Lekker speuren tijdens een kinderfeestje in het natuurmuseum of in het Leeuwarder bos

Wil jij samen met je vriendjes en vriendinnetjes op onderzoek uit? Houd jij van speurtochten en ontdekken dan is Natuurmuseum Fryslân een geweldige plek voor jouw kinderfeestje!
Speciaal voor natuurliefhebbers en avonturiers zijn er verschillende verjaardagsfeestjes. Het GIFtige kinderfeestje vindt plaats in het museum en met de bosspeurtocht leskist kun je zelf met de kinderen op ontdekking in het Leeuwarder bos.

GIFtig feestje: doe de onderzoeksdobbel

Wil je eens wat anders, organiseer dan een kinderfeestje rond de GIF expositie in het Natuurmuseum Fryslân. Ga net als echte onderzoekers op ontdekkingstocht in een zaal vol met levende giftige dieren. Ze doen niks hoor, ze zitten veilig achter glas.

Gooi met een grote dobbelsteen en los samen de vragen op, kijk goed naar de giftige dieren en stel als een echte onderzoeker ook zelf een vraag! Misschien lossen jullie zelfs een vraag op waar wetenschappers het antwoord nog niet op weten!

Praktisch

Het GIFtig feestje is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het is een onbegeleid feestje, er komt een filmpje met een vlogger die uitleg geeft over hoe het feestje werkt.

Er wordt een tasje meegegeven met daarin: één grote dobbelsteen die in elkaar wordt gevouwen. Er is één vergrootglas per kind en één button voor de jarige. Er zit een voucher in de tas voor ranja en een kleine donut in het café.

Het feestje duurt 1,5 uur, daarna kunt u vrij het museum bezoeken.

Het GIFtig feestje start 1 maart 2020!

 

Doe de bosspeurtocht, ga op ontdekking gaat in het Leeuwarder bos!

Leen de bosspeurtocht leskist bij het Natuurmuseum Fryslân en begin vervolgens thuis het kinderfeestje. Deze tocht start met een verhaal. Daarna ga je met de kinderen naar het Leeuwarder bos. In het Leeuwarder bos zijn speciaal voor de speurtocht palen geplaatst, waar de kinderen naar op zoek gaan. De spulletjes uit de verschillende rugzakken worden hierbij gebruikt. Aan het eind van de speurtocht werkt iedereen samen aan een eindopdracht.

Praktisch

Het bosspeurtocht kinderfeestje is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Grootte van de groep: 8 tot 30 kinderen. Het advies is om de groep in vier groepjes te verdelen. En met ieder groepje een begeleider mee te laten gaan.