Afgelopen jaar won AquaZoo Leeuwarden het goud in de verkiezing ‘leukste uitje van Friesland’ van de ANWB. Een jaar lang mochten zij zichzelf "het leukste uitje van Friesland" noemen! De hoogste tijd dus voor onze Go-Kids reporters om dit uitje eens grondig te gaan testen!

Go-Kids reporters testen AquaZoo Leeuwarden

De pret begon al een paar dagen eerder toen de kinderen te horen kregen dat wij als speciale gast daar naar toe mochten. In de auto naar Leeuwarden toe, werd er al druk gezocht naar de borden, want we konden er niet snel genoeg zijn. Eenmaal aangekomen gingen we eerst naar "Binnendoar." Aquariums met vissen,  piranha's en een rog hebben we bekeken. Daarna liepen we door naar de krokodillen. Van heel dichtbij kon je ze zien. De kinderen waren onder de indruk van die grote tanden.  We liepen door, maar kregen de schrik van ons leven.  Op het bruggetje lag een krokodil! Al snel hadden we door dat deze nep was :)

Van de schrik bekomen zagen we de otters heerlijk buiten spelen en liepen we zo door naar de pinguïns. Het leuke was dat je gewoon tussen de pinguïns kon lopen! En dat ze echt heel dichtbij kwamen. Via de aangeven route gingen we de ijsberen bekijken, de volière en de kinderboerderij. Er waren steeds paadjes waar de kinderen konden klimmen en klauteren wanneer je naar het volgende verblijf liep. " Oh hier gaan we langs! Kom!" "Yes, we moeten over het water," klonk het. En zo ging je van het ene naar het andere verblijf en is het voor de kinderen speels en leuk om alles te ontdekken. Bij de verblijven stond ook iedere keer een bord met allemaal informatie over het dier, dus nog leerzaam ook. 

De kinderen vonden het leuk dat je zo dichtbij de dieren kon komen. Want niet alleen het pinguïn verblijf kon je in, maar ook bij de apen en de kangoeroes. Die even laat zien hoe je moet springen om vervolgens dit na proberen te doen, wat tot hilariteit bij de andere bezoekers leidt. En stiekem bij ons ook... Na het verblijf van de kangoeroes, kwamen we aan bij een groot meer met bootjes. Helaas regende het een beetje zodat de bootjes die er lagen te nat waren om mee te gaan varen, maar met mooi weer is dat een leuke activiteit om te doen. 

En zo was ons dagje Aqua Zoo alweer ten einde nadat we uitvoerig alle speeltoestellen uitgeprobeerd hebben. Aqua zoo is een mooi compact park waar voor ieder wat is.  Zowel jong als oud vermaakt zich daar prima. Wel vonden we dat de consumpties in het restaurant en bij het springkussen aan de dure kant zijn en jammer dat het park nog niet rookvrij is.  Ook blijven ze vernieuwen want medio volgend jaar is het tijgerverblijf klaar en komen er tijgers!

PS - Wist je dat de Verkiezing voor Uitje van het Jaar 2022 alweer van start is gegaan? Natuurlijk is AquaZoo Leeuwarden ook weer genomineerd in Friesland. Breng snel je stem uit! 

Stemmen Leukste Uitje 2022