Afgelopen jaar won Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha het zilver in de verkiezing ‘leukste uitje van Friesland’ van de ANWB. Een mooie reden voor Go-Kids om dit uitje eens grondig te gaan testen! Prijswinnaars Vienna en Gabriel gingen op pad als reporters voor Go-Kids en brachten een verslag uit van het bezoek, lees snel verder over hun dagje uit!

Go-Kids reporters testen Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Onderweg naar het park kregen we al snel te maken met regen, dat was natuurlijk een beetje jammer maar ondanks dat het een best natte dag was hebben we ons enorm goed vermaakt! Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en keken we onze ogen uit naar alles wat er in het park te doen was. Niemand leek zich iets aan te trekken van het weer want iedereen had het goed naar zijn zin. We hebben eerst een rondje door het park gelopen en zijn daarna in alle attracties geweest. Van de botsauto's, tot de waterglijbaan met de bootjes, van de 'zweefmolen' tot de bestuurbare bootjes.

Het was fijn dat je niet zo lang hoefde te wachten bij elke attractie zoals soms bij de hele grote parken, ook voor de kinderen was dat fijn aangezien ze niet altijd even veel geduld hebben. Ook waren er genoeg sanitaire voorzieningen op twee plekken in het park. We gaan zeker nog eens terug met lekkerder weer, zodat de kinderen ook nog de speeltuin kunnen ontdekken en alles nog eens over kunnen doen want ze vonden het geweldig!

Wat valt je direct op aan dit uitje?
Het eerste dat ons opvalt is dat het eten (onbeperkt eten; patat, frikandel, kroket, hamburger, broodjes, ijs, koffie, thee en limonade) bij de entree prijs inzitten. Dat is iets dat we nog niet eerder gezien hebben bij een attractiepark. Meestal betaal je dan naast de entree en parkeren ook nog het volle pond voor iets drinken en een patatje met iets erbij. Tussen de middag hebben we broodjes kroket, frikandel en patatjes gegeten. Later op de middag hebben we nog een kroketje en een ijsje gehaald. 

Is het uitje leuk voor jongere kinderen?
Zeker weten! Gabriel is 4 jaar en 1 meter lang, dat betekent dat hij (onder begeleiding van een ouder) in bijna alle attracties mag. Voor kinderen onder 1 meter zijn er ook leuke dingen te doen, maar ze mogen i.v.m. veiligheid nog niet in elke attractie.

Is het uitje ook leuk voor oudere kinderen?
Ja, dat is het zeker! Vienna (10) vond het een geweldig park en ook voor kinderen die ouder zijn dan 10 jaar is het nog steeds erg leuk. Dit park is zeker een aanrader wanneer je kinderen hebt die in leeftijd verschillen! Tussen onze kinderen zit namelijk 6 jaar leeftijdsverschil.  Je ziet soms dat dan niet ieder park voor beide leeftijden even leuk is, maar dat was in dit geval zeker wél zo! Ook voor onze 4-jarige was er meer dan genoeg te doen!

Gabriël (4) vond de snelle achtbaan helemaal geweldig, wat een stoere vent! Het eten was ook een feest, eigenlijk was alles wel een feest zegt hij! Hij vond het ook erg leuk om 'de politie' te ontmoeten! Papa, mama en Vienna vonden de achtbaan en de waterglijbaan met de bootjes het allerleukste. Die gingen lekker hard!

Als jij hier de baas was, wat zou jij dan doen?
We zouden het spookhuis misschien  nog ietsje griezeliger maken, of een muzikant aannemen die door het park zou lopen om gezellig met de kinderen te zingen en te swingen. :-) We zouden het park nog iets uitbreiden (indien mogelijk) en zorgen voor een groter terras voor mensen om te zitten. En we zouden een overdekte speeltuin (en trampoline) maken, want nu het zo veel regende konden we daar helaas niet spelen omdat alles nat was. Ook zouden we nog iets gezonds aanbieden wat betreft eten (al dan niet een lekkere salade of wrap tegen bijbetaling of zo).

Dit uitje is 2e geworden in de verkiezing, ben je het daarmee eens en waarom?
Daar zijn we het met het hele gezin mee eens! De grootst voordelen vinden wij dat het uitje inclusief eten en drinken is dus prettig in prijs, je kunt je er een hele dag vermaken én het is leuk voor alle leeftijden. De kinderen hebben een te gekke dag gehad en hebben zich geen moment verveeld.

We willen Go-Kids Friesland, de ANWB en Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe bedanken voor de mooie dag en ervaring!

Hartelijke groetjes,

Stephanie, Rick, Vienna en Gabriël (@huisjeboompjeblogje)

PS - Wist je dat de Verkiezing voor Uitje van het Jaar 2022 alweer van start is gegaan? Natuurlijk is Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe ook weer genomineerd in Friesland. Breng snel je stem uit! 

Stemmen Leukste Uitje 2022