Dag van de Bouw

Op 8 Juni 2024 openen verschillende bouwlocaties de hekken en mogen jullie achter de schermen op een bouwplaats kijken. De dag van de bouw is een leuk, leerzaam gratis uitje voor de hele familie.

Vind een locatie bij jou in de buurt

Lees verder na deze tips

Dag van de Bouw 2024 

De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de bouwsector haar deuren opent voor het publiek. Op deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van de bouw en kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in de sector.

Op de Dag van de Bouw zijn er tal van activiteiten te beleven. Zo kunnen bezoekers vaak een rondleiding krijgen op bouwplaatsen van grote projecten, zoals een nieuwe kantoorgebouw, een ziekenhuis of een brug. Ook zijn er vaak demonstraties van bouwtechnieken en machines, en kunnen bezoekers kennismaken met diverse beroepen in de bouwsector.

De Dag van de Bouw is niet alleen een leuke dag voor nieuwsgierige bezoekers, maar ook een belangrijk evenement voor de bouwsector zelf. Het is een dag waarop de sector kan laten zien welke innovaties er worden ontwikkeld en welke uitdagingen er spelen in de bouw.

Daarnaast is de Dag van de Bouw een kans voor de sector om in contact te komen met jongeren en hen te interesseren voor een carrière in de bouw. Met de vergrijzing en de toenemende vraag naar duurzame bouwprojecten, is het belangrijk om jong talent aan te trekken en op te leiden.

Meer informatie

Log In