Yes, het is weer kerstvakantie!

Kijk jij er naar uit om met de hele familie thuis kerst te vieren? Of gaan jullie er liever op uit? En wat zullen we dan eigenlijk eens gaan doen?! Hier vind je veel ideeën, voor een aantal moet je erop uit maar je leest ook een aantal leuke kerstvakantie activiteiten voor thuis.

1. Film kijken!

Er draaien deze vakantie leuke kinderfilms en/ of familiefilms in de bioscoop. Hebben jullie Frozen 2 al gezien? Ook de 2 klunzige buurmannen zijn terug in bios met nieuwe hun film “Buurman & Buurman: Experimenteren er op los!”. Bekijk hier de filmagenda van Pathé Leeuwarden. Of ga jij voor de thuisbioscoop met popcorn en Netflix, lees dan snel de blog met de 10 leukste Kerstfilms voor kinderen op Netflix!

2. Schaatsen!

Hoe fijn zou het zijn als er precies in de vakantie op natuurijs geschaatst kan worden! Na het Kerstontbijt even een rondje op de plaatselijke ijsbaan en dan aan de warme chocomelk met slagroom?! Gelukkig hoeven we niet in spanning af te wachten of dat gaat lukken, want het Gemeenteplein in Heerenveen is omgetoverd tot een echt winterparadijs! Er is een overdekte schaatsbaan van maar liefst 400 m²!
Klik hier voor meer info over schaatsen en genieten op het winterterras in Heerenveen!

En voor een heerlijke dag vol schaatsplezier in de buitenlucht kun je ook naar Flevonice, in Biddinghuizen. Hier vind je 's werelds grootste kunstijsbaan! Van 30 november 2019 t/m 1 maart 2020 is de 2,5 kilometer lange kunstijsbaan weer geopend. Bestel snel je tickets voor Flevonice via Go-Kids!

3. Lezen!

Heerlijk, tijdens de vakantie heb je alle tijd om een goed boek te lezen en voor kinderen is het ook nog eens super belangrijk om in de vakanties elke dag te lezen, om het leesniveau op peil te houden. Maar lezen moet wel leuk zijn. Gelukkig zijn er heel veel leuke boeken, voor elke leeftijd en op elk niveau. Bij Kinderboekwinkel De Toverlantaarn geven ze je graag specialistisch advies, zodat iedereen met het juiste boek naar huis gaat. En hier ligt nu ook de kerstvakantieleeskaart voor je klaar! Hiermee wordt lezen tijdens de vakantie op een hele leuke manier gestimuleerd. Er zitten hele leuke opdrachten tussen, zoals ‘lees tijdens het ontbijt’ of ‘lees onder de kerstboom’. En als je de kaart voor 10 januari inlevert maak je kans op een cadeaubon van de Toverlantaarn! Dus snel naar Kinderboekwinkel de Toverlantaarn om de kerstvakantieleeskaart op te halen of download en print de kaart!

4. Kerstcircus!

Saranti’s 8e Kerstspektakel

Kerst en circus is altijd al een gouden combinatie geweest, want wat is er nou gezelliger dan samen met je familie rond de kerstdagen te genieten van een spectaculaire circusshow? Dus all I want for Christmas is Saranti’s Kerstspektakel!
Op zondag 22 december waan je je in Paviljoen De Buitenplaats in Earnewald in een prachtig aangeklede winterwereld vol glitter en een vleugje winter magic. Laat je verbazen door spectaculaire acts van Saranti & Vrienden, het prachtige toneel en ontmoet zelfs de Kerstman.

Kerstcircus Sander & Friends: ‘10 jaar betovering’

Voor het tiende jaar op rij presenteert Circus Salto tijdens de Kerstvakantie het sfeervolle Kerstcircus Sander & Friends!
Wat begon met een serie van 10 shows met drie artiesten in kleine zalen voor maximaal 200 toeschouwers per show is uitgegroeid tot een productie van 22 shows met artiesten uit alle windstreken die optreden in het roodgele tentencomplex, wat neerstrijkt in Sneek en Leeuwarden. Afgelopen jaar waren de 22 voorstellingen vrijwel uitverkocht!

5. Bezoek een kerststal!

Bezoek de levende kerststal met  mini-schaapjes, een ezel en een kameel en geniet van de winterse gezelligheid in Sanjesfertier! Want in Speel- en Dierenpark Sanjesfertier is het al écht winter! Hier kun je genieten van besneeuwde dennenbomen met lichtjes erin, sneeuwvlokjes op de ramen en de kinderen kunnen zelf sneeuwpoppen bouwen.

Op zaterdag 21 december is er levende kerststal aanwezig op de Kaasboerderij De Gelder. Ga ook langs bij de boerderijwinkel voor warme chocolademelk en een proeverij van heerlijke kazen en toetjes!

6. Knutselen!

De kerstvakantie is natuurlijk ook hét moment om gezellig samen thuis te zijn. Je kunt dan natuurlijk spelletjes doen of samen een grote legpuzzel maken maar je hebt nu ook extra veel tijd om lekker creatief bezig te zijn. Samen met je kids knutselen! Check dit blog met knutseltips waarmee je direct aan de slag kan, met materialen die je vast al in huis hebt!