Magie

Een vakantie op Terschelling biedt een perfecte mix van avontuur, ontspanning en natuurschoon. Het begint al met de keuze van hoe je het eiland wilt bereiken. Of je nu de veerboot, de sneldienst of een watertaxi neemt, elke optie heeft zijn eigen charme en brengt je op een bijzondere manier naar dit prachtige Waddeneiland. Deze keer kozen wij voor een unieke ervaring en zeilden met onze eigen zeilboot naar Terschelling.

Zeilen over de Waddenzee

Eenmaal aangekomen op het eiland, staat het huren van fietsen hoog op de lijst. Fietsen zijn overal te huur en vormen het ideale vervoersmiddel om Terschelling te verkennen. Met de fiets kun je genieten van de uitgestrekte duinen, pittoreske dorpjes en prachtige stranden. Van de ene kant van het eiland naar de andere, fiets je door de schilderachtige landschappen en ontdek je de ware schoonheid van Terschelling.

Chocolade avontuur bij ChocMans in Midsland

Het is een magische avond op Terschelling. We fietsen vol verwachting van West-Terschelling naar Midsland voor een workshop chocolade maken bij ChocMans. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen in de winkel van Cinty. De geur van heerlijke chocolade vult de ruimte, en na een korte introductie duiken we meteen in de wereld van bonbons en truffels.

Chocmans Terschelling 01

Met een plateau vol snoepjes dompelen we onze creaties in verschillende soorten chocolade. Van krakelingen tot fryske dumkes, alles krijgt een verrukkelijke laag van caramel, pure, witte of melkchocolade. De kinderen zijn dolenthousiast en helpen overal bij, van het vullen van de mallen tot het aftoppen van de bonbons. En het beste van alles? We mogen onze vingers aflikken als we knoeien - wat onvermijdelijk is!

Chocmans Terschelling 02

Tijdens de workshop vertelt Cinty prachtige verhalen over Terschelling en het leven als 'import-eilander'. Terwijl de bonbons uitharden, genieten we van limonade in chocolade-bekertjes. Uiteindelijk pakken we al onze creaties in om mee naar huis te nemen. De weg terug naar West-Terschelling is gevuld met vrolijk gekwetter van de kinderen, nog steeds enthousiast over de heerlijke workshop.

Chocmans Terschelling 03

Meer info over Chocmans

De ultieme golfsurfervaring bij GoSurfing Terschelling in Formerum aan Zee

De droomactiviteit van de kinderen staat op het programma. Op het strand van Terschelling, omringd door de majestueuze golven van de Noordzee, beginnen we ons surfavontuur met GoSurfing Terschelling. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs leren we de basis van het golfsurfen. De wetsuits beschermen ons tegen de kou en geven ons de vrijheid om de golven te bedwingen.

Go Surfing Terschelling 01Go Surfing Terschelling 03

Met elke golf die we trotseren, voelen we ons sterker en zelfverzekerder. De instructeurs blijven in de buurt en geven ons de juiste tips. Het is een onvergetelijke ervaring die ons innerlijke surfer naar boven haalt. Dus pak je wetsuit en laat je meevoeren door de opwinding van het golfsurfen op een van de mooiste plekken van Nederland.

Go Surfing Terschelling 02Go Surfing Terschellig 04Go Surfing Terschelling 05

Meer info over Go Surfing

Een smakelijke pauze bij ZandZeeBar in Formerum aan Zee

Na een ochtend vol avontuur op Terschelling, besluiten we te lunchen bij de gezellige strandbar ZandZeeBar in Formerum. We vinden een plekje op het terras met uitzicht over het strand en de zee. De kinderen genieten van tosti’s met patat, terwijl wij kiezen voor de ZandZeeBurger en een broodje met zalm.

ZandZeeBar Terschelling 01ZandZeeBar Terschelling schommels

De kinderen zijn dol op de tafels met schommels eraan, een geniaal idee dat perfect past bij de ontspannen strandsfeer. De kleurrijke smoothies die voorbij komen zorgen voor nog meer enthousiasme, en we bestellen er meteen een paar als toetje.

ZandZeeBar Terschelling SmoothiesZandZeeBar Terschelling Zandzeeburger

De eigenaar vertelt trots dat ZandZeeBar een van de weinige strandtenten is die niet op palen staat, waardoor je letterlijk met je voeten in het zand kunt genieten van een hapje en een drankje. Het is een ware ervaring die al je zintuigen prikkelt en waarbij je je even helemaal kunt onderdompelen in het eilandleven.

Meer info over ZandZeeBar

Noordzee huifkartocht met Puur Terschelling in Oosterend

Puur Terschelling huifkartocht 1

Op een stralende ochtend verzamelen we ons voor een avontuurlijke Noordzee huifkartocht met Puur Terschelling te Oosterend. Onze koetsier neemt ons mee door het prachtige landschap, begeleid door het geluid van de golven en de frisse zeelucht.

Puur Huifkartocht Terschelling 04

Een van de hoogtepunten is het vissen met een sleepnet, waarbij we garnalen, zeesterren en kleine platvisjes ontdekken. Na deze spannende activiteit genieten we van koffie, thee en pondkoek, en mogen de kinderen schepnetten gebruiken om nog meer garnaaltjes te vangen.

Puur Huifkartocht Terschelling 03

Bij terugkomst worden de garnalen gekookt in zeewater, waardoor de smaak echt puur is en we kunnen genieten van deze lokale delicatesse. Het is een dag vol avontuur en ontdekking, die ons opnieuw laat kennismaken met de magie van Terschelling.

Puur Huifkartocht Terschelling 3

Meer info over Puur

Bezoek aan het Museumreddingboot Brandaris in West-Terschelling

Hoewel we dit keer niet mee konden varen, willen we toch iets vertellen over het Museumreddingboot Brandaris. Dit varende museum, gerund door enthousiaste vrijwilligers, biedt een unieke kijk in de geschiedenis van reddingsacties op zee. Vanuit de haven vertrekken tochten naar de zeehonden, die zorgen voor de broodnodige inkomsten om de varende museumstukken te onderhouden.

MuseumReddingboot Brandaris 1MuseumReddingboot Brandaris 2MuseumReddingboot Brandaris 3

Een bezoek aan het museum is een avontuur op zich, waar je kunt leren over de moedige reddingsacties en de rijke maritieme geschiedenis van Terschelling. Het is een eerbetoon aan de vrijwilligers die deze geschiedenis levend houden en een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt.

Meer info over Museumreddingboot Brandaris

Oversteken

Helaas is de vakantie op het magische Terschelling veel te snel voorbij gegaan en varen we 'op eigen kiel' richting vaste wal.

Zeilend naar Harlingen

"Oant sjen op Skylge"