Eindelijk, vakantie! Daar is iedereen ook wel aan toe na wederom een aantal lange gekke maanden. Hoe de vakantie er dit jaar gaat uit zien is voor vele mensen nog onzeker. Mocht het nu toch weer zo zijn dat je niet weg kan gaan vanwege reisbeperkingen, dan hebben we hier een 10 tal leuke tips om er toch nog een leuke Staycation van te maken!

Staycation

Veel mensen hebben besloten om de vakantie dit jaar door te brengen in eigen land. Sommigen gaan hier naar een leuke camping of vakantiepark, maar veel mensen blijven lekker thuis, een zogenoemde staycation! Dit kan natuurlijk ook heel fijn zijn, hoewel 6 weken thuis met de kinderen ook wel een kleine uitdaging kan zijn, haha. Gelukkig biedt Go-Kids de nodige inspiratie voor leuke dagjes uit. 

Tips voor thuis

Om het thuis zo leuk mogelijk te maken heb ik een aantal tips voor jullie verzameld. 

1. Maak je tuin vakantieproof!

Begin de vakantie met het gezellig maken van de tuin en het huis. Zet (veilig) kaarsjes neer, hang leuke lampjes op, hang de hangmat in de tuin en zet de tent op. Zo creëer je een vakantiesfeer in eigen tuin!

2. Logeer met zijn allen in de tent.

Waarom zou je binnen slapen als dat ook in de tent kan? Super knus om een nachtje (of meer) samen in de tent te slapen. Voor het slapen gaan een vuurtje aan met marsmellows en het is gewoon een beetje feest! Bijkomend voordeel? Het sanitair hier is top geregeld! ;-) Een andere optie is om de kinderen met een vriendje of vriendinnetje in de tent te laten slapen.

3. Dierentuin

Verzamel alle dierenknuffels die je in huis hebt en zet die door de tuin heen. Zet ze tussen de planten en struiken en voila.... een eigen dierentuin in de achtertuin. Loop met de kinderen langs de dieren en laat ze er over vertellen wat ze van de dieren weten!

4. Laat de boel de boel

Onthou dat het vakantie is en vergeet het huishouden even. Besteed de tijd gezellig aan het gezin en geniet van elkaar; ga er een dagje lekker op uit of doe thuis gezellig spelletjes.

5. Ga een dagje zwemmen!

Zoek tijdens warme dagen (hopelijk krijgen we een mooie zomer) een leuk zwembad in de buurt op of zet een bad op in de tuin. Limburg heeft een aantal super leuke plekken om met de kids een dagje te gaan zwemmen. Je vindt ze hier!

6. Ga naar een speeltuin

Een ander leuk dagje uit is naar een speeltuin. Een deel van de dag samen met de kinderen spelen en het andere deel spelen de kinderen zelf en genieten papa en mama van een lekkere kop koffie op het terras of op hun kleedje! Hier vind je een overzicht van leuke speeltuinen in Limburg.

7. Picknicken

Ga een dagje lekker fietsen met het hele gezin en neem een picknickmand mee. Wanneer jullie een leuke plek vinden om lekker te kunnen zitten, spreid je je meegebrachte kleedje en kunnen jullie genieten van de meegebrachte lunch. Kinderen vinden dit super gezellig!

8. Uit eten met de kinderen

Het is vakantie, dus wil jij natuurlijk zo min mogelijk koken. Jij hebt ook vakantie, toch? Zoek dus een leuk, kindvriendelijk restaurant op en ga lekker met het gezin uit eten. Hier vind je de leukste kindvriendelijke restaurants in de regio.

9. Buurtspelen

Wonen jullie in een kinderrijke buurt? En zijn er meerdere gezinnen thuis? Verzin allerlei spellen voor de kinderen, of nog beter; laat de wat grotere kinderen een plan maken, en hou een dagje Buurtspelen! Super leuk en je zult verbaasd zijn waar de kids mee komen. Ook leuk voor de kinderen tijdens de buurt bbq.

Een paar ideetjes; 

  • Zitvoetbal - Al zittend voetballen!
  • Schildpaddenrace - Laat een kind een kort parcours op handen en knieeën kruipen met een bakje met water op de rug. Degene die het snelst is, heeft gewonnen.
  • Estafette - Zet een parcours uit met een paar hindernissen. Maak vervolgens 2 teams. Geef de eerste renner van beide teams een item (bv een balletje of een stokje) mee, wat hij/zij door moet geven aan de volgende renner. Het team dat het snelst klaar is, heeft gewonnen.
  • Stoelendans - Wie blijft er over??

10. Movieday

Kruip gezellig op de bank met wat chips en andere lekkere dingen . Kies een paar leuke films uit en laat de show beginnen! Kijken jullie liever in de avond films? Leg dan de matrassen in de woonkamer en blijf gezellig met zijn allen in de woonkamer slapen!

Een hele fijne vakantie gewenst!

Groetjes Paul.

 

Meer tips voor leuke dagjes uit vind je hier!