Kinderboerderij/ Natuur- en milieucentrum De Naturij

Oude Slingeweg 4, 9204 WS Drachten

Grootste kinderboerderij van het Noorden - rookvrij uitje!

Begin je dag met een rondje kinderboerderij waar je koe Arja tegenkomt, en ook geiten, schapen, lammetjes, uilen, varkens, kippen, konijnen, slangen, reptielen, vogelspin... Duik daarna het natuurspeelbos in, waar je verschillende speurroutes en een geweldig blotevoetenpad vindt. Het is een uniek natuur- en recreatiegebied van maar liefst 7 hectare groot, gelegen aan de rand van Drachten. 

Natuurlijk is er ook een grote speeltuin met zandbakken, draaimolens en klimtorens. Bij warm weer is het zwembadje (waterdiepte 60 cm.) ook open! De Naturij beschikt ook over een verkeerstuin met trapauto's. Op drukke dagen in het zomerseizoen ook een ritje maken op een pony!

Eindig de dag met een lekker drankje op het terras voordat je op huis aan gaat of laat je kunsten zien op de midgetgolfbaan! 

Weer of geen weer?

Bij De Naturij kun je ook lekker binnen spelen! De speelhal is in 2017 uitgebreid met meer speeltoestellen, meer zit plekken, een serre en 3 extra toiletten.

Naturij Beleefpaden

De Naturij Beleefpaden zijn allemaal gratis, maar men dient wel de entree voor de kinderboerderij te voldoen. Voor een aantal paden is er een LEEN-tas met opdrachten waar een borg voor staat; zie ook de site