Top 10 Hittegolf tips voor kinderen

Er is een hittegolf op komst in Nederland. Het wordt erg warm en lopen de temperaturen op boven de 30 graden. Met kleine kinderen is het vooral belangrijk dat ze genoeg water drinken, goed ingesmeerd worden en tussen 12.00-15.00 uur uit de zon blijven. Laat ze zo veel mogelijk in de schaduw spelen als ze buiten willen spelen.

Bij Go-Kids hebben we wat leuke tips om deze warme dagen goed door te komen en om verkoeling te zoeken.

Hittegolf Tip 1: Zwembadje opzetten

Zet een zwembadje op met lekker koel water en de kinderen kunnen heerlijk plonsen en zwemmen. Geen ruimte voor een zwembadje? Emmers met water is ook leuk om mee te spelen. En ook een tuinsproeier geeft de nodige verkoeling. Een zwembadje kan je online kopen! En tegenwoordig in leuke varianten met glijbaantje of bijvoorbeeld een eenhoorn zwembad. Een watertafel is ook heel leuk voor kinderen om mee te spelen.

Hittegolf Tip 2: Waterspelletjes voor kinderen

Ga tijdens de warme dagen samen waterspelletjes doen. We hebben leuke tips om met water aan de gang te gaan. Bekijk hier alle tips voor waterspelletjes met kinderen! Lees ook ons blog over buiten spelletjes

Hittegolf Tip 3: Bezoek een buitenzwembad

Ga naar een buitenzwembad waar je heerlijk buiten kan zwemmen en kan relaxen in het gras. Bekijk hier de tips om te gaan zwemmen met kinderen in regio Eindhoven.

Hittegolf Tip 4: Dagje weg

Wil je graag een dagje uit met je gezin? Op de site van Go-Kids vind je diverse bestemmingen waar je kan spelen, zwemmen en lunchen of dineren. Zo heb je een ideale dag uit! Kijk bij Erop Uit en maak een selectie!

 

Hittegolf Tip 5: Maak een hittegolf-menu voor kinderen

Met het warme weer heb je misschien geen zin om uitgebreid boven de pannen te hangen en hebben de kinderen minder trek. Bij Club van Relaxte Moeders maakte ze ooit een speciaal weekmenu, een 'Relax Mama Hitte-Menu', met leuke en lekkere tips om lekker te eten. Met veel inspiratie voor koude gerechten. Wij hebben alvast wat ideetjes opgedaan voor de warme dagen.

Hittegolf Tip 7: Naar de film met de kinderen

Zoek verkoeling in de bioscoop deze dagen! Reserveer kaartjes voor een leuke kinderfilm in een van de bioscopen die Nederland rijk is. De airco is inbegrepen! ;-)

Hittegolf Tip 7: Lekker ijsjes eten!

Heel veel ijsjes eten. In de supermarkt hebben ze heerlijk ijslolly’s (waterijs) die prima als tussendoortje kunnen als het echt warm is. Maar er gaat natuurlijk niks boven een heerlijk ijsje van de ijssalon bij jou om de hoek. Wil je liever een gezond ijsje? Maak dan de ijsjes zelf van bijvoorbeeld gepureerd fruit, eventueel met yoghurt. Leuk om samen met kinderen te maken. En op internet kan je veel recepten vinden!

Hittegolf Tip 8: Boodschappen doen in de airco!

Misschien niet ideaal om met kinderen boodschappen te doen, maar het is wel even lekker koel. Kan je meteen boodschappen doen om zelf ijsjes te maken of nieuwe recepten van het 'Relax Mama Hitte-Menu' in huis te halen. 

Of zoek bijvoorbeeld de bossen op, want door het bladerdek is het daar al snel 4 graden koeler.

Hittegolf Tip 9: Ga naar het bos!

In de bossen is het al vaak snel 4 graden koeler! Ga naar een Speelbos of loop een Kabouterpad.

Hittegolf Tip 10: Binnen blijven

Misschien niet zo gezellig om binnen te blijven, maar als je ramen en deuren zoveel mogelijk dicht houdt, kan de warme lucht niet het huis binnen komen scheelt het zo een aantal graden met buiten. Ook kan je de ramen van buitenaf bedekken met witte lakens. Zeker op de kamers waar je moet gaan slapen boven. Sinds een aantal jaren hebben we een mobiel airco die prima werkt op de bovenverdieping. Wel zo fijn als iedereen goed kan slapen ondanks de hitte. 

Extra tip:

Doe het vooral rustig aan de komende dagen en 'keep the head cool'! 

Mooi en gezondMooi en gezond