Ontdek Groningen - leuke tips en mooie plekjes voor gezinnen met kinderen

Er wordt door het toerismebureau in Groningen al jaren reclame gemaakt met de slogan: "Er gaat niets boven Groningen" om aan te geven dat er niets leuker is dan deze provincie. Of dat waar is kan ik niet zeggen, ontdek het zelf is mijn advies! Lees snel verder en boek snel je weekendje weg met kinderen naar Groningen! Of ontdek de gehele provincie tijdens een langere vakantie, met deze tips: 

Leuke kindvriendelijke vakantieparken in Groningen:

Landal Natuurdorp Suyderoogh in Lauwersoog

Wat een perfect vakantiepark voor liefhebbers van watersport en natuur. Direct naast Nationaal Park Lauwersmeer waar je perfect kunt wandelen met kids en vogels spotten! Of huur eens een boot of een kano en dobber lekker op het water rond. Zwemplezier beleef je met de kinderen aan het recreatiestrand of in het overdekte zwembad. Voor alle maaltijden kun je in het restaurant terecht.* Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de zeehonden in Pieterburen, dit is het grootste opvangcentrum in Nederland!

* Ook bij Landal GreenParks nemen ze gepaste maatregelen, door de aanpassingen die zijn doorgevoerd ziet de vakantie er tijdelijke iets anders uit dan dat je gewend bent. De meest recente informatie over de faciliteiten lees je hier: www.landal.nl/thema/maatregelen

Meer info Landal Suyderoogh

Vakantiepark Emslandermeer in Vlagtwedde

Terwijl de kinderen lekker zwemmen en kanoën, kunnen de ouders gaan golfen en vissen. Of ga met het hele gezin naar het subtropisch zwemparadijs! En dit is nog maar een greep uit de vele faciliteiten van dit uitgebreide Roompot park. Vanaf dit bungalowpark zijn veel leuke uitjes in de omgeving mogelijk, bijvoorbeeld een dagje naar de vesting Bourtange; het volledig in oude glorie herstelde vestingstadje van Groningen. Of een bezoekje aan Wonderwereld in Ter Apel. Wonderwereld is een fantasie- en dierenpark; een dierentuin en speeltuin in combinatie met een sprookjeswereld.

Meer info Emslandermeer

Bijzondere overnachtingsadresjes:

Slapen in een Mongoolse tent in Ellerhuizen

In deze Mongoolse Ger (in Nederland vaak Yurt genoemd) kun je perfect genieten van de rust en het Groninger land.

De Yurt is ingericht met originele Mongoolse meubels en comfortabele bedden, voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De houtkachel houdt het binenn lekker warm. En ook buiten mag een kampvuurtje gemaakt worden, vuurschalen zijn te leen en hout te koop. Het keukendeel heeft een gasfornuis en een (elektrische) koelkast.  Voor het sanitair maak je gebruik van het camping sanitair. 

Yurt Ellerhuizen overnachten met kinderen in Groningen

De Yurt staat op een natuurkampeerterrein in Ellerhuizen. Dit dorpje ligt net ten noorden van de stad Groningen (4,5 km tot de stadsrand) in een karakteristiek weids landsschap met oude Groninger kop-hals-romp-boerderijen. De Waddenzee ligt op een half uur rijden. Natuurlijk kan je gebruik maken van alle faciliteiten van de camping, zoals de toeristische informatie, het bibliotheekje, het vele binnen- en buitenspeelgoed of het roeibootje op de vijver.

Meer info over de Mongoolse Ger

 De Pipowagen in Lettelbert

De Pipowagen is een super originele en comfortabele accommodatie! Klei maar fijn en van alle gemakken voorzien. In de keuken staat alles wat nodig is voor het maken van een prima maaltijd, op het kampeerterrein vind je ook een grote moestuin met verse groenten en kruiden.
Er is ook een gezellig zitje met luie stoelen waar je fijn kunt wegdromen met een boek. Vanaf de eettafel geniet je van een mooi uitzicht over de weilanden. Er is een ruim tweepersoonsbed met daarboven 2 éénpersoonsbedden, als stapelbed. Daarnaast beschik je in het naastgelegen sanitairgebouw over een privé-badkamer.

