Kinderfeestjes in het Natuurmuseum Fryslân

Schoenmakersperk 2, 8911 EM Leeuwarden

Lekker speuren tijdens een kinderfeestje in het natuurmuseum of in het Leeuwarder bos

Wil jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes op onderzoek uit? Houd jij van speurtochten en ontdekken dan is Natuurmuseum Fryslân een geweldige plek voor jouw kinderfeestje!
Speciaal voor natuurliefhebbers en avonturiers zijn er drie verschillende verjaardagsfeestjes. Twee feestjes vinden plaats in het museum en een derde mogelijkheid is de bosspeurtocht leskist lenen, waarmee je zelf met de kinderen op ontdekking gaat in het Leeuwarder bos.

Vier samen met de draak ‘Li-Ming’ je verjaardag!

Doe de spannende zoektocht naar de wensparel! De kinderen krijgen een rondleiding in de draak en maken daarna een drakenpet. Na afloop is er limonade en een lekkere drakentraktatie! Maak en print de speciale uitnodigingen uit voor het drakenfeestje.

Praktisch

- Het drakenfeest is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar
- Het feestje duurt ongeveer twee uur.
- Grootte van de groep: 7 tot 12 kinderen, minimaal 1 begeleider
- De feestjes kunnen plaatsvinden op dinsdag tot en met vrijdag.

Vier samen met Jacky Caliro, de avontuurlijke piraat, je verjaardag!

De kinderen gaan als echte piraten op zoek naar de verborgen schat! Jacky Caliro ontvangt de kinderen en helpt ze op weg. Daarna gaan de kinderen zelf op zoek naar de codeletters die ze door middel van opdrachten kunnen vinden. Om deze opdrachten te vervullen moeten de kinderen piratenmoed tonen. Jacky Caliro komt zeker even kijken of alles goed gaat.

Wanneer de kinderen deze piratenmoed hebben getoond, het codewoord hebben ontdekt en de schat hebben gevonden, krijgen ze drinken en een lekkere traktatie uit een kokosnoot. Na afloop is er de uitreiking van het enige echte piratendiploma!

Praktisch

- Het piratenfeest is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar
- Grootte van de groep: 8 tot 12 kinderen, minimaal 1 begeleider
- De feestjes kunnen plaatsvinden op dinsdag tot en met zaterdag.
- Een uitnodiging van dit piratenfeest kunt je zelf uitprinten.

Doe de bosspeurtocht, ga op ontdekking gaat in het Leeuwarder bos!

Leen de bosspeurtocht leskist bij het Natuurmuseum Fryslân en begin vervolgens thuis het kinderfeestje. Deze tocht start met een verhaal. Daarna ga je met de kinderen naar het Leeuwarder bos. In het Leeuwarder bos zijn speciaal voor de speurtocht palen geplaatst, waar de kinderen naar op zoek gaan. De spulletjes uit de verschillende rugzakken worden hierbij gebruikt. Aan het eind van de speurtocht werkt iedereen samen aan een eindopdracht.

Praktisch

- Het bosspeurtocht kinderfeestje is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.
- Grootte van de groep: 8 tot 30 kinderen. Het advies is om de groep in vier groepjes te verdelen. En met ieder groepje een begeleider mee te laten gaan.