Sportieve kinderactiviteiten tijdens de Nationale Sportweek 2018 in regio Eindhoven


Op zaterdag 15 september 2018 is het zover: de start van de 15e Nationale Sportweek, georganiseerd door NOC*NSF! De sportweek wordt dit jaar groots geopend op Sportpark Keizerslanden in hostcity Deventer. Ook in regio Eindhoven hebben een hostcity, namelijk Gemeente Helmond. 

Ook Go-Kids doet mee aan de NationaleSportweek van 15 tot en met 29 september 2018. Wij willen kinderen in regio Eindhoven stimuleren om lekker te bewegen en te gaan sporten! Of dat in een sportschool is of buiten in een speeltuin of in de natuur. Bewegen is gezond! #beactive

Tijdens de Nationale Sportweek brengen wij via onze sociale media kanalen sportclubs in regio Eindhoven onder de aandacht. Heb je een leuke tip, laat het ons weten via een mailtje naar eindhoven@go-kids.nl.

Interview sportpromoter Ralf Mackenbach

Onze Go-Kids reporter Sterre heeft vorig jaar sportpromotor Ralf Mackenbach geïnterviewd over de Nationale Sportweek. Bekijk het interview op YouTube.

Wat is er te doen voor kinderen tijdens de Nationale Sportweek in regio Eindhoven?

Er zijn in regio Eindhoven heel veel initiatieven om kinderen te stimuleren om te gaan sporten. Zo organiseren ze in Veldhoven een sportmarkt waar kinderen kunnen kennismaken met sport.

Sportmarkt Veldhoven 22 september 2018

In Veldhoven organiseren ze een sportmarkt op zaterdag 22 september van 12.30 tot 16.00 uur. Het is een sportmarkt met demonstraties, clinics, wedstrijden en informatiestands van meer dan 45 sportverenigingen uit Veldhoven.

Gemeente Helmond is host city tijdens de Nationale Sportweek

De gemeente Helmond is één van de vijf host city's van de Nationale Sportweek 2018. De stad heeft als thema: de Dag van de Sportclub. Daarmee wil Helmond laten zien hoe belangrijk vitale sportverenigingen zijn.

Tijdens de sportweek krijgen inwoners de kans om kennis te maken met en geïnspireerd te raken door sport en beweging in de stad.

Fietsroute sportclubs 16 september 2018

Op zondag 16 september organiseert de stad een fietsroute langs alle clubs, die dan hun deuren open zetten. Maar liefst 50 sportaanbieders hebben open dag!

Op 26 september organiseert de gemeente de '10 at 10 Challenge', die eigenlijk ingezet wordt op basisscholen. Daar kunnen alle kinderen om 10 uur dan 10 minuten mee bewegen. Volwassenen kunnen op de Markt in Helmond daar ook aan meedoen. En ook alle ambtenaren in Helmond zijn opgeroepen om mee te bewegen.


Wil je weten wat er allemaal te doen is voor kinderen in regio Eindhoven tijdens de Nationale Sportweek? Bekijk dan de sportkalender van het NOC*NSF.


#NSW2018 #beactive