In november organiseert Stichting Hartekind de tweede editie van “Hartekind Bakt”. Dit is een maand waarin ze alle jonge thuisbakkers vragen om in actie te komen voor de 25.000 hartekinderen in Nederland.

Dit kunnen jullie doen door koekjes, taartjes, cakejes en andere lekkernijen in de vorm van een hart te bakken en deze te verkopen. De opbrengst van al dat lekkers is dan voor de Stichting Hartekind.

Wat is Stichting Hartekind?

Op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind wil hierin verandering brengen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Daarom vragen ze alle kinderen in Nederland om in actie te komen en een verschil te maken voor de 25.000 hartekinderen.

Hoe doe je mee met Hartekind Bakt?

Opgeven kan gemakkelijk via de website van de Stichting Hartekind. Na de inschrijving van € 5,50 ontvang je het speciale Hartekind Bakt startpakket. Daarmee kun je heerlijke baksels maken om te verkopen voor dit prachtige doel.

Als extra kun je ook een superleuk Hartekind Bakt schort meebestellen, of een speciale Hartekind Bakt overwant. Daarmee maak je de bakactie voor de kinderen helemaal compleet.

Hartekind Bakt - koekjes in hartvorm

Meedoen als groep of organisatie

Uiteraard is het ook mogelijk om met een groep, bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, BSO of als gastouder mee te doen met Hartekind Bakt. Hoe meer baksels, hoe meer euro's voor het onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen!

Voor groepen maken ze een speciaal pakket op maat, afhankelijk van het budget en de wensen. Wil je hier informatie hierover? Mail dan even met Nicky Lakeman, nicky@hartekind.nl. Ze denkt graag met jullie mee!

Baksels verkopen

Als de koekjes, taartjes of cakejes in de vorm van een hart klaar zijn gaan de kinderen ze niet zelf opsmikkelen... ze gaan ze verkopen!

Hartekind Bakt - hartenkoekjes

Makkelijk met Tikkie QR-code

Om dat verkopen makkelijk te maken zorgen ze er bij Hartekind voor dat in elk pakket een speciale Tikkie QR-code zit. Door deze te scannen komt de koper meteen in de betaalomgeving en hoeven de kinderen dus niet met contant geld op pad. Ideaal! Het opgehaalde bedrag komt vervolgens direct bij Hartekind terecht.

Natuurlijk is het wel superleuk voor de kinderen om te zien wat ze verkocht hebben. Daarom zal in het pakket ook een speciale lijst zitten waarop iedereen kan bijhouden hoeveel baksels er verkocht zijn en tegen welke prijs.

Op naar een heerlijke bakmaand!