PreHistorisch Dorp Eindhoven  

Boutenslaan 161B, 5644 TV Eindhoven

  Beleef een tijdreis in het PreHistorisch Dorp

  Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In PreHistorisch Dorp beleef je zes tijdperken, van de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Ontdek hoe de Romeinen in Brabant leefden, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen.

  De Tijdkijker: Ontmoet ridders en musketiers

  Sta middenin een tafereel uit de Tachtigjarige Oorlog, zie hoe musketiers hun strijd beleefden. In de virtual en augmented reality-tijdreis de Tijdkijker lijkt het alsof je echt in de prehistorie bent beland. Reis verder en ontmoet Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ridders en prehistorische jagers. Nieuw in 2018: maak Oerselfies!

  Ontdek de tijdkisten

  Volg het pad door preHistorisch Dorp en ga op zoek naar de Tijdkisten. Hierin vind je kleding, eten en technieken die passen bij het tijdperk waarin je je bevindt. Zo leer je hoe het leven van alledag eruitzag.

  Leer oude ambachten

  In PreHistorisch Dorp herleven oude ambachten. Er zijn wisselende historische activiteiten zoals hout hakken, broodbakken, boogschieten of boomstamkano varen. Elk weekend staat bol van de staat er bol van. Of doe mee met een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, maak je vuur met vuurstenen of maak je Romeinse sieraden. In de zomer kun je zelfs het water op in een prehistorische boomstamkano!

  Bij het PreHistorisch Dorp hebben ze regelmatig leuke events, kijk even op de agenda voor de kids events of op de site van het PreHistorisch Dorp.

  Meer info en tickets via www.preHistorischDorp.nl

  Toegangsprijs is € 9,50 per persoon. Kaartjes kan je online kopen via de website.

  Kinderen t/m 3 jaar, begeleider gehandicapten en Museumkaarthouders gratis.

  Bekijk de video over het PreHistorisch Dorp.

  Bekijk de video over de Tijdkijker. En blijf op de hoogte via Facebook!

  Adres

  • Adres: Boutenslaan 161B
  • Stad:  Eindhoven
  • Land:  NL
  • Postcode:  5644 TV