Go-Kids Reporter Eva op bezoek bij Bevrijdende Vleugels in Best

Bij Eva op school is het onderwerp van de geschiedenislessen de 2e Wereldoorlog of zoals zij het zegt: "WO les". Een bezoekje aan het oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels in Best sluit hier natuurlijk perfect bij aan. En het is een leuke gezinsactiviteit op de zaterdagmiddag.

Ons bezoek aan Bevrijdende vleugels in het voorjaar 2023

Het museum Bevrijdende Vleugels ligt op hetzelfde terrein als het Speelgoedmuseum Spelebos en restaurant ’t Boshuys. Vanuit deze plek kan je ook een leuke kabouterpad lopen of gewoon een rondje maken door de bossen. Er is dus echt van alles te doen voor de kinderen.
De entree van het terrein vind je in het Historama. Het museum bestaat uit een aantal grote hangars waar je doorheen kan lopen. Voor de volwassenen en wat oudere kinderen is er een gratis audiotour. Voor de jongere kinderen is er een speurtocht met Soldaat Jumpy in de hoofdrol.

 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Museum Bevrijdende Vleugels
Meer weten

Museum Bevrijdende Vleugels

Sonseweg 39, Best

Museum Bevrijdende Vleugels In Best op hetzelfde terrein als 't Boshuys en Nationaal speelgoedmuseum ... bekijk

 
Kinderfeestjes bij Museum Bevrijdende Vleugels
Meer weten

Kinderfeestjes bij Museum Bevrijdende Vleugels

Sonseweg 39, Best

Soldaten kinderfeestje Een kinderfeestje is natuurlijk een onvergetelijke ervaring. Bevrijdende Vleu... bekijk

 
REMEMBER SEPTEMBER bij Bevrijdende Vleugels in Best
Meer weten

REMEMBER SEPTEMBER bij Bevrijdende Vleugels in Best

Plaats: Best
Museum Bevrijdende Vleugels

Remember September is ieder jaar weer een uniek evenement voor jong & oud. Dit jaar op 14 én 15 sep... bekijk

Van 14 september 2024 tot 15 september 2024

Tijdens de audiotour wordt je meegenomen door een stuk van de geschiedenis tijdens Operation Market Garden. Er wordt een duidelijk verhaal vertelt bij alle verschillende onderdelen in het museum. De nummertjes in het museum corresponderen met de nummertjes in de audiotour. Hierdoor kan je op je eigen tempo het museum doorlopen. Ik vond het erg interessant en ook heel leerzaam.
Er wordt van alles getoond zoals originele kleding van de soldaten uit verschillende landen, maar vooral ook veel vliegtuigen en voertuigen. Er is een hal die gevuld is met enkel vliegtuigen en voertuigen die daadwerkelijk deel hebben uitgemaakt van Operation Market Garden. Je mag ook in de verschillende vliegtuigen kijken en krijgt dan via de audiotour uitleg over hoe deze vliegtuigen zijn ingezet tijdens de bevrijding van Eindhoven en omgeving.
Natuurlijk ga ik niet alles verraden wat er niet te zien was, want daarvoor moet je zelf maar en bezoekje brengen aan Bevrijdende Vleugels.

Eva heeft haar ‘eigen tour’ gemaakt door het museum. Aan de hand van de speurtocht liep zij dezelfde route als wij. Het was voor haar ook heel leerzaam om de antwoorden op de verschillende vragen te vinden in het museum. En stiekem is het ook wel heel cool om samen in een echte Dakota te zitten. Het meeste indruk maakte het verhaal van Joe Mann op haar. Dat heeft ze maandag in het kringgesprek op school zelfs gedeeld.

Wat is er nog meer te beleven bij Bevrijdende Vleugels

Naast de 4 hangars op het terrein is er ook een groot buitenterrein waarop door het jaar heen verschillende activiteiten worden georganiseerd. Zoals Living History dagen, Voertuigendag en Remember September. Neem vooral een kijkje in de agenda van Go-Kids en/of Bevrijdende Vleugels voor meer informatie.

Verder is het ook leuk om te weten dat je hier ook een kinderfeestje kan vieren. Denk dan aan een Soldaten of een Survival feestje. Dit jaar (mei 2023) worden er ook Air Borne dagen georganiseerd voor de kinderen. Dit zijn 1-daagse kamp dagen waarop je eropuit trekt de bossen in en leert zelf een vuurtje te maken. Bekijk de Go-Kids Agenda voor de mogelijkheden.

Kortom; Museum Bevrijdende Vleugels is veel meer dan een Museum!

Mening van Go-Kids Reporter Eva (10 jaar)

Ik vond het super leuk en leerzaam. Ook omdat we het op school hebben over de tweede wereldoorlog. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht met het karakter Jumpy en aan het einde van de speurtocht krijg je een cadeautje.
Ik vond het cool om de vliegtuigen en voertuigen uit de oorlog te zien. Je mag zelfs in de vliegtuigen binnen kijken.

Log In