Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam

Het wereldmuseum

Elk object in de collectie van het Wereldmuseum vertelt een uniek menselijk verhaal. Deze verhalen gaan over universele thema's zoals vreugde, verdriet, versiering, gebed, liefde en strijd. Ze laten zien dat we, ondanks onze verschillen, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Helaas kunnen ze in de museumzalen slechts een klein deel van deze objecten tentoonstellen. Gelukkig betekent dat niet dat de rest van de collectie onzichtbaar blijft. Via onze collectiesite kun je het overgrote deel van onze collectie bewonderen. Sinds 2017 werkt het Wereldmuseum nauw samen met het Nationaal Museum van Wereldculturen, dat bestaat uit het Tropenmuseum, het Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Gezamenlijk bezitten deze collecties bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische afbeeldingen en ongeveer 350.000 items aan documentair beeldmateriaal.

Het museum is een geweldige bestemming voor het hele gezin. Het Wereldmuseum biedt diverse activiteiten aan waar jong en oud van kunnen genieten. Kom samen naar het museum en ontdek meer van de wereld!

Boek hier je bezoek

Het Atelier

Neem deel aan leuke workshops voor zowel jong als oud in Het Atelier. Op zondagen en tijdens schoolvakanties worden er instapworkshops aangeboden voor alle leeftijden of gezinnen. Klik hier voor meer activiteiten.

Wereldmuseum-familie-activiteit

Superstraat

Verken de interactieve tentoonstelling Superstraat. Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Superstraat is geopend op woensdagen en in het weekend. Vergeet niet om je tickets van tevoren te reserveren. Lees meer...

 

Klik hier voor meer info

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor