Gratis naar het museum met Pake en Beppe!

Tijdens vakantie willen de (groot)ouders vaak een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Daarom heeft de Museumfederatie Fryslân organiseert al 19 jaar de activiteitenweek ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’ bedacht. 

Vanaf 18 t/m 21 februari 2020 hebben kinderen gratis entree  ‘op vertoon’ van hun pake, beppe, ouders, oom, tante of een andere volwassene in meer dan 40 musea in Friesland! De musea organiseren speciaal voor deze week allerlei leuke kinderactiviteiten, het thema is Water.

Bekijk hier onze museum tips:

GIF - Natuurmuseum Fryslân 

De voorjaarsvakantie  in het Natuurmuseum Fryslân staat helemaal in het teken van de spectaculaire tentoonstelling GIF. Naast de tentoonstelling met allerlei levende giftige dieren zijn er extra activiteiten. 

Waterraket maken - Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Op vertoon van je toegangskaartje van het Eisinga Planetarium kun je naar Theater De Koornbeurs om daar een waterraket te maken! Naar de maan met je eigen raket zal niet lukken, maar wie weet waar hij wel uitkomt!

Tekenworkshop - Museum Martena

De tentoonstelling 'De binnen- en buitenwereld van Gosse Koopmans' in Museum Martena in Franeker staat centraal bij deze voorjaarsactiviteit. Leer tekenen als Gosse Geluk tijdens de 'van-alle-kanten-tekenworkshop'

De Maakfabriek - Museum Joure 

In Museum Joure kun je aan de slag met het maken van een verpakking voor nieuw uitgevonden drankje!

Activiteiten voor kinderen bij informatiecentrum Mar en Klif

Kom naar de Mammoet Dag of de Uilen-middag, ga op pad met Dassie en los Wintergasten-rebus op.

Op avontuur onder water - Fries Scheepvaart Museum

Ga mee op zoek naar wrakken en schatten in het Fries Scheepvaart Museum! Alle activiteiten zijn doorlopend 

Bekijk hier alle deelnemende instellingen in 2020