Het thuisvermaak voor gezinnen en kinderen tijdens de corona lockdown; thuis een online escape room spelen!

Het is een grote rage op dit moment, een online escape room spelen, niet alleen voor volwassen juist ook voor kinderen! Of je speelt samen met het hele gezin, nog gezelliger! Het spelen van een escape room is meer dan binnen een bepaalde tijd ontsnappen uit een kamer; je lost al puzzelend een mysterie op. 

Een speurtocht voor onze dochter maken stond al een tijdje op ons 'wat willen we tijdens deze lockdown zeker nog doen' lijstje maar het kwam nooit af, kostte teveel tijd en het weer hielp ook niet echt mee... En toen ontdekten we deze complete escape rooms voor thuis. Volledig online bestellen, betalen en spelen maar! De oplossing voor een leuke middag zonder lange en ingewikkelde voorbereiding! 

Wat krijg je na bestelling?

Met je eigen inlogcode kun je het spelmateriaal (de opdrachten en puzzels) en een handleiding downloaden en printen. Zorg voor voldoende papier en inkt! De handleiding is super duidelijk, er staat heel duidelijk in wat voor spullen je klaar moet zetten (allemaal huishoudelijke artikelen die iedereen standaard in huis heeft), er worden een aantal aanpassingen voor verschillende leeftijden gegeven en ook het verloop van het spel wordt beschreven. Na het printen en doorlezen van de handleiding kun je de escape room in elk willekeurig verblijf van je huis in ongeveer een half uurtje klaar zetten. 

Wat is het verhaal?

Wij speelden de astronauten escape room, geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Je moet bij dit spel denken als een astronaut die na een mislukte lancering met zijn raket terug op aarde probeert te komen. Wat heb je daarvoor nodig? Wie kan je daarbij helpen? Er is een duidelijk stappenplan, het noodplan, wat houvast biedt voor de kinderen. Stap voor stap krijgen ze de raket weer aan, moeten ze in de juiste richting vliegen en tijdens de laatste opdracht moet de deur natuurlijk op tijd open gemaakt worden. Voor iedere stap is een uitdagende opdracht die ze moeten uitvoeren of een puzzel om op te lossen. Ze gaan opzoek naar maanstenen, er is benzine nodig en ze krijgen hulp van een aardige aliën... De meeste opdrachten worden niet op de laptop maar juist in de kamer zelf uitgevoerd en alleen de uitkomst, het antwoord, voer je in via de laptop/ of tablet. 

Volgens de handleiding hoeven ouders niet te helpen tijdens het spel, dat is ook niet nodig als de kinderen samen kunnen spelen dus als er oudere broers of zussen bij zijn om de jongsten te helpen! In ons geval was dat dus niet mogelijk dus moesten we onze 7 jarige dochter af en toe even wat hints geven, zodat ze daarna weer zelfstandig verder kon puzzelen. 

Onze conclusie over deze online escape room voor thuis:

  • Zowel de handleiding als het spelmateriaal zien er zeer verzorgd uit en zijn super duidelijk
  • De opdrachten en puzzels zijn heel goed uitgedacht en op leuke speelse manier op te lossen 
  • De puzzels en opdrachten zien er zowel online als offline (op papier) heel mooi uit

Het was een spannende en gezellige activiteit, spannend vanwege de uitdagende opdrachten en gezellig vanwege het samen spelen! 

Wij speelden dus de Astronauten escape room, geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar, heb je oudere kids, tieners en pubers, in huis? Speel dan de escape rooms Geheime Agenten en/ of Het Laboratorium, geschikt voor kinderen vanaf 9 tot zo'n 14 jaar

Klik op onderstaande oranje buttons om per escape room een uitgebreide beschrijving en reviews van anderen te lezen! 

Astronauten (7 tot 12 jaar)

Het Laboratorium ( 9 t/m 14 jaar)

Geheime Agenten (9 tot 14 jaar)

Ik wens jullie alvast veel speelplezier toe!

Groetjes, 

Mariska