Corona proof trakteren op school

Als een kind jarig is wil het natuurlijk op school trakteren. Maar welke traktatie voor in de klas is coronaproof?

De meeste scholen hebben aan het begin van het schooljaar een brief verstuurd met de regels rondom corona en trakteren in de klas. Bij veel basisscholen is de regel dat de traktatie van de jarige vooraf (in de fabriek) verpakt moet zijn. Sommige scholen vinden naast een eetbare traktatie het ook goed om een klein kado uit te delen. Niet alle scholen hebben het zelfde beleid, dus voor je aan de slag gaat is het goed om even de laatste up-to date regels van jouw school op te vragen rondom het trakteren in de klas in deze rare corona tijd.

Wij hebben rondgevraagd bij verschillende ouders en een overzicht gemaakt van wat wij denken dat "corona proof" traktaties zijn  

Verpakte traktaties om op te eten (coronaproof trakteren)

Mini potjes Nutella met voorverpakte soepstengeltjes van de supermarkt. Bij de AH heb je zakjes met voorverpakte mini soepstengels voor kids. De potjes Nutella bestel je online

mini potje nutella met soepstengels trakteren

Per stuk verpakte wafels , deze koop je oa bij de Lidl. Van deze wafels maak je gezellige gezichten door er oogjes op te plakken. (foto met dank aan @huishoudenvanjansteen )

coronaproof trakteren

Chips in kleine zakjes uit de supermarkt of waterijsjes als het voorjaar of zomer is. Helaas zijn onze kids in de winter jarig, maar in de zomer zijn waterijsjes uitdelen altijd een goed idee! 

Snoepzakjes van bijvoorbeeld Haribo van de supermarkt. Dit is een makkelijk en eenvoudig uitdeel cadeau voor kinderen en eventueel kun je er nog een potlood of ander klein uitdeelcadeautje bij doen. 

Lolly met een leuk kaartje van de jarige er aan

Ontbijtkoek of een doosje rozijntjes, per stuk verpakt uit de supermarkt

Mandarijn of banaan met een gezichtje er op getekend

Op sommige scholen mag je ook thuis de traktatie inpakken. Dan is het leuk om er een bijzondere verpakking omheen te doen, Bijvoorbeeld een monsterzakje. Bekijk de uitdeelzakjes bij Bol.com hier.  

Niet eetbare coronaproof traktaties

Ken je de leuke uitdeelboekjes van Bobbi al? Deze zijn ideaal om coronaproof te trakteren op de peuterspeelzaal of bij de kleuters!

Een stempel, een pen, een potlood of een gum is ook altijd een leuke (en corona proof ) traktatie van een jarig kind op de basisschool. Zoek eenvoudig bij BOL.COM op uitdeelcadeautjes en je krijgt een hele lijst. KIJK HIER 

Deze stoere tattoos vonden we ook en kun je ook als origineel uitdeel kado in de klas voor je verjaardag gebruiken.

Nog meer inspiratie voor kleine uitdeel kado's voor kinderen in de klas? Bekijk dit overzicht bij Bol.com

 

Zoek je nog een leuk kado voor de jarige? Wij hebben een aantal familie spellen voor jullie getest.

Bekijk hier familie spellen

 

Log In