Dit vind je misschien ook interessant

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Meer weten

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Westzeedijk 345, Rotterdam

Kom met de kids naar het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam! Het museum is combinatie in van ernst ... bekijk

 
Mariniersmuseum Rotterdam
Meer weten

Mariniersmuseum Rotterdam

Wijnhaven 7-13, Rotterdam

Kom met de kids naar het Mariniersmuseum in Rotterdam! Stap binnen in de wereld van het Korps Marini... bekijk

 
Maritiem Museum Rotterdam
Meer weten

Maritiem Museum Rotterdam

Leuvehaven 1, Rotterdam

Weet jij hoeveel invloed de maritieme wereld op het dagelijks leven heeft? Je ontdekt het in het Mar... bekijk

 
Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht
Meer weten

Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

Een leuk gezinsuitje bij het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Breng eens een bezoekje aan het ... bekijk

 
Belasting en Douane Museum in Rotterdam
Meer weten

Belasting en Douane Museum in Rotterdam

Parklaan 14-16, Rotterdam

Kom met de kids naar het Belasting & Douane Museum! Gezinsuitje Rotterdam: Bezoek het Belasting en D... bekijk

 

Bezoek deze kindvriendelijke musea in Zuid-Holland met het gezin 

De 10 kindvriendelijkste musea in Zuid-Holland.

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk museum in Zuid-Holland voor een leerzaam en leuk dagje uit? Zuid-Holland heeft een fantastische selectie van musea die speciaal gericht zijn op kinderen. Van interactieve tentoonstellingen tot spannende speurtochten, er is altijd wel iets te ontdekken. In dit artikel zetten we de 10 beste kindvriendelijke musea in Zuid-Holland op een rij!

1. Museon-Omniversum (Den Haag)

Dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland combineert wetenschap en natuur met spannende films op een gigantisch koepelscherm. Kinderen kunnen de wereld ontdekken via interactieve tentoonstellingen over vulkanen, wilde dieren en nog veel meer. Museon-Omniversum is de perfecte plek voor nieuwsgierige kinderen die van avontuur en leren houden. Lees hier meer!

Museon Omniversum Kindvriendelijk museum Den Haag

2. Nationaal Onderwijsmuseum (Dordrecht)

In dit museum maken kinderen een reis door de tijd en ontdekken ze hoe het onderwijs er vroeger uitzag. Ze kunnen plaatsnemen in oude schoolbanken en zelf schrijven met een kroontjespen. Dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland biedt een leuke en leerzame ervaring die kinderen terugvoert naar de schooltijd van vroeger. Lees hier meer!

 

3. Maritiem Museum (Rotterdam)

Een van de top kindvriendelijke musea in Zuid-Holland is het Maritiem Museum in Rotterdam. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven als kapitein of piraat, schepen ontdekken en spannende schattenjachten doen. Dit museum prikkelt de verbeelding van je kinderen en biedt volop interactie. Lees hier meer!

4. Corpus 'Reis door de Mens' (Leiden)

Ga op een spectaculaire reis door het menselijk lichaam in Corpus! Dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland laat kinderen van dichtbij ervaren hoe hun lichaam werkt, van het hart en de hersenen tot de spijsvertering. Het is een leerzaam en uniek avontuur dat je kinderen nooit zullen vergeten. Lees hier meer!

5. Stoomtrein Katwijk Leiden

Dit museum combineert een bezoek aan het verleden met een ritje in een authentieke stoomtrein. Kinderen kunnen helpen de trein om te draaien en kijken in de locomotief. Voor jonge treinliefhebbers is dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland een droom die uitkomt! Lees hier meer!

6. Mariniersmuseum (Rotterdam)

Het Mariniersmuseum geeft kinderen een kijkje in het stoere leven van een marinier. Ze kunnen op missie gaan en deelnemen aan een speciale kinderroute met uitdagende opdrachten. Dit interactieve en spannende kindvriendelijke museum in Zuid-Holland biedt een uniek avontuur voor jonge helden. Lees hier meer!

7. Belasting & Douane Museum (Rotterdam)

Hoewel het misschien niet het eerste is wat je denkt bij kindvriendelijk, is dit museum verrassend leuk voor kinderen. Ze kunnen deelnemen aan speurtochten als douanier en op zoek gaan naar smokkelwaar. Dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland combineert leren met plezier en interactie. Lees hier meer!

8. Villa Zebra (Rotterdam)

Villa Zebra is hét kunstmuseum voor kinderen. Hier mogen ze niet alleen naar kunst kijken, maar kunnen ze ook zelf creatief aan de slag. Met workshops, interactieve installaties en creatieve tentoonstellingen is dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland perfect voor jonge kunstenaars in de dop. Lees hier meer!

9. Natuurhistorisch Museum (Rotterdam)

Dino’s, fossielen en wilde dieren: het Natuurhistorisch Museum is een paradijs voor kinderen die houden van de natuur en dieren. Dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland biedt speurtochten en interactieve tentoonstellingen waarmee kinderen spelenderwijs meer leren over de geschiedenis van onze planeet. Lees hier meer!

Natuurhistorisch museum

10. Prodemos Familierondleidingen (Den Haag)

Prodemos biedt familierondleidingen aan waarbij kinderen spelenderwijs leren over politiek en democratie. Dit kindvriendelijke museum in Zuid-Holland geeft ze een unieke ervaring waarbij ze door de Tweede Kamer kunnen lopen en zelfs deelnemen aan een eigen debat! Lees hier meer!

Met deze top 10 van kindvriendelijke musea in Zuid-Holland kun je altijd een leuk dagje uit plannen met het hele gezin. Elk museum biedt een perfecte mix van plezier en educatie, zodat zowel kinderen als ouders een fantastische ervaring hebben. Zoek je naar een leerzaam en leuk uitje met kinderen in Zuid-Holland? Dan ben je bij deze musea aan het juiste adres!

De kindvriendelijkste museum van Zuid-Holland

 

Log In