🎶Hij komt... Hij komt.....🎶 Die goede lieve Sint...

Op 17 november is de landelijke Sinterklaas intocht van 2018 in Zaanstad, maar uiteraard vaart de Sint ook Friesland niet voorbij! Hier lees je waar je Sinterklaas en zijn Pieten kan verwelkomen tijdens de Sinterklaas intochten in Friesland.

Intocht Sinterklaas in Leeuwarden 2018: 

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer aan in Leeuwarden! Verwelkom de Sint en zijn pieten vanaf 12.00 uur in de Prinsentuin of tijdens de rit door de binnenstad bekijk de route in Leeuwarden. Op zaterdag 1 december kun je Slapen bij Sinterklaas! Natuurlijk ontwaakt Sinterklaas dan op zondag 2 weer, wil je erbij zijn? Meer informatie hierover volgt spoedig op: https://www.sinterklaasleeuwarden.nl/agenda/

Eetcafé Spinoza is ook dit jaar weer het Pietenhuis van Leeuwarden! Hier overnachten alle Pieten en je kunt hier weer meedoen aan super leuke activiteiten. 

Intocht Sinterklaas in Heerenveen 2018: 

Alweer dubbelfeest in Heerenveen dit jaar! Op 17 november komt de Sint met en zijn Pieten aan in het centrum. De stoomboot vaart via de Hearresleat langs de Fok en legt aan om 14:00 uur aan in de Kolk aan het Breedpad.

De Sinterklaas intocht in de Heerenveense wijk De Greiden is dit jaar op zaterdag 24 november. Hier komt Sinterklaas met zijn gevolg op de boot aan om 13.00 uur, op de hoek van de Brekken aan de Engelenvaart.

Intocht Sinterklaas in Sneek 2018: 

Zaterdag 17 november maakt Sinterklaas om 14.00 uur zijn spectaculaire intocht met de boot in de Kolk bij de Waterpoort in Sneek. Daarna zul je Sinterklaas ook nog vaker tegen gaan komen, want op zaterdag 24 november vertrekt Sinterklaas om 14.00 uur vanuit het stadhuis van Sneek wederom voor een wandeltocht door de binnenstad.

Sint gaat met zijn pieten ook even bij het van der Valk exclusief Hotel Sneek langs! Hier is op zondag 25 november een gezellige Sinterklaasbrunch. In Theater Sneek zijn op zondag 2 december drie theatervoorstellingen van de Sinterklaasshow ‘Buurman & buurvrouw vieren Sinterklaas’.

Intocht Sinterklaas in Lemmer 2018:

De traditionele intocht van de Sint in Lemmer start op zaterdag 17 november natuurlijk ook weer met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis om 14.00 uur. Rond 14:40 is Sinterklaas dan bij het bordes van het Oude Gemeentehuis aan de Gedempte Gracht in Lemmer. Daar heet de burgemeester Sint en Pieten van harte welkom. Zorg dat je om 15:00 op het Fedde Schurerplein bent, daar kun je samen met Sint en Pieten het podiumfeest meemaken.

Intocht Sinterklaas in Drachten 2018: 

Zaterdag 17 november 2018 wordt Sint Nicolaas ontvangen door de burgemeester van Drachten, de heer van Mourik. De boot meert om 13:30 aan op de kop van het Moleneind en de Dam. Na het handjes schudden en de toespraak vervolgt de Sint zijn weg door de stad, bekijk de route

Op zaterdag 1 december om 14:00 uur ontvangt Kinderboerderij De Naturij een kort maar hoog bezoekje in de speelhal! Als onzichtbaar kadootje geeft de Naturij de dagentree kado aan bezoekers...

Intocht Sinterklaas in Bolsward 2018:

Sinterklaas zal dit jaar op 17 november om 14:00 uur het kruiswater opvaren tot plein 1455 in Bolsward. En op zaterdag 24 november kunnen kinderen tot tien jaar weer meedoen aan de Pieten Vossenjacht.

Intocht Sinterklaas in Harlingen 2018: 

Op zaterdag 17 november 2018 zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in de Willemshaven in Harlingen

Intocht Sinterklaas in Franeker 2018:

Dit jaar komt Sinterklaas wederom met zijn vrolijke pieten weer in Franeker aan, op 17 november rond 14:00 uur legt Sint zijn Pakjesboot aan, aan de Turfkade. Het Grote Pietenfeest op het Raadhuisplein begint tussen 14:30 - 14:45 uur.
Kom spelletjes spelen met Sinterklaas en zijn Pieten op de Breedeplaats in Franeker, op zaterdag 24 november. Je kunt dan natuurlijk ook een bezoek brengen in het huis van Sinterklaas! 

