Avontuur in de Musea van Groningen!

Hey kids! Ben je klaar voor een spannend avontuur? In de musea van Groningen is er van alles te beleven en ontdekken. We nemen je mee langs een aantal superleuke musea waar je kunt spelen, leren en zelf dingen kunt maken. Let’s go!

Lees verder na deze tips

Groninger Museum: Kinderbiënnale

Stel je voor dat je als een worm door de aarde kruipt. Wat zou je willen zeggen tegen de mensen boven je? Dit spannende avontuur wacht op jou in de Kinderbiënnale! De speurtocht door twee verdiepingen is perfect voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Als je nog niet zo goed kunt lezen, kunnen papa of mama je helpen. Je kunt de speurtocht gratis ophalen bij de informatiebalie als je een geldig entreebewijs hebt. En het beste nieuws: kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen!

Groninger Museum

Storyworld: Strip-, Animatie- en Gamemuseum

Bij Storyworld ontdek je de geheimen van bekende striptekenaars, animators en gameontwerpers. Van Asterix en Aladdin tot The Red Turtle en Horizon Zero Dawn, je leert alles over hoe deze verhalen worden gemaakt. Bovendien kun je zelf aan de slag met 14 interactieve installaties. Ontdek wat er nodig is om een verhaal te begrijpen en maak je eigen strip of animatie!

Storyworld

Universiteitsmuseum

“JAA, BINGO!” Roep jij dat straks ook? Ga op schattenjacht met de objectenbingo in de tentoonstelling Kaleidoscope. Vind alle verborgen objecten en krijg na afloop een lekkere verrassing. Daag je vrienden uit en kijk wie de meeste schatten als eerste vindt!

Universiteitsmuseum

MOW Westerwolde: Speelse Wandeling

Deze zomer kun je het museumbos in voor een speelse wandeling. Kijk op verschillende manieren naar je omgeving: ver weg turen, extreem inzoomen, kijken als een insect of een kikker. Meld je bij de balie voor een gratis tas met een veldgids, kaart en andere benodigdheden en ga op avontuur! Museum Wierdenland Ezinge: Speurtocht en Wierdenlab
Met de speurtocht kun je het museum ontdekken en allerlei vragen beantwoorden. Heb je ze goed? Dan volgt er een leuke oplossing! In het Wierdenlab kun je met microscopen oude planten onderzoeken en aan de speeltafel knutselen, lezen en spelen. Je kunt zelfs een zakje spelt tot meel malen en er thuis een pannenkoekje van bakken!

MOW

Museum Wierdenland Ezinge

Museum Wierdenland heeft twee speciale kinderprogramma's . Deze programma’s gaan over hoe mensen op een wierde (een soort heuvel) leefden en overleefden.

Het Mysterie van Wonen op de Wierde 2500 jaar geleden: In dit programma ontdekken de kinderen in wat voor huizen de mensen toen woonden. Ze onderzoeken de omgeving, maquettes en foto's buiten en in het museum, net als echte archeologen.

Het Mysterie van Voedsel op de Wierde 2500 jaar geleden: Hier gaan de kinderen op zoek naar vondsten die laten zien wat de mensen toen aten, hoe ze het eten klaarmaakten en waarmee ze aten. Dit doen ze in het museum

.Museum Wiesenland

Fraeylemaborg Slochteren: Leven op een Borg

Hoe leefden kinderen in 1880 op een borg? Leer er alles over tijdens een bezoek aan Fraeylemaborg. Ontdek hoe kinderen toen woonden, welke kleding ze droegen en hoe hun leven eruitzag. Doe mee met leuke opdrachten en stap terug in de tijd!

Fraeylemaborg

Nationaal Rijtuigmuseum Leek: Fiep Westendorp

In dit museum zie je kleurrijke en vrolijke tekeningen van Fiep Westendorp. Je kent haar misschien wel van Pluk van de Petteflet! Ontdek de mooiste oldtimers, omnibussen en paardenwagens die zij getekend heeft. 

Nationaal Rijtuig Museum

Verhildersum Leens: Ontdek het Landgoed

Ga op avontuur met je entreekaartje met QR-code. Scan de codes bij interessante punten en leer alles over het landgoed. Bij elke stop is er een opdracht voor kinderen. Ontdek het landleven, borgleven en boerenleven!

Verhildersum

Openluchtmuseum het Hoogeland Warffum: Mispoes!

Mies de Museumpoes heeft nieuwe spullen verstopt tussen de oude museumobjecten. Kun jij helpen om te vinden wat er niet thuishoort? Mies neemt je mee op avontuur langs verschillende locaties in het museum. Dit is echt iets voor de jongste kinderen!

Hoogeland

Muzeeaquarium Delfzijl: Onderwaterwereld

Het Muzeeaquarium is leuk voor kinderen! Er is een speciale kinderhoek om te spelen, kleuren en knutselen. Ontdek de onderwaterwereld en doe mee met leuke activiteiten.

Muzeeaquarium

Visserijmuseum Zoutkamp: Vissersavontuur

In het Visserijmuseum leer je alles over de visserij in Zoutkamp. In een oud vissershuisje zie je hoe mensen vroeger leefden en werkten. Ruik de geur van vis en diesel en stap terug in de tijd!

Visserijmuseum

NNTTM: Treinplezier

In het NNTTM vind je een heuse treinsimulator en grote modelbanen. Er is ook een wisselexpositie over spoorwegen in speelgoed en een mini-expo over Märklin-treinen. Speel en leer alles over treinen!

NNTM

Dus, waar wacht je nog op? Plan een bezoek aan een van deze geweldige musea in Groningen en beleef een dag vol avontuur en plezier!

Ben je op zoek naar meer uitjes in Groningen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang de leukste uitjes in je mailbox:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Log In