Beleefboerderij - Boereiis

Jinshuzen 2, 8491 MR Akkrum

Heerlijk buiten spelen! -

En ook nog van alles leren over het leven op de boerderij!

Op de boerderij kunnen bezoekers ook in de stallen bij de melkkoeien kijken. Natuurlijk mogen de koeien ook geaaid worden. Tijdens de boerderij bezichtiging is een kijkje in de melkerij en bij de landbouwmachines ook een leuke belevenis. Tegen een kleine vergoeding is een rondleiding mogelijk, waarbij onder begeleiding van de boer of boerin het dagelijks leven op de boerderij wordt uitgelegd.

Spelen op de boerderij

Kinderen kunnen gratis spelen in de speelweide, er is in de speeltuin een zandbak, zijn er traptractoren, diverse klimtoestellen, wipkippen en er is een mooie "Springbulte" een prachtig springkussen in unieke Friese vlag uitvoering. Ook kunnen ze bij de geitjes kijken.

Het gezellige terras ligt naast de speeltuin. Zo genieten ouders en grootouders van de spelende kinderen en van diverse lekkernijene als Friese oranjekoek, koffie/thee, frisdranken, diverse belegde broodjes. Pannenkoeken, poffertjes, soep of natuurlijk een vers boerenijsje! Op IJsboerderij Boeriis wordt heerlijk vers ijs gemaakt, van de melk van de Friese koeien!