Pipowagen in Lettelbert  bijzonder overnachten met kinderen in Groningen

Neem vanuit de pipowagen direct een verfrissende duik in het natuurwater van het Lettelberterdiep of start vanaf je kanotocht. Kano's en fietsen zijn te huur op de camping. De stad Groningen ligt op 12 kilometer afstand en is goed te bereiken met de fiets.

Overnachten in de Pipowagen

Overnachten in een Stro-Hotel in Oldehove

Heerlijk slapen op een groot bed dat gemaakt is van stro! Natuurlijk wel met fijn beddengoed en veel kussens. En nee, dat prikt echt niet! Het voelt als een comfortabel zacht matras!

Strokasteel bijzonder overnachten met kinderen in Groningen

Het Strokasteel is geschikt voor twee tot maximaal zes personen, er is een badkamer en een ruime eethoek met uitzicht over de landerijen. Direct naast het Strokasteel is de grote ruimte met tafeltennistafel, schommel, drumstel. Buiten en in de Barn & Beach (het binnenstrand) is er voor kinderen van alles te beleven. Je vindt op deze locatie nog meer overnachtingsmogelijkheden zoals de hooizolder en de stro-iglo's!

Bekijk het complete Stro-Hotel

De leukste campings voor gezinnen met kinderen

Camping de Watermolen in Opende

Is een ruim opgezette natuurcamping met super veel ruimte op lekker te spelen en te zwemmen. Op deze camping is Veel kinderen nemen hun vishengel mee en vissen in het meer van de camping. In de zomervakantie worden er kleinschalige animatie activiteiten georganiseerd zoals knutselen, minidisco en 1 keer per week een avondspel. Opende ligt op het drieprovinciën puntje: alle uitjes in Groningen, Drenthe en Friesland zijn vanaf hier goed te bereiken!

Kies een gezellig plekje uit op één van de comfortkampeervelden of juist op het natuurkampeerterrein. Heb je geen caravan, vouwwagen of tent? Huur dan een comfortabele Safaritent, een luxe Safarilodge of een splinternieuwe Waterlodge!

Meer info over de Watermolen

Landgoedcamping Nienoord in Leek

Is een groene en kindvriendelijke camping in Groningen, voor een ideale vakantie voor gezinnen met kinderen. Familiepark Nienoord ligt op loopafstand vanaf de camping. In dit park vermaken de kids zich zeker in het speelkasteel, op de oldtimer tractorbaan of de spannende helikopterbaan, er is een kinderboerderij en ook nog een subtropisch zwemkasteel! Bij de receptie van de camping zijn kortingskaartjes verkrijgbaar voor het Familiepark Nienoord. De camping ligt op slechts 15 autominuten vanaf de stad Groningen en ook de provincies Drenthe en Friesland liggen op een steenworp afstand.

Huren jullie dit jaar de hippe Coco Sweet? Een Coco Sweet is iets speciaals. Het is geen caravan, tent, trekkershut of een blokhut. Het is eigenlijk van alles een beetje. Natuurlijk zijn er ook gewonen kampeerplaatsen, stacaravans en trekkershutten te huur. Er zijn verschillende kampeervelden met speeltoestellen en modern sanitair, een actief animatieteam (tijdens Hemelvaart, Pinksteren en 4 weken in de zomer) en een pannenkoekenrestaurant. 

Meer info Camping Nienoord

Kampeerterrein Lettelbert

Is een officieel natuurkampeerterrein, dus een kleine, simpele camping met een knus familieterrein met speelplaats en eenvoudig en natuurlijk speelmateriaal. In het hoogseizoen wordt er 1 keer per week broodjes gebakken boven het kampvuur!

Het kampeerterrein ligt aan de rand van het dorp Lettelbert, nabij het Leekstermeer (met strand), op een vier-landschappen punt. Op de camping zijn kano’s en fietsen te huur. De stad Groningen is op fietsafstand en familiepark Nienoord is om de hoek!

Meer info camping Lettelbert