De Smaakfabriek in Museum Joure | Help pake en beppe de vakantie door

  • van:  19 februari 2019 13:30
  • tot:  22 februari 2019 16:30
De Smaakfabriek in Museum Joure | Help pake en beppe de vakantie door

Help pake en beppe de vakantie door in Museum Joure

In de voorjaarsvakantie wordt door Museumfederatie Fryslân de activiteitenweek ‘Help Pake & Beppe de vakantie door georganiseerd. Dit jaar staat de pake-en-beppeweek in het teken van het thema ‘Lekker ite, neat weismite‘. Met zo’n thema weet maakmuseum Joure wel raad, vertelt educator Vera Damhuis:
“In ons museum laten we zien hoe in Joure vroeger en nu allerlei spullen gemaakt werden. Gewone en bijzondere, van koffie en thee tot klokken en boeken. Het thema past heel goed bij ons verhaal van Douwe Egberts. Dat laat namelijk heel mooi de zorg zien die mensen vroeger voor hun spullen hadden, het draagt bij aan het bewustzijn van duurzaamheid bij kinderen en volwassenen van vandaag.”

Smikkelen en sneupen in DE SMAAKFABRIEK

Museum Joure pakt uit met een echte familie-activiteit: DE SMAAKFABRIEK. Als echte codekrakers gaan de kinderen met ouders of pake en beppe aan de slag om een muizeninvasie in DE SMAAKFABRIEK te bestrijden. Om de puzzel op te lossen, moet je overal proeven, maken, tekenen, buigen en vormen. Natuurlijk zet je alle recepten, aantekeningen en ideeën in je eigen notitieboek.

Praktische informatie:

Beleef De Smaakfabriek van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 februari. Je kunt tussen 13.30 – 16.30 op een tijdstip naar wens starten. Houd er rekening mee dat het programma tenminste 1,5 uur duurt. Kosten? Op vertoon van 1 betalende volwassene mag een kind gratis naar binnen, museumjaarkaarten zijn in deze week geldig.