Betreed de betoverende wereld van Pokémon, waar avonturen wachten en de spanning van het vangen van wezens tot leven komt met Pokémon Go. Ontdek waar je de leukste Pokémon-items kunt scoren en welke games het meest meeslepend zijn. Je leest het hier, in deze blog vol Pokémon tips!

Gezellig samen Pokémon Go spelen

Het spelen van Pokémon Go is een leuke gezinsactiviteit. Het concept is eenvoudig: ga op zoek naar een Pokémon in je omgeving en probeer deze te vangen zodra je hem gevonden hebt. Een gezellige activiteit voor het hele gezin, eenvoudig en leuk om samen op pad te gaan.

Pokémon Go App

Begin je Pokémon-avontuur door de gratis Pokémon Go app eenvoudig te downloaden uit de app store of play store. Maak vervolgens een account aan bij Niantic om te kunnen spelen. Sinds 2018 is er speciaal voor kinderen een kinderaccount beschikbaar, met beperkte functies en ouderlijk toezicht.

Spreek samen regels af voor het spelen van Pokémon Go

Het kan handig zijn om vooraf met je kinderen enkele afspraken te maken om mogelijke teleurstellingen te voorkomen. Hieronder staan wat voorbeelden zoals mijn Go-Kids collega Maike uit Eindhoven ze met haar gezin heeft afgesproken.

  1. Vang zoveel Pokémon als je wilt, maar als de Poké Balls op zijn, zijn ze op.
  2. Voeg alleen vrienden toe die je persoonlijk kent.
  3. Ruil Pokémon alleen onder toezicht om teleurstellingen te voorkomen.
  4. Aankopen in de shop doen we gezamenlijk en met gebruik van verdiende munten. Zijn ze op, dan zijn ze op. We zullen geen echt geld uitgeven.
  5. Pokémon vangen doen we alleen op veilige locaties.
  6. Gym battles en raids spelen we uitsluitend op veilige plekken waar anderen geen last van ons hebben.

Als basisregel geldt, zoals altijd, dat we niet met een telefoon in de hand lopen, fietsen, enzovoort. Tijdens het spelen stoppen we de telefoon in de zak als we aan het verkeer deelnemen.

Gezamenlijk het spel beleven:

Hebben jullie Pokémon liefhebbers thuis? Ga dan eens gezamenlijk op jacht naar Pokémon. Maak een gezellige wandeling door de buurt, misschien wel van speeltuin naar speeltuin. Geniet van quality time tijdens het vangen van Pokémon en wissel het af met klimmen en klauteren. 

Overal in Limburg zijn Pokestops en Gymps te vinden. Bezoek de verschillende Pokestops voor meer kansen op het spotten van een bijzondere Pokémon. Bij de Pokestops en Gyms kan je ook ballen, cadeautjes en bessen verzamelen. Het spelen van Pokemon Go hoeft op deze manier geen geld te kosten. 

Pretparken en dierentuinen zoals Toverland, GaiaZOO, Mondo Verde zijn ook drukke Pokémon Go locaties. Niet bekend in een gebied? Check De PoGo kaart online voor de beste locaties in Limburg! Kijk hieronder voor wat voorbeelden van de Pokémon go kaart in en rondom de steden Roermond, Sittard-Geleen en Venlo. Er is heel veel te vinden!
Pokémon Go kaart Roermond Pokémon Go kaart Sittard- Geleen Pokémon Go kaart Venlo 

Nog méér Pokémon-plezier

Voor de fans van Pikachu, Charizard, Charmander, Bulbasaur, Kyogre, Weedle, Venusaur, Groudon, en Latios onder jullie, is er naast het spelen van Pokémon Go een overvloed aan merchandise beschikbaar. Ontdek de Pokémon-wereld, variërend van kaarten tot boekjes en van knuffels tot speelgoed!

