De leukste maisdoolhoven in Friesland

Dolen door het mais is een spannend avontuur voor kinderen én ouders! Wie vindt de uitgang van het maisdoolhof als eerste? Een super leuk low budget uitje met kinderen voor in de zomervakantie of het vroege najaar. Bij hoge temperaturen of extreem veel regen kan het doolhof gesloten worden. 

1. Maisdoolhof bij recreatiecentrum D’ Elf Ieken in Elsloo - regio Appelscha

Elk jaar wordt er een nieuwe route uitgezet in de mais, in 2021 al voor de 14e keer! In het midden van het maisdoolhof staat een uitkijktoren die uitzicht biedt over het hele doolhof. Het maisdoolhof van D'Elf Ieken is geopend vanaf 17 juli '21. In de zomervakantie dagelijks van 10.00 – 17.00 uur open en daarna op donderdag-, vrijdag-, zaterdag en zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur

Entree Maisdoolhof: € 2,- of € 6,- in combinatie met blijven spelen
Locatie: Bûtenweg 6, 8424 PR  in Elsloo (Frl.)

Meer info maisdoolhof D’ Elf Ieken

2. Maisdoolhof Veenwijk in Oudega (DFM) - regio Gaasterland

Zoek, puzzel en (ver)dwaal met Escape Room effect! Probeer snel en slim de codes te kraken om in het volgende deel te komen! En er staat een speeltoestel
Maisdoolhof Veenwijk is vanaf woensdag 21 juli 2021 dagelijks open van 10:00 tot 19:00 uur

Entree Maisdoolhof: € 3,- (kids van 1 en 2 jaar oud zijn gratis!)
Locatie: Ige Galamawei 6, 8582 KT Oudega DFM

Meer info maisdoolhof Veenwijk

3. Maisdoolhof Witmarsum - regio Bolsward, Makkum

Het maisdoolhof in Witmarsum is vanaf dinsdag 20 juli '21 weer open! Ieder jaar gaat de opbrengst van de entree van Maisdoolhof Witmarsum naar de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. De Ronald McDonald Kinderhoeve is een vakantieplaats voor gezinnen met een zorgintensief kind (0 t/m 25 jaar).

Entree: €1,- per persoon
Locatie: Arumerweg 78A in Witmarsum

Meer info maisdoolhof Witmarsum

2. Maisdoolhof De Wilp op Heit's Hiem - net over de grens in Groningen!

In maisdoolhof De Wilp kun je niet alleen (ver)dwalen, maar beleef je ieder jaar weer een nieuw avontuur. Een belevingstocht vol verrassingen, opdrachten en doe-dingen. Je vindt Maisdoolhof De Wilp op Heit's Hiem eigenlijk net in Groningen, aan een landweg die de provincie Groningen met Friesland en Drenthe verbindt.  Maisdoolhof De Wilp is geopend vanaf 17 juli 2021 (op 23, 24 en 25 juli gesloten). Wanneer het doorlopend regent of warmer is dan 28 graden blijft dit maisdoolhof gesloten. Honden zijn hier welkom, buggy's zijn lastig mee te nemen in het doolhof. Van 1 tot 16 augustus open vanaf 10.30 uur en op de overige dagen vanaf 12.30 uur. 

Entree: toegang op basis van vrijwillige bijdrage
Locatie: Keuningsweg 23, 9367 TB, De Wilp

Meer info maisdoolhof De Wilp

 

De leukste kinderkleding voor de laagst mogelijke prijs