Corona proof trakteren voor kinderen op school

In dit blog lees je hoe kinderen corona proof kunnen trakteren op school of thuis.

Coronaproof trakteren voor kinderen op school 

Kinderen willen graag trakteren als ze jarig zijn. Trakteren op school of thuis (bij de voordeur) op hun verjaardag. In verband met Corona is het natuurlijk gewenst om coronaproof te trakteren. Maar welke traktaties zijn nu coronaproof?

Veel basisscholen hanteren regels rondom corona en trakteren in de klas. Bij voorkeur is de traktatie van de jarige job verpakt (verpakt in de fabriek). Ook zie je steeds meer dat in plaats van een eetbare traktatie de school het ook goed vindt als de jarige zijn klasgenootjes op een klein cadeautje trakteert. Check van te voren even het beleid van jouw school. Welke regels gelden er voor trakteren op school.

We hebben de afgelopen maanden al heel veel leuke corona-proof traktaties voorbij zien komen bij onze kinderen. Deze verpakte traktatie tips willen we graag met jullie delen.

Verpakte coronaproof traktaties tips:

Uitdeelzakjes chips uit de supermarkt – Er is genoeg keuze en het is lekker makkelijk.

Per stuk verpakte koekjes: deze koop je in de supermarkt, o.a. bij de Lidl.

Verpakte wafels trakteren: deze koop je o.a. bij de Lidl of Albert Heijn. Van deze wafels maak je gezellige gezichten door er oogjes op te plakken of plak er een leuke thema sticker op. 

Foto credits @huishoudenvanjansteen

Nutella traktatie: Je kan van die mini potjes Nutella met voorverpakte soepstengeltjes trakteren. Bij de supermarkt (Albert Heijn) heb je zakjes met voorverpakte mini soepstengels voor kinderen. De chocolade potjes Nutella bestel je online

 

Uitdeelzakjes snoep: uitdeelzakjes heb je van o.a. Haribo. Deze zijn verkrijgbaar bijde supermarkt of het Kruidvat.

Lolly: trakteer een lolly met een leuk kaartje van de jarige er aan. Ook online te koop!

Ontbijtkoek of een doosje rozijntjes, per stuk verpakt uit de supermarkt

Een gezonde traktatie: trakteer op een mandarijn of banaan met een gezichtje er op getekend of maak van de bananen leuke dolfijntjes. 

Op sommige basisscholen mag je ook thuis de traktatie inpakken. Je hebt hele leuke uitdeelzakjes of verpakkingen in bepaalde thema's die je er omheen kan doen. Bekijk hier de zakjes online.

Coronaproof trakteren - uitdeel cadeautjes

Je kan natuurlijk ook trakteren op niet-eetbare corona proof traktaties. We hebben een aantal leuke voorbeelden verzameld:

  • Uitdeelboekjes trakteren: Het is zeker voor de de peuters en kleuters bij de opvang en op school leuk om uitdeelboekjes te trakteren. Ken je de leuke uitdeelboekjes van Woezel & Pip of Kikker al? Bekijk hier het online aanbod.

  • Corona proof gadget voor kinderen: Trakteer op een sleutelhanger, klaparmband, of stempel. Dit vinden kinderen ook heel erg leuk. Wij vonden op Bol.com heel veel leuke corona proof traktaties die je eenvoudig online kan bestellen.
  • Wat ook leuk is om tattoos te trakteren. Deze leuke tattoos kun je ook uitdelen in de klas. Er zijn verschillende thema's te koop.

Kan je niet op school trakteren? Nodig dan je klasgenootjes uit om op jouw verjaardag even bij je langs te komen om een traktatie op te halen bij de voordeur. Of maak een leuke grabbelton met cadeautjes. Lekker corona proof! 

Log In