Buiten sporten en dansen mag!

Dans- en Balletschool Dansen in Friesland (DIF) organiseert sinds het begin van de 2e lockdown: DIF Danstochten. De DIF Danstocht is een tocht van 1,5 uur door een dorp in Friesland. Je krijgt tijdens deze danstocht korte lessen in verschillende dansstijlen; er wordt gewerkt aan de techniek, het is een heerlijke workout en natuurlijk super leuk om samen lekker te dansen! Doe gerust met een aantal verschillende tochten mee want er komen steeds meerdere stijlen, leuke nieuwe choreografieën en ook nieuwe docenten bij waardoor iedere danstocht weer uniek wordt. Omrop Fryslan kwam ook een keer langs om te kijken hoe zo'n danstocht nu precies gaat: 

 

De DIF danstochten, voor jeugd van 5 t/m 17 jaar, worden volgens de regels georganiseerd. Buiten sporten en culturele dansbeoefening mag volgens de regels van het RIVM en de Rijksoverheid! Maar let op: opgave is verplicht en VOL=VOL. Alle dansers worden verdeeld in kleine subgroepjes. Leeftijd 5 t/m 12 en 13 t/m 17 jaar worden niet gemengd. Ouders en/ of andere volwassenen (18+) mogen op geen enkele wijze aanwezig zijn bij de tocht! En je blijft altijd op afstand van de docent en de docent blijft op afstand van jou.

Voor DIF leden zijn er geen kosten aan verbonden en is dit ter vervanging van de gemiste trainingen. Voor niet-leden vragen we € 2,50 per persoon. Neem het geld contant mee, het liefst in een envelop voorzien van naam.

Waar en hoe laat?

Iedere week worden er elke dag 1 of 2 danstochten in een dorp of stad in Friesland georganiseerd! De standaard Danstocht locaties zijn: Akkrum, Berlikum (altijd op MAANDAG) Easterwierrum (altijd op een DINSDAG), Leeuwarden en Wergea (altijd op WOENSDAG). Daarnaast zijn/ worden er ook edities georganiseerd in Aldeboarn, Goutum, Grou, Mantgum, Minnertsga Sibrandabuorren en Techum.

De agenda, met daarin de data, tijden en locaties, wordt elke week op deze website gepubliceerd op:  dif-danstocht.nl

Ervaringen van de deelnemers in januari: 

 "Ik ben superblij dat we weer kunnen dansen en dan op zo’n leuke manier buiten! En ik kan nu al mijn dansvriendinnen weer zien!!"

"Ik vind het super leuk! Je kan met andere kinderen dansen, andere stijlen, andere docenten en andere dansen. Het is ook fijn on even buiten te zijn want anders zit je de hele dag binnen en dat is saai."

 

Aanmelden voor een danstocht is verplicht, zonder juiste opgave is deelnemen niet mogelijk!

Aanmelden DIF Danstocht