Op bezoek bij Mind Mystery in Horst!

Samen met onze Go-Kids Reporters Lynn (8 jaar), Jill (6 jaar) en Roan (3 jaar) gingen wij op bezoek bij Mind Mystery in Horst. En doken we de 'Wondere Wereld' in van illusies en mysteries! Onze Go-Kids Reporters hadden al eerder een foto gezien van het huis 'op de kop' en verheugden zich natuurlijk ontzettend om het huis in het echt te gaan bewonderen! 

Daar gaan we dan! Een koude, maar zonnige dag en de auto vol met 3 enthousiaste kids. Ideaal natuurlijk om een dagje erop uit te gaan met ons gezin. Vandaag gaan we naar Horst in Midden-Limburg om een bezoek te brengen aan Mind Mystery. 

Het verhaal van Siebrand de uitvinder

Eenmaal aangekomen staan de kids al te stuiteren en rennen ze gelijk naar de ingang om in de rij bij de kassa aan te sluiten. Dat verloopt al lekker vlot! Als we binnen zijn mogen we even wachten, totdat de rondleiding begint. Hebben wij even geluk..... want de rondleiding start al meteen als we binnen zijn! Een medewerker wijst ons de weg naar een bijzondere ruimte. Je ziet het al meteen, dit is de werkruimte van een of andere uitvinder. En dat klopt! Het is van de eigenzinnige uitvinder Siebrand Jacob van Moelberen. Deze uitvinder had een bijzondere interesse in het waarnemingsvermogen, zwaartekracht en illusies. We krijgen het spannende verhaal te horen van Siebrand. Hij heeft er al die jaren aan gewerkt om iets gigantisch te laten gebeuren. Hij dacht dat dit het moment was! Echter na het toevoegen van het laatste ingrediënt, was er een flits en enorme knal. Siebrand was verdwenen en niemand heeft nog iets van hem vernomen. Buiten zijn al zijn uitvindingen teruggevonden en zijn grote huis is na de knal ondersteboven komen te staan!

hoofdgerecht  caleidoscoop

We gaan op onderzoek uit

Wow! De kids kijken me met grote ogen aan. Wat gaan we nu doen? We mogen nu het hele park van Mind Mystery gaan verkennen. Maar voordat we naar buiten gaan komen we nog langs een super grote caleidoscoop. Hier kunnen zelfs de kids uren naar blijven kijken, zo prachtig is het met al die mooie veranderende kleuren. Als we naar buiten lopen komen we uit op een groot plein. En rondom dit plein staan allemaal optische illusies. Er zijn ook allemaal ruimtes waar je naar binnen kunt. En de kids zien tot hun grote vreugde dan ook eindelijk het grote huis dat ondersteboven staat!

Maar we gaan eerst ons 'hoofdgerecht' maken. ;-)

hoofdgerecht  hoofdgerecht

Dan komen we in het museum bij allemaal illusies waar we een 3D bril voor op moeten zetten. Dat is héél gek! Want het schilderij komt nu bijna tot leven! 

3d illusie  3D

Eenmaal terug buiten op het Museumplein kunnen we de Ames room in, waar je juist heel groot of heel klein lijkt. Maar er is ook een spiegeldoolhof! En zoef, weg zijn mijn Go-Kids Reporters! Ze rennen meteen de spiegeldoolhof in. De kids vinden de spiegeldoolhof zo leuk, dat ze er wel 5 keer achter elkaar in gaan. Buiten zijn een hoop illusies waar je even bij stil kunt staan om ze zelf uit te proberen. Bij elke illusie staat een QR code, als je deze scant komt er een uitgebreide beschrijving van de betreffende illusie tevoorschijn. Heel interessant! We zien zoveel gekke dingen, maar niet alleen zien, want we kunnen ook naar iets luisteren. Naar 8D muziek. De muziek verplaatst zich dan van je linker- naar je rechteroor waardoor het lijkt alsof het rondom je hoofd speelt. De kids rennen van de ene illusie naar de volgende om alles uit te proberen. 

Het huis op de kop

Yes! Daar gaan we dan eindelijk met z'n allen. Het huis op de kop is aan de beurt! We gaan naar binnen en het voelt meteen een beetje gek. Niet alleen het huis staat op de kop, ook de hele inrichting! De foto's die we maken zijn natuurlijk een dikke 10! De kids proberen allemaal gekke poses uit. Na hoop gelachen te hebben in het huis op de kop, lopen we verder, want als we iets doorlopen begint er net een demonstratie. Een medewerker draait in een grote schaal een dikke gouden ring, en op een bepaald moment lijkt de ring niet meer rond, maar ovaal en lijkt de ring zelfs te zweven. 

onsersteboven wc   ondersteboven mind mystery   ondersteboven mind mystery horst   huis op de kop ind mystery

En dan zijn we toch echt bijna bij het einde. Er staan nog een paar grote puzzels buiten op de tafels, die heel moeilijk zijn om op te lossen, en waar we met z'n allen nog een tijdje mee bezig zijn geweest. Echte hersenkrakers! Ter afsluiting halen we nog iets lekkers in het restaurant, en erna gaan de kids toch nog even terug naar de spiegeldoolhof. Dat is toch echt dé grote favoriet!

Wat vonden onze Go-Kids reporters ervan?

Roan mind mystery   jill overal   Lynn mind mystery

Go-Kids Reporter Roan vond het vooral leuk omdat het heel interactief was, hij mocht zelf ontdekken en dingen uitproberen. Voor de illusies echt te begrijpen is hij nog wat jong, maar hij heeft zich toch super goed geamuseerd!

Go-Kids Reporter Jill: Ik vond het allerleukste dat er van mijn hoofd een gerecht kon worden gemaakt! 

Go-Kids Reporter Lynn: Het was allemaal heel leuk, maar het allerleukste was de spiegeldoolhof. En dat we allemaal grappige foto's in het huis hebben gemaakt!

Go-Kids Limburg