Kleuterbios bij Pathé is veel meer dan een film

Pathé Zwolle organiseerde haar eerste kleuterbios en Go-Kids reporters Noelle met haar dochtertje Sophie mochten naar dit evenement om hun ervaringen met jullie te delen:

Kleuterbios is meer dan alleen een film

Een bioscoop geeft al snel een wauw effect bij entree voor een kind. Maar met alles wat hier nog bij kwam was dit helemaal het geval.  Want voordat je de filmzaal ingaat is er in de hal al van alles te zien en te doen; een springkussen, blikgooien, schmink en zelfs echte konijntjes (jonkies maar ook een grote Vlaamse reus en allemaal even lief).

Je denkt gelijk, waren we maar eerder gekomen. Gelukkig is er tijdens de film nog een pauze en staat alles er ook nog na de film. In de pauze heeft mijn dochter zich mooi laten schminken. Weer helemaal trots keken we het laatste stukje van de film met nog wat lekkers. Want ook dat zit bij het ticket in; een box met wat lekkers te eten en te drinken en de volwassenen krijgen thee of koffie met wat lekkers.  

Film ‘De 2 kleine kleutertjes’, leuk met 1, 2 of meer kleine en grote kleutertjes

De film gaat over dus twee kleine kleutertjes (de titel zegt het al 😉) die een broertje of zusje krijgen en een dag met hun oom op pad gaan als hun ouders denken dat het zal komen. Een oom die in een geleende bakfiets onhandig naar de dichtstbijzijnde kinderboerderij slingert om de twee daar los te kunnen laten en zelf een voetbalwedstrijd op zijn mobiel te kunnen volgen. De twee kleutertjes beleven vervolgens van alles met een ontsnapt jong geitje. 

Bioscoop geschikt voor al hele jonge kinderen

Bij de film staat het al aangegeven geschikt voor ‘AL’. Wat ik dan ook fijn vond was dat bij de reclame, voordat de film begon, dit ook het geval was. Jonge kinderen zagen alleen wat voor hen ook bedoeld is. We hebben gezinnen gezien met kinderen van zo’n 1 tot 6 jaar oud. Omdat het een film is voor jonge kinderen vindt ook niemand het vervelend dat er tussendoor wat bewogen, gelopen wordt met de allerjongsten. 

Meezingen met de film

De film is naar een idee van Jan Smit. De liedjes die in de film voor komen zijn ook door hem o.a. geschreven en gezongen door andere BN’ers. Zo hoor je onder meer Chantal Janzen, Ronnie Flex en Waylon. Het zijn al (voor mijn dochter en mij als moeder in ieder geval) bekende liedjes, waardoor je tijdens de film het ook al ongegeneerd lekker mee kan zingen. 

We gaan zeker weer naar de bioscoop

Sophie heeft een heerlijke ochtend gehad en was niet meer weg te slaan bij de bios. Het is een mooi event voor een (van de) eerste bioscoop ervaring(en) voor je kinderen en het is dan ook zeker een aanrader voor de volgende keer. En dat er bij een kinderboerderij thema echte konijntjes waren, doet ons natuurlijk wel afvragen wat er bedacht gaat worden als de volgende film over een leeuw gaat 😊

Wil je ook graag met je dreumes naar de bioscoop? Houd dan de Pathé agenda op Go-Kids goed in de gaten voor leuke kinderfilms