DBieb voor kinderen tot en met 12 jaar

De bibliotheek heeft boeken voor iedere leeftijd, handig voor kinderen die op zoek zijn naar informatie voor een werkstuk of spreekbeurt zijn op de jeugdafdeling van dbieb op de juiste plek. Natuurlijk vinden ze hier ook alle mogelijke fijne leesboeken. Als ze iets niet weten of niet kunnen vinden, kunnen ze het gewoon even vragen aan de aanwezige medewerker(s).
Voor peuters en kleuters heeft dbieb een grote collectie leuke boeken. Denk maar eens aan de prentenboekjes Nijntje en Dribbel en de kleuterboeken van Elmer, Hennie de heks en Kikker.

Het Makkelijk Lezen Plein

Voor kinderen met leesproblemen is er het Makkelijk Lezen Plein. De boeken (verhalen en informatief) zijn speciaal voor hen uitgekozen vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out en het aansprekende omslag. Ook staan er verfilmde jeugdboeken op dvd en zijn er luisterboeken. Alle materialen staan met het kaft naar voren. Zo gaat zelf kiezen veel beter.

Lezen is leuk

Heerlijk voorgelezen worden uit een bijzonder voorleesboek en daarna lekker spelen is nog leuker!
De ene keer met DUPLO StoryTales, de andere keer met robot Blue-Bot. Of gewoon met pijperagers en klei. Voorlezen wordt een beleving!
Het dreumeshalfuurtje is iedere eerste woensdag van de maand. Voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar.

De Werkplaats

De Werkplaats is een nieuwe plek in dbieb waar je alles leert over programmeren, games, apps, nieuwe media en nieuwe technologie. Je kunt aan de slag met LEGO Educatie, robotica of de Tovertafel (gave spellen die werken op bewegingssensoren). Maar ook met communicatiemiddelen uit een ver verleden: de typemachine, morse-apparaat en de braillemachine. Je vindt de Werkplaats op de eerste verdieping van de Blokhuispoort.

Tijdens de open werkplaats kun je vrij spelen met materialen die we klaarzetten. Bouwen en programmeren wat je zelf wilt met LEGO WeDo of LEGO Mindstorms. Of met je vrienden een competitie spelen met robot Dash. Loop binnen wanneer je zelf zin hebt. 

Praktisch:  

Voor kinderen vanaf 6 jaar. Elke woensdag en donderdag van 14:30 tot 16:30 uur

Bekijk hier het volledige overzicht van activiteiten in de dbieb, voor kinderen