PreHistorisch Dorp Eindhoven

Boutenslaan 161B, 5644 TV Eindhoven

Beleef een tijdreis in het preHistorisch Dorp

Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In PreHistorisch Dorp beleef je zes tijdperken, van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Ontdek hoe de Romeinen in Brabant leefden, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen.

De Tijdkijker: Ontmoet ridders en musketiers

Ontdek de tijdkisten

Volg het pad door preHistorisch Dorp en ga op zoek naar de Tijdkisten. Hierin vind je kleding, eten en technieken die passen bij het tijdperk waarin je je bevindt. Zo leer je hoe het leven van alledag eruitzag.

Leer oude ambachten

In PreHistorisch Dorp herleven oude ambachten. Er zijn wisselende historische activiteiten zoals hout kloven, broodbakken, boogschieten of boomstamkano varen. Elk weekend staat er bol van. Of doe mee met een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, maak je vuur met vuurstenen of maak je Romeinse sieraden. In de zomer kun je zelfs het water op in een prehistorische boomstamkano!

Bij het PreHistorisch Dorp hebben ze regelmatig leuke events waarbij er nóg meer te beleven is, kijk even op de agenda voor de kids events of op de site van het PreHistorisch Dorp.

Evenementen 2019:

5 en 6 oktober: Walfyrd
12 en 13 oktober: Archeologie
14 t/m 20 oktober: IJzersymposium Baroen


Meer info of direct online tickets bestellen? Check: www.preHistorischDorp.nl

Toegangsprijs is € 9,75 per persoon. Kaartjes kan je online kopen via de website.

Kinderen t/m 3 jaar, begeleider gehandicapten en Museumkaarthouders gratis.

Blijf op de hoogte van alle evenementen en acties via Facebook en Instagram.