Intocht Sinterklaas in Wolvega 2018: 

De intocht en de Grote Sinterklaasshow in Wolvega zijn op zaterdag 17 november. Vanaf 14:00 uur komt de Sint stoet aan bij Centrumplein. De show begint om 15:30 uur op het podium op het van der Sandeplein. Daarna blijft het nog lang feest in Wolvega, op 25 november om 14:00 uur komen de Pieten spelen, dansen, klimmen en gek doen in Monkey Town Wolvega!

Deze Sinterklaas intochten vind je ook in de Go-Kids Friesland agenda: http://bit.ly/2F0j2Ef

Nog meer Sinterklaas intochten op zaterdag 17 november’18: 

De Goedheiligman heeft het weer druk dit jaar, maar gelukkig zal de goede Sint ook dit jaar weer zijn voet aan wal zetten in vele andere dorpen en steden in Friesland! 

  • Op zaterdag 17 november op de kade van de oude haven, in Langweer om 15:15 uur. Daarna is het feest is de sporthal.
  • Rond 14.00 uur vaart de goedheiligman met zijn Pieten de Jouster haven binnen. Op zijn witte schimmel maakt Sinterklaas een tocht door de Midstraat. De Pieten hebben de zakken gevuld met pepernoten en ander lekkers.
  • Pakjesboot 13 legt rond 15:00 uur aan bij het Gearstalt, in Akkrum/Nes
  • Om 15:30 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten met de stoomboot aan, aan de Iewâl in Woudsend. Na de intocht kunnen de kinderen in het dorpshuis MFC de Driuwpôlle nog genieten van het Sinterklaasfeest.
  • Sint en zijn Pieten zullen om 14:00 uur weer aanmeren in de haven van Makkum. Zing mee met de vrolijke Sinterklaasliedjes van korps en drumband, om zo het gezelschap een warm welkom te heten!

Sinterklaas intochten op 24 november’18 in Friesland

De goedheiligman moet weer een hoop dorpen en steden bezoeken. Zoals elk jaar vertrouwen wij erop dat Sinterklaas geen huisje, stadje of dorpje overslaat en daarom bezoekt hij op zaterdag 24 november ook nog de volgende dorpen en steden: 

  • Op zaterdag 24 november 2018 begint om 12:00 uur het Sinterklaasfeest in Sportcentrum it Gryn in Stiens!
  • Sinterklaas komt om 13:15 uur aan in de Haven van Koudum. 
  • Om 13.30 uur meert Sint met zijn pieten en de pakjesboot aan op de Syl, in Heeg. 
  • De intocht in IJlst is begin om 13:45 en duurt tot ongeveer 15:00 uur. 
  • Van de feestelijke Sinterklaas intocht in Balk is het programma nog niet bekend, dit volgt binnenkort op: https://www.facebook.com/sinterklaasintochtbalk/

Mis je een Sinterklaas intocht in dit overzicht? Natuurlijk bezoekt de Sint nog veel meer plaatsen in Friesland, laat ons weten waar en wanneer de Sint en zijn Pieten een gezellig feestje zullen geven via friesland@go-kids.nl en we zetten het er bij!

Sint Piter in Grou

In het Friese plaatsje Grou wordt geen Sinterklaas gevierd, maar de verjaardag van Sint Piter! Ook op de scholen in Grou wordt niet gesproken over Sinterklaas! Er wordt daarentegen veel tijd besteed aan het Sint Piterfeest.

Net als Sinterklaas komt ook Sint Piter uit Spanje en brengt hij cadeautjes mee. Op zaterdag voor 21 februari 2019 komt Sint Piter met de boot aan. In tegenstelling tot zijn collega heeft Sint Piter maar één Zwarte Piet. Net als Sinterklaas rijdt hij ook op een paard, niet op een schimmel maar op een Fries paard, dat zwart is! In de namiddag van 21 februari wordt Sint Piter op de kade weer uitgezwaaid. Vaak moet Sint Piter wachten op Swarte Pyt, die altijd te laat is voor de boot en die altijd met spectaculaire stunts weet in te halen.

Sinterklaas aftelkalenders

Speciaal om het wachten wat makkelijker en leuker te maken, heeft onze Go-Kids Sinterklaas aftelkalender gemaakt. Én er is ook een Sinterklaas schoenzetkalender! Echt superleuk én handig voor alle kids! Download de kalenders gratis via: http://eepurl.com/dMgqBM