Halloween-activiteiten met kinderen

Op 31 oktober is het weer Halloween, inmiddels ook in Nederland de aftrap van het feestdagenseizoen. Immers staat Sinterklaas alweer bijna op de stoep. Er zijn zat indoor attracties voor kinderen die een (kindvriendelijk) Halloween-event organiseren, zoals enkele Jump XL, Jumpsquare en Street Jump-locaties. Ook steeds meer speelparadijzen wagen zich er aan. Bij Go-Kids kun je natuurlijk alle leuke uitjes met en voor kinderen en het gezin vinden in de herfstvakantie en de rest van het jaar, dus ook Halloween in pretparken mag niet ontbreken. Immers weten wij alles van pretparken... kijk maar eens naar deze moddervette gratis pretparkspecial. Hier ontdek je parken die je nog niet kent, geven wij bespaartips en tips om de wachtrijen vaarwel te zeggen. In het overzicht hieronder gaat het om Halloween. Om de bepalen of het echt wat betreft leeftijd geschikt is voor jouw kind, adviseren wij je om het pretpark zelf te contacteren of op hun website kijken.

Spooky Days in Walibi Holland

Halloween in pretparken
Ooit toen Walibi Holland nog Six Flags Holland als naam had, was het het eerste Nederlandse pretpark die aan Halloween deed. Toen nog met een handjevol acteurs en een paar spookhuizen die bij de entree tot het park inbegrepen zaten. Toen was het een uitermate 'hard' en eng Halloweenfeest, maar tegenwoordig doen veel andere parken er niet meer voor onder. De Halloween Fright Nights zijn tegenwoordig een waar begrip en mascotte Eddie de Clown is een BN'er geworden. Waar tot een paar jaar geleden er alleen de gruwelijke versie van Halloween was, zijn er tegenwoordig de Spooky Days bijgekomen voor kinderen tot 12 jaar. Walibi Holland omschrijft het als 'spannend, uitdagend en een beetje griezelig.' Spooky Days zijn er op alle dagen dat er Fright Nights zijn. Zorg dan wel dat je om 17:00 uur uit het park bent, want dan laat men het gespuis met kettingzagen, schoffels en knuppels los. Wil je ook het Wicked Woods-bos betreden tijdens Spooky Days? Dan heb je een apart ticket nodig. Ben je met oudere kinderen en blijf je tot het duister? Probeer dan zeker de horror houses (apart ticket nodig).
Tickets Walibi

Halloween Nights in Attractiepark Toverland


Ook in het zuiden weet men wat griezelen is. Het voor sommigen nog onbekende Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum hoort inmiddels bij de grootste (en mooiste) familiepretparken van Nederland. De ontwikkeling van Halloween is hier de laatste jaren minstens net zo hard gegaan als die van het park zelf en er staat dan ook een volwaardig Halloween event. Niet alleen een leuk uitje met oudere kids voor de herfstvakantie, maar ook nog daarna. Je kunt namelijk tot begin november griezelen. Attractiepark Toverland kiest niet voor een versie voor jonge kinderen. Overdag kan het park gewoon bezocht worden en kan iedereen genieten van de decoraties, maar in de avond gaat het er erg griezelig, eng en luidruchtig aan toe. Ook hier zijn horror houses (loopspookhuizen) te vinden en 'scare actors' die rondlopen in het park. Wat betreft de adviesleeftijd zegt men dit:
"De adviesleeftijd van de Halloween Nights is 12+. Echter is het lastig om aan te geven wat iedereen écht eng of niet eng vindt, daarom raden we je aan om goed naar je eigen angsten te kijken. We werken bij iedere scare zone, Haunted Experiences met een aantal 'spinnen', waarmee we de engheid van de ervaring aangeven."
Tickets Toverland

