Kristal-Kids Kindercoaching  

Reiger 5, 5508 PW Veldhoven

  Kristal-Kids Kindercoaching in Eindhoven

  Kristal-Kids zijn in de ogen van kindercoach Christel stralende, schitterende, unieke en bijzondere kinderen en jongeren van allerlei leeftijden. Daar is jouw kind er één van. Jouw kind is ook stralend en uniek, maar soms ziet je kind het zelf niet (meer), gelooft het niet in zichzelf, is soms boos, slaapt slecht, vindt het lastig om vriendjes / vriendinnetjes te maken, maakt zich (on)bewust druk om dingen, vindt het lastig om eigen grenzen aan te geven enzovoort. Dan is het fijn als er iemand is die een tijdje ondersteuning kan bieden. Dat kan met Relax Kids- of Chill Skills lessen.

  Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje waarin je kind helemaal tot zichzelf mag en kan komen. Ga mee op een (magisch) avontuur en ontdek hoe je d.m.v. beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken helemaal tot ontspanning kunt komen. En niet alleen dat, kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

  Een Relax Kids sessie bestaat uit 7 stappen, waardoor kinderen en jongeren leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen. Een les bestaat uit beweging, drama- en ontspanningsspel, stretching (Yoga), onderlinge massage, ademhalingsoefeningen, positieve gedachtes en ontspanning.

  Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas in Groot Brittannië. Ook wel bekend van de meditatieboekjes 'Relax Kids' en 'De Wensster'. Deze methode heeft zichzelf al vele malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen en in groepen kinderen buiten school in heel veel landen gebruikt en gegeven. Ouders en kinderen zijn enthousiast over het aanbod en over wat het hen brengt: meer zelfvertrouwen, beter omgaan met boosheid, beter slapen, minder last van stress enzovoort.

  Relax Kids is een methode die goed en mooi is voor alle kinderen en ook voor alle kinderen werkt. Daarnaast heeft het zeker een positief effect op kinderen met autisme, hyperactiviteit, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, trauma, depressies, laag zelfbeeld, boosheid en angstproblemen.

  2 locaties:

   

  Chill Skills voor kinderen

  Chill Skills ligt in het verlengde van Relax Kids en is bedoeld voor tieners en jongeren. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie staan er in deze lessen ook onderwerpen centraal die voor deze leeftijdsgroep belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan:
  - Positief denken
  - Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om?
  - Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen?
  - Gezond leven
  - Goed voor jezelf zorgen
  - Gelukkig zijn

  Tieners en jongeren leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden. Ontspanning met Relax Kids /Chill Skills heeft kinderen geholpen leren om te gaan met een scala aan stressvolle situaties zoals pesten, toetsen, echtscheiding, rouw, langdurige ziekte en ziekenhuis- en doktersafspraken.

  Als Relax Kids coach biedt Christel namens Kristal-Kids lessen aan verschillende leeftijdsgroepen. De lessen worden aangeboden in een lesblok van 6 lessen. Houd de agenda in de gaten voor nieuw te starten groepen of stuur bij interesse een mail naar christel@kristal-kids.nl.

  Naast Relax Kids- en Chill Skillslessen kun je bij mij terecht voor kinder- en oudercoaching, diverse workshops en trainingen.

   

  Kindercoaching in Eindhoven

  Locatie: Groeiplein, Breitnerstraat 2F in Eindhoven.

  Kindercoach Christel: "Ik geloof erin dat wij allemaal, jong en oud, bijzondere stenen, 'kristallen' zijn: mooi, stralend, schitterend, uniek, fleurig en bovenal bijzonder. Alleen soms straalt of schittert de ene 'kristal' harder, feller dan de andere 'kristal' en is er iemand nodig die de 'kristal' weer helpt bij zichzelf te komen en met meer zelfvertrouwen weer te stralen en te schitteren. Soms is het fijn als er een coach op je pad komt die samen met je kind een eindje meeloopt om op zoek te gaan naar wie het is en waar het voor staat om weer te kunnen stralen en schitteren met hun kwaliteiten en passie vanuit je unieke en bijzondere ik. Zo'n coach wil ik graag zijn voor kinderen en ouders die dat nodig hebben. Vanuit passie, mijn hart (liefde) en vol vertrouwen wil ik graag mijn mooie en unieke energie gebruiken om vele kinderen en hun ouders te begeleiden op hun avontuur en ze die unieke 'kristal' te laten zijn, die ze daadwerkelijk zijn".

  Tijdens het avontuur gaan jullie samen onder andere onderzoeken en ontdekken welke kwaliteiten en talenten horen bij je kind. Misschien is er een specifieke hulpvraag en is het fijn als Christel meedenkt over een mogelijke oplossing. Dit doet ze vanuit allerlei spelvormen en creatieve opdrachten. Stenen spelen hierbij zeker een rol. Na een tijdje zal ze niet meer nodig zijn en jullie weer loslaten om jullie eigen weg verder te bewandelen.

  Haar coachtrajecten zijn kortdurend, laagdrempelig en oplossingsgericht van vorm en bedoeld voor als het even niet zo goed gaat met je kind. Als kindercoach is Christel er graag voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en hun ouders die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

  Denk hierbij aan:

  • Pesten / gepest worden
  • Onzekerheid bij toetsen
  • Slecht slapen / dromen
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Negatief zelfbeeld
  • Echtscheiding ouders
  • Angsten
  • Moeite met omgaan met gevoelens
  • Moeite met vriendjes / vriendinnetjes maken
  • Hoofdpijn en buikpijnklachten
  • Moeite met sociale vaardigheden
  • ………………………………………

  Het doel van Christel als kindercoach? Kinderen laten stralen, schitteren vanuit hun eigen unieke ik en kracht. Dat iedere 'steen' mag stralen als een echte 'kristal'!

  Heeft je kind misschien meer individuele aandacht nodig? Dan is 1 op 1 coaching een geschikte mogelijkheid. Meer weten hierover? Kijk bij Kristal-Kids Kindercoaching of stuur een mail.

  Naast kindercaching kan je bij Christel terecht voor Relax Kids- en Chill Skills lessen, oudercoaching, diverse workshops en trainingen. Kijk ook eens bij Kristal-Kids Relaxing.

  Adres

  • Adres: Reiger 5
  • Stad:  Veldhoven
  • Land:  NL
  • Postcode:  5508 PW