Go-Kids Reporter Eva @Summer Camp in Eindhoven

Leerzaam en leuk: het Summer Camp in Eindhoven volgens Go-Kids Reporter Eva

Het is de eerste week van de vakantie in onze regio. Veel mensen zijn al vertrokken of staan op het punt van vertrek naar hun vakantie bestemming. Wij niet, want onze Eva heeft gekozen voor een week Summer Camp. Summer Camp is een dagkamp waar de kinderen door middel van verschillende soorten activiteiten allerlei kennis wordt bijgebracht in het Engels. Er zijn 4 verschillende soorten activiteiten namelijk Class, Art, Sports & Dance en Songs & Conversations. Tijdens het Summer Camp is alle communicatie in het Engels waardoor kinderen een enorme vooruitgang boeken in het spreken van Engels. 

Op maandagochtend is de ontvangst van de kinderen. Op het schoolplein worden we vriendelijk ontvangen en worden de gegevens van de intake lijst een keer extra gecontroleerd. De kinderen krijgen direct ook te horen in welke groep ze zijn ingedeeld en onze Eva zit in "Bondstreet". Ook worden er lunchboxen uitgedeeld aan de kinderen. Deze mooie Summer Camp lunchbox hebben we de hele week door goed kunnen gebruiken.
Door de ongedwongen manier waarop het allemaal verloopt is Eva ook niet zenuwachtig om aan de dag te beginnen. Na een korte uitleg aan de ouders van Meester Cas wordt het Summer Camp welkomstlied gezongen. Dit is het teken voor de ouders om te gaan vertrekken. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

De week in vogelvlucht!

Monday
Op maandag is het allemaal nog een beetje wennen voor Eva. Ze is super enthousiast als ik haar ophaal om 16.00, maar ze moet nog wel een beetje aan alles wennen. Ze kent de kinderen in haar groepje nog niet echt en vindt het lastig om een gesprekje met ze aan te knopen in het Engels. De activiteiten zijn allemaal super leuk. Ze vertelt honderduit over de Art Class van Mr. Cas en wat ze daar hebben gedaan. Ook bij Miss Rebecca tijdens Class was het super leuk. Ze heeft een werkboek gekregen met allemaal opdrachten. Bij Mr. Tai Men (Songs & Conversations) hebben ze een liedje uitgekozen om te zingen voor de eindvoorstelling. En samen met Miss Charlotte hebben ze al gewerkt aan een dansje. 

Summer Camp Eindhoven - Eva

Tuesday
Dag 2 van Summer Camp is alles al iets minder spannend. In de ochtend worden we enthousiast begroet door Miss Rebecca en Mr. Cas. Ze gaan beide meteen een klein gesprekje aan met Eva over de dag ervoor en stellen haar op haar gemak. Super fijn om te zien dat Eva echt gezien wordt. Eva zelf vindt het tof dat de begeleiding haar direct kent bij naam. Ze had Cas en Rebecca al tot haar favoriet gekozen! 
Dinsdag is vooral een herhaling van zetten. De dagindeling is hetzelfde als maandag en dat geeft rust en structuur. 

Wednesday
Woensdag is voor de kinderen sportdag en voor de ouders wasdag. Ja, verschil moet er zijn 😉! Op Woensdag begint de dag, zoals elke dag, met het welkomstlied. Na de "Hello-song" vertrekken de kinderen naar binnen. Woensdag is de dag waarop er een ijsje wordt gegeten en sportdag wordt gehouden. Ze leren daarom in het Engels om een ijsje te bestellen en spelen onder anderen dodge ball. 
Na een dag van zweet en ijs mogen de Summer Camp shirts mee naar huis voor een wasje. De shirts blijven de rest van de week gewoon op school. 

Thursday
Op Donderdag is weer een 'normale' dag. Alle verschillende soorten activiteiten komen aanbod. De kinderen leggen de laatste hand aan hun knutselwerken. Oefenen nog 1 x hun dansmoves en zingen nog een keer uit volle borst hun Summer Camp liedjes. Het doel is om eind van de dag klaar te zijn voor Graduation Day!

Summer Camp Eindhoven - Eva

Friday
Friday is Graduation Day! Alle (groot)ouders en verzorgers zijn uitgenodigd om te komen voor de feestelijke afsluiting. Deze dag gaan de kinderen samen cupcakes versieren, en opeten natuurlijk! En wordt er nog een keer geoefend met alle dansjes en liedjes van de verschillende groepen. Ook zijn alle gemaakte kunstwerken uitgestald op tafeltjes zodat iedereen deze kan komen bewonderen. 

Om 14.30 start de diploma uitreiking. Wij als ouders mogen de kunstwerken van de kinderen gaan ophalen en verzamelen. Ook krijgen we een Summer Camp rugzak gevuld met oa. de lunchbox en drinkbeker mee naar huis. Nadat iedereen de spullen van zijn/haar kind heeft verzameld worden we getrakteerd op een aantal optredens van de kinderen. En als laatste worden de kinderen naar voren geroepen om hun certificaat te tekenen. Wat is ze trots op zichzelf! 

Summer Camp Eindhoven - Eva

Meer over Summer Camp !

Mening van Go-Kids Reporter Eva (10 jaar):

Ik vond het super leuk. Er zijn genoeg kinderen, dus je kan er makkelijk nieuwe vrienden maken. De juffen en meesters zijn heel aardig en er is genoeg tijd om te spelen. Er werden verschillende leuke spelletjes gedaan waardoor er genoeg afwisseling was en het niet op school leek. 
Het leukste spel dat ik heb gedaan is Dogde ball (trefbal)! Tijdens 'Class' vond ik de cupcake het leukste. De juf gebruikte dit om leuke spelletjes met ons te doen. Ik heb geleerd om in het Engels een ijsje te bestellen; "May I please have a cone with vanille and strawberry ice cream"

Volgend jaar zou ik graag weer een week naar Summer Camp willen in Eindhoven!

Log In