Heksendoorn en Avonturenpark Hellendoorn

Fan van pompoenen? Dan zit je hier goed! Het Overijsselse pretpark slaat groots in met ruim 2.000 stuks in het pretpark voor een instant Halloween-sfeer. Als je overdag een echt vrolijke Halloween-activiteit zoekt die zich door de jaren heen heeft bewezen als uitermate geschikt voor kleinere kinderen, dan is dit de match voor jouw kleine Halloween-fanaat. Het heksenthema is overal te zien, er zijn vrolijke shows, een feestelijke afsluiting met vuurwerk en ook kindvriendelijke 'spookhuizen'. Dit is allemaal inbegrepen bij de reguliere entree. Zoals Avonturenpark Hellendoorn, waar we een uniek kijkje achter de schermen hebben gekregen in de zomer, Heksendoorn zelf omschrijft:
"In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn: Halloween voor families! Tijdens Heksendoorn is het Avonturenpark aangekleed in herfstige Halloweensferen (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), daarnaast zijn er extra activiteiten en mooie spookhuizen. Alle Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers, vriendelijke heksen en de sfeervolle aankleding. Opperheks Odelia verwelkomt jullie graag in oktober!".
Bekijk ook de de avonturen van onze reporters: 
Recenter zijn de Screams-avonden toegevoegd, die echt voor oudere kinderen en volwassenen zijn bestemd. Negen horror zones en meerdere (betaalde) haunted houses zorgen dat je aan het einde van de avond rennend het park achter je laat. 
Tickets Hellendoorn

Happy Halloween in Attractiepark de Waarbeek

Bij De Waarbeek vieren jij zelf en de kinderen een all-inclusive vrolijk Halloweenfeest. Het pretpark is een begrip in Twente en heeft een prettige sfeer. Tijdens de drie Halloween-dagen lopen er sprookjesfiguren rond (de kindvriendelijke versies), is er de kans om een kind te laten schminken en zijn er activiteiten als het uithollen van pompoenen, griezelbingo, marshmallows roosteren (psst, volwassenen... niet alles opeten!) en het Amerikaanse trick or treat (kleine toeslag). Verder zijn natuurlijk alle attracties gewoon te bezoeken. Het grote voordeel is dat je door het all-inclusive concept weet waar je financieel aan toe bent.
Tickets de Waarbeek

DippieBoe in DippieDoe

Misschien wel de leukste naam van alle Halloween-events is DippieBoe in het Brabantse pretpark DippieDoe. Als je een Halloweenfeest voor echt de allerkleinsten zoekt, zit je in dit overzichtelijke park goed. Het pretpark is sowieso al erg geschikt voor de jongste bezoeker en bovendien ook prima te doen met een kleinere beurs, maar ook tijdens DippieBoe vermaken kinderen vanaf twee jaar zich prima (leeftijd gebaseerd op informatie door het park verstrekt). Tijdens DippieBoe is Attractiepark DippieDoe volledig omgetoverd tot een griezelig Halloweenparadijs voor de allerkleinsten met allerlei leuke activiteiten. Het evenement is in de laatste week van oktober en het park is dan open tot 21:00 uur. In de avond (donker) kan het voor de de jongste bezoekers misschien net te eng zijn, dus dan is rond etenstijd de poort uitlopen wellicht een goed idee. Tip: verkleden mag!
Tickets DippieDoe 

Happy Halloween in Drievliet

Familiepark Drievliet in Den Haag stapt ook op de figuurlijke Halloween-trein, want ook hier kun je griezelen met de kinderen. Het thema is 'vrolijke heksen en spoken'. Er is in het pretpark een Halloweenmarkt waar kinderen onder andere een pompoen kunnen uithollen en allerlei griezelige items kunnen kopen. Ook is er een heus Spookmuseum, waarin aan het einde van de dag de bewoners tot leven komen (voornamelijk voor de oudere kinderen). Er is tijdens Hapy Halloween dagelijks om 14:00 een speciale show in het theater van het pretpark,. Tijdens de herfstvakantie in Den Haag is Drievliet dagelijks geopend, daarna alleen op specifieke (weekend)dagen. Er zijn geen extra kosten voor shows en spookhuizen; alles zit inbegrepen bij een regulier ticket.
Tickets Drievliet

