It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Friesland. Van de natuur houden, genieten en ervoor zorgen, dat kan je niet vroeg genoeg leren en ervaren. Juist daarom organiseert It Fryske Gea superleuke kinderfeestjes, rugzakroutes, jeugdexcursies én leuke activiteiten in de herfstvakantie. 

Voor alle activiteiten geldt dat je je vooraf, uiterlijk een dag van te voren moet opgeven. Klik op de link in de tekst om de bijhorende datum en tijd te zien en om bij de juiste aanmeldpagina uit te komen. 

Uilenballen uitpluizen of een griezelpompoenen maken?

Ben jij ook zo benieuwd wat een uil eet? De braakbal vertelt het je precies! Alle jeugdnatuuronderzoekers (tussen de 6-12 jaar) mogen deze activiteiten niet missen!

Net voor Halloween kun je, met hulp van een enthousiaste natuurgids, een super griezelige pompoen maken. Je mag zelf bepalen hoe de pompoen eruit komt te zien! Vergeet je niet op te geven bij It Fryske Gea, let daarbij goed op de juiste datum en tijd! 

Deze activiteiten vinden plaats in het bezoekerscentrum aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen in Eernewoude.De super leuke rugzakroutes die in het Nationaal Park zijn uitgezet kun je natuurlijk doen wanneer je wilt, deze staan ook beschreven op dezelfde pagina van het bezoekerscentrum.

Opzoek naar paddenstoelen, eikels, enge spinnen, nachtdieren en mooie herfstbladeren...

Dat kan samen met een enthousiaste natuurgids in Park Huize Olterterp, vlakbij Beetsterzwaag. Hier is een mooie herfsttocht georganiseerd.

Ook in Eernewoude kun je samen met een enthousiaste én creatieve natuurgids opzoek naar materialen, die je vervolgens gaat omtoveren tot kunstwerken. De creatieve jeugdactiviteit in Nationaal Park De Alde Feanen is voor kinderen vanaf 6 jaar. Lijkt broodjesbakken boven een vuurtje je leuker, ga dan al op vrijdagochtend mee met de herfstwandeling door de Alde Feanen!

In het Rijsterbos kun je opzoek naar 'dikke jassen en winterslapers' om te kijken hoe de dieren 'wonen' in de herfst. De excursie in het Rysterbosk heet daarom ook: "In dak boppe de holle"!

Op 24 oktober is het volle maan! Dan kun je mee met een mysterieuze wandeling door Nationaal Park De Alde Feanen. Eerst zie je de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, hopelijk komen dan een aantal nachtdieren tevoorschijn. Uilen, boommarters en vleermuizen mogen daarbij niet ontbreken...

Of help de boswachter snoeien in Katlijk, tussen Heerenveen en Olderbekoop!

In het natuurgebied het Ketliker Skar kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken! Dit natuurgebied wordt beheerd door reuzenkoeien, de Schotse hooglanders. Zij zorgen ervoor dat de planten en het gras niet te ver doorgroeien en het terrein open blijft. Maar bomen snoeien kunnen ze niet zo goed. Help jij de natuurgids van It Fryske Gea en de Schotse hooglanders bij het snoeien en zagen? Ook hiervoor moet je je wel even opgeven bij it Fryske Gea

Log In