Je verjaardag vieren in corona tijd. Hoe doe je dat? Tips voor drive-thru of drive-in feestje.

Over een aantal weken begint onze jaarlijkse verjaardagsmarathon weer voor onze 3 kinderen. 3 jarigen in 6 weken tijd. Hoe doe je dit hoor ik je denken. Het is ook wel druk, en de kinderen zijn wat meer gespannen, maar het is te doen en ook wel weer heel leuk. Een goede planning is wel zeker belangrijk.

Combineer de festiviteiten

Een aantal jaren geleden besloten we al om het ‘grote-mensen-feest’ op 1 dag te vieren. Je kan niet van je familie en vrienden verwachten dat ze om de 3 weken op de stoep staan. We vonden eind maart een mooie tijd om dan een gro(o)t(er) feest te plannen, ook qua weer. Van een tuinfeestje bij een zonnetje naar een feestje in een (sport)zaal waar we alle familie en vrienden ontvangen, en de kinderen zich lekker kunnen uitleven. Een goed concept!

Echter moesten we dat door corona vorig jaar helaas al cancellen. Het feest stelde we een jaartje uit maar nu de vooruitzichten niet echt meer mogelijkheden bieden, moeten we toch wat creatiever gaan worden. En natuurlijk op tijd met de organisatie beginnen zodat alle cadeautjes en versieringen op tijd in huis zijn.

Feestje thuis met slingers en ballonnen

Het begint natuurlijk met een leuke aankleding in huis, dus bestelde ik bij online bij Bol.com van die gigantische cijfer ballonnen: 5, 8 en 10 en een zakje ballonnen voor de aankleding. Die cijfers doen het altijd goed bij de kinderen en staat lekker feestelijk. Je kan je huis ook helemaal versieren met een bepaald thema. Je kan natuurlijk ook zelf slingers maken of een mooie verjaardagskroon voor de jarige, bewaar de dozen van je pakketjes en knip daar de cijfers uit voor op de kroon. Of koop een mooie verjaardagshoed.

    

 

Coronaproof trakteren op school

Hoe gewoon we trakteren op school vinden…. met dichte scholen moet je ook iets creatiefs bedenken. Nodig je klas uit om bij je langs te komen. Met thuisscholing willen kinderen en ouders vast de deur even uit om bij jouw jarige langs te fietsen, wandelen of steppen. Het maakt niet uit, de hele dag gezelligheid op de stoep is ook leuk. Je kan natuurlijk je coronaproof traktatie (koeken per stuk verpakt b.v. van de LIDL) bij de deur zetten of maak een leuke grabbelton waarin de kinderen iets uit mogen grabbelen. Je kan ook kleine zakjes vullen met b.v. een stuiterbal en die als een koek hap lijn voor het huis zetten. Absoluut coronaproof en de kinderen vinden het geweldig. Wil je niet de hele dag buiten staan dan kan je ook een tijdsslot aangeven b.v. tussen 14 uur en 15 uur. Dan is het voor de kinderen ook heel duidelijk. Lees hier meer over coronaproof traktaties!

Verjaardagsvisite 

Helaas kunnen we dit jaar geen visite ontvangen. We kunnen wel de hele week bezoek per dag ontvangen, maar corona-technisch niet handig en laten we maar vooral afstand houden. Dus bedacht ik iets anders…..

Verjaardag Drive-thru / drive-in feestje

We sturen alle familie en vrienden een kaartje voor een heus drive-thru feestje in de middag! Wat houd dit in? We zetten de muziek aan, de jarige staat buiten met een verjaardagstafel met versiering en veel lekkers. De verjaardagsgasten rijden langs met de auto en kunnen op afstand feliciteren. Ook mogen ze natuurlijk iets lekkers meenemen voor in de auto. Een win-win situatie. Een leuk uitje voor de visite en veel aandacht voor de jarige!

Natuurlijk vergt dit wel wat organisatie, maar voor de jarige is dit een super leuk alternatief.

Ontwerp je kaartje bij kaartje2go.nl

Je kan voor je drive-thru of drive-in feestje hele leuke uitnodigingskaartjes bestellen via de website van Kaartje2go.

Kinderfeestje in corona tijd

De kinderfeestjes gaan wij dit jaar even uitstellen tot betere tijden en warmer weer. Natuurlijk ben je qua feestjes iets beperkter dan in de zomer qua weer, en daarom een goede reden om je feestje uit te stellen tot in de zomer. Wil je toch een feestje thuis? Denk dan aan een themakist, spelletjes feestje, speurtocht buiten of escaperoom thuis. Er zijn genoeg mogelijkheden, kijk maar eens op onze website.

De jarige is de baas dag!

Laat je jarige op zijn/haar verjaardag in het middelpunt staan door hem/haar te laten beslissen wat jullie gaan doen (film kijken, spelletjes, speurtocht etc). die dag en wat jullie gaan eten.

Wat jullie ook bedenken voor de jarige, maak er samen iets leuks van!

LEES OOK: CORONA PROOF TRAKTEREN