Sneekweek 2019 - Activiteiten voor kinderen

De Sneekweek, een week lang feest, vieren én natuurlijk varen!

Gelukkig is het er niet alleen een feestje voor de volwassenen, maar ook de kinderen...

Op vrijdagavond wordt de Sneekweek traditiegetrouw geopend met de Vlootschouw. Tijdens de vlootschouw presenteren de deelnemende klassen van de zeilwedstrijden van de Sneekweek zich, met div. optredens op meevarende pramen. De Vlootschouw Sneek eindigt met vuurwerk. In de Kolk, het water bij de waterpoort, zijn optredens en (watersport)demonstraties. 

Sneekweekkermis

Van vrijdag 2 tot en met donderdag 8 augustus 2019 is er weer kermis in Sneek, één van de vaste onderdelen van de Sneekweek. De attracties staan, net als voorgaande jaren, opgesteld op het Martiniplein en het Oud Kerkhof. Bekijk de openingstijden en het dagprogramma van de kermis hier.

Kindermiddagen in de binnenstad van Sneek en op het starteiland in het Sneekermeer

  • Tijdens de Sneekweek wordt er twee keer een feestelijke kindermiddag georganiseerd. Op dinsdag 6 augustus en vrijdag 8 augustus zijn er tussen 14:00 en 16:00 uur leuke activiteiten voor de kinderen op het Schaapmarktplein, zoals een springkussen, schmink stand en een ballonnenclown. De Sneekweek kindermiddag wordt georganiseerd met medewerking van Circus Salto. Deelname is gratis.
  • Op de Markstraat staan ook springkussens en is er loungemuziek voor de ouders
  • Net als vorig jaar komt de Cool Kidsparty de stad weer op z'n kop zetten! De Cool Kidsparty is een interactieve muziekshow voor kinderen boordevol grappen, spelletjes (met prijzen) en natuurlijk muziek waarbij je lekker kunt meezingen en meeswingen.
  • Op maandag is het Kids Day Out Festival op het starteiland

Meer informatie over het Kids Day Out Festival op het starteiland en de Cool Kidsparty vind je hier.

Zeilwedstrijden

En vergeet vooral niet bij de zeilwedstrijden op het Sneekermeer te gaan kijken, elke dag zijn er spannende zeilwedstrijden