Pokémon bij Boekhandel Dominicanen Maastricht

Je shopt bij Boekhandel Dominicanen in Maastricht super leuke Pokémon boeken! Stap de winkel in en laat je verwonderen door deze prachtige boekenwinkel. Maar is Maastricht net iets te ver, dan shop je deze boeken hier ook makkelijk online! 

handboek Pokémon

Ben je een ware Pokémon-liefhebber? Dan is dit bijzondere handboek absoluut iets voor jou! Hier ontdek je uitgebreide informatie over meer dan 875 Pokémon uit alle acht bekende regio's, van Kanto tot Galar!

Koop het Pokémon handboek hier!

Pokémon het complete boek

Welkom in de uitgestrekte en fascinerende wereld van Pokémon! In dit unieke en officiële boek krijg je een uitgebreid inzicht in de populaire animatiereeks. Reis mee met Ash door de diverse regio's van Kanto tot Galar en verken de meest opmerkelijke plekken, gebouwen en steden. Maak kennis met de vele onvergetelijke personages, zoals Zuster Joy, Agent Jenny, professor Oak en talloze anderen. En uiteraard kom je alles te weten over de bijzondere Pokémon die in elke regio te ontdekken zijn. Beleef legendarische duels en wedstrijden opnieuw en ontdek welke vaardigheden een succesvolle Pokémon Trainer moet bezitten.

Koop het Complete boek van Pokémon hier!

Daarnaast krijg je bij Boekhandel Dominicanen natuurlijk ook Pokémon kaarten! Deze vind je bij de klantenservice!

Pokémon games bij Go!Gaming Maastricht

Er zijn tal van diverse games beschikbaar. Wil je ze eens uitproberen? Ga dan naar Go!Gaming Maastricht, want hier vind je maar liefst 3 Pokémon games. En je mag ze hier allemaal uitproberen! Speel Pokémon Violet of Scarlet, Pokémon Unite of New Pokémon Snap op de Nintendo Switch.
Go!Gaming Maastricht

Pokémon Violet of Scarlet:
Pokémon Scarlet en Pokémon Violet markeren de eerste openwereld-RPG's in de Pokémon-serie. Terwijl je geniet van alle bekende mogelijkheden van de serie, zoals het ontmoeten, trainen en ruilen van Pokémon, en het samenwerken en strijden met Pokémon, kun je je volledig onderdompelen in een nieuw geëvolueerd avontuur.

Pokémon Unite:
Betreed de arena voor teamgevechten van vijf tegen vijf en ontdek wie de meeste punten kan scoren binnen de toegewezen tijd. Elke speler beheert één Pokémon, waarbij je kunt kiezen uit een van de vijf gevechtstypen: Attacker, Speedster, All-rounder, Defender en Supporter. Heb je een voorkeur voor volle aanvallen? Dan past een Attacker bij jou. Help je liever je teamgenoten? Dan is de Supporter de juiste keuze!

New Pokémon Snap:
Ontwikkel je tot een Pokémon-fotograaf in New Pokémon Snap op de Nintendo Switch! Duik in dit avontuur, dat zijn inspiratie haalt uit de klassieke Nintendo 64-game, en maak een safari door de verzengend hete woestijn en weelderige jungle van Lental, waarbij je onderweg foto's schiet van Pokémon in hun natuurlijke omgeving. Tijdens dit avontuur heb je de kans om meer dan 200 soorten Pokémon vast te leggen terwijl ze vrij door de natuur bewegen!

Boek je Gametime bij Go!Gaming Maastricht!

Speciale actie

Bij de Intertoys winkels is er momenteel een exclusieve Pokémon-actie met een zeldzame kaart, speciaal voor de verzamelaars. Naast deze speciale aanbieding, bieden de winkels ook een uitgebreid assortiment aan Pokémon-spellen, knuffels, figuren en nog veel meer. Je vindt altijd wel een winkel bij jouw in de buurt. Want in Limburg zijn er maar liefst 11 vestigingen. Lees hier meer -->

Wist jij dat het vandaag (27-2-2024) World Pokémon dag is? Special voor deze gelegenheid verschijnt er vandaag een nieuwe Pokémon! Succes met vangen! 'Gotta catch 'em all!'

Jeannette Go-Kids Limburg