noorden van Gelderland.

Bossen, kabouterpaden en zandverstuivingen

Geniet van prachtige wandelingen door de bossen, via kabouterpaden of over zandverstuivingen rond Putten, Ermelo, Epe, Heerde, Nunspeet en Hoenderloo.

Nog veel meer uitjes op de Veluwe

Ontdek de geheimen van de regio bij een spannend museum in Elburg, Terschuur of Apeldoorn. Ga actief op pad, een dagje winkelen, zwemmen, een sportief spelletje spelen of bezoek een kasteel in Harderwijk, Nijkerk, Voorthuizen of Vaassen.

Uitstapjes op de Veluwe

 

 

 • Leeftijd 0 - 1
 • Leeftijd 2 - 4
 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Indoor
 • Outdoor