Halloween Attractiepark Drouwenerzand


Landelijk is Drouwenerzand misschien een iets minder bekende bestemming, maar ook dit park met een all-inclusive concept (dus toegang incl. eten en drinken) doet mee aan Halloween. Op 8, 15, 19, 22 en 29 oktober kun je er gezellig griezelen voor jong en oud(er). Het park opent om 13:00 uur en sluit om 21:00 uur. Het pretpark heeft een mix van spookhuizen/haunted houses voor jongere kinderen en voor kinderen die al wat meer durven te doen. Bij een iets minder eng spookhuis krijgen kinderen zelfs een beloning als ze het einde halen. Verder zijn er activiteiten als schminken en pompoenen uithollen. Op Creepy Carnival kunnen kinderen Halloween-spelletjes spelen en bovendien komen er op dat stuk geen griezels, uitgezonderd de enkele minuten durende Griezelparade aan het begin van de avond. 
Tickets Drouwenerzand

Een heel klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren

Halloween in pretparken
Het pretpark in Apeldoorn is volgens eigen zeggen ''versierd en er zijn te gekke griezelige dingen te beleven''. Kortom, echt Halloween geschikt voor kinderen zonder te enge wezens. Eigenlijk zijn alle activiteiten gericht op het griezelen op een leuke en laagdrempelige manier. Zo zijn er shows in Halloween-thema met de mascottes van het pretpark voor gezinnen en kinderen, kunnen kinderen op de Griezelcatwalk hun angstaanjagende outfit tonen en is er een Griezelbos waar ook jonge kinderen naartoe kunnen. Alles is inbegrepen bij een regulier ticket. Ook is er de nodige voorpret met de online serie met Wiezel de Griezel.  
Tickets Julianatoren

Halloween Plopsa Indoor Coevorden

Het enige Plopsa-pretpark van Nederland is overdekt en dus een zekerheidje wat betreft droog blijven ondanks het Nederlandse vaak wisselvallige herfstweer. Het pretpark hangt vol met spinnenwebben, skeletten en andere vreemde wezens. Uiteraard ontbreken de pompoenen ook niet bij dit kindvriendelijke Halloween-evenement. Plopsa Indoor Coevorden is niet alleen een geschikt uitje voor de herfstvakantie, want dit park is altijd dagelijks geopend.
Tickets Plopsa

Halloween Slagharen

Halloween in Attractiepark Slagharen

Van 7 tot en met 29 oktober kunnen families overdag griezelen en genieten tijdens Scary Prairie: hét Wild West Halloween-avontuur voor alle leeftijden. Op 8 avonden in oktober blijft het park tot 22:00 uur open voor bezoekers met stalen zenuwen. Tijdens Western Nightmares worden de duistere randjes van het Wilde Westen opgezocht. 

Griezel_Valkeveen_OudValkeveen

Griezel Valkeveen bij Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Passend bij de jonge doelgroep is Speelpark Oud Valkeveen van 14 t/m 29 oktober helemaal in het thema van Happy Halloween, niet eng maar wel griezelig! Tijdens Griezel Valkeveen zijn er speciale griezelzones (zodat je ze ook kunt vermijden), Halloweenshows met de bekende karakters als Stronkeltje Fonkeltje en Robin en gethematiseerde attracties.

Tickets Oud Valkeveen

Halloween in het buitenland

Zoek je het net over de grens? Bobbejaanland en Walibi Belgium hebben Halloween events vergelijkbaar met Walibi Holland in de avond. Het Duitse Moviepark Germany heeft al jaren eens van de meeste 'harde' Halloween-events van Europa. Europa Park in Zuid-Duitsland is een van de grootste pretparken ter wereld en heeft ook Halloween. Liever een vrolijk en magisch Halloween? Dan is afzakken naar Disneyland Paris de oplossing.

Geen fan van Halloween?

Niet ieder kind of volwassene is natuurlijk een liefhebber van Halloween en komt het liever niet tegen. Gelukkig kun je ook dan uit de voeten. De volgende parken hebben (bewust) geen Halloween-evenement:

  • Attractiepark Duinrell
  • Efteling
  • Speelpark Hoge Boekel
  • Kinder- en Speelboerderij de Flierefluiter

Veel griezelplezier in een pretpark!