Als het buiten minder lekker weer is, moet je op zoek naar vermaak binnenshuis. Onze kinderen vinden spelletjes erg leuk om te doen. Toen we dit spelletjespakket van Asmodee kregen opgestuurd, konden de kinderen dan ook niet wachten om deze spelletjes te gaan spelen. We kregen 4 spelletjes opgestuurd waarvan er 3 er helemaal nieuw voor ons waren. Het spelletje Dobble hadden we al in huis. Super leuk om deze spelletjes uit te proberen en met jullie te delen. Natuurlijk ook leuk om op je verlanglijstje te zetten voor je verjaardag.

Fantasie spelletjes

Kinderen worden met onderstaande spelletjes uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken. Voor jonge kinderen kan dit soms nog een behoorlijke uitdaging zijn, ook omdat zijn nog niet kunnen lezen, schrijven of rekenen. Met deze spelletjes kan je lekker veel vertellen en luisteren naar de verhalen van kinderen. De fantasie wordt gestimuleerd.

Spel 1. Rory's Story Cubes

Dit is een klein doosje met 9 dobbelstenen waar allemaal afbeeldingen op staan. Dit zijn verteldobbelstenen! Werp de dobbelstenen en begin je verhaal met "Er was een....." en vertel een verhaal met de 9 zichtbare afbeeldingen. Gebruik 3 dobbelstenen voor het begin, 3 voor het midden en 3 voor het einde van het verhaal. En elk verhaal is goed, dus geen verliezers! (heerlijk met competitieve kids in huis) Dit kleine doosjes stop je ook handig in je handtas, dus ook leuk vermaak in een restaurant. Onze kinderen vonden dit spel erg leuk en de sterkste en fantasierijke verhalen kwamen los. Bestel hier dit spel!

 

Spel 2. Dixit Basisspel - Bordspel 

Het Dixit basisspel bestaat uit een spelbord en kaarten. Iedere speler krijgt een aantal kaarten in zijn hand. Op basis van één zijn kaarten verzint hij een uitspraak die hij hardop zegt (zonder zijn kaarten aan de andere spelers te laten zien). De uitspraak kan één woord of meerder woorden maar het kan ook een geluid zijn. Maar je kan ook een uitspraak verzinnen op basis van een filmtitel, zin uit een liedje of zoiets dergelijks). De andere kiezen dan een kaart uit hun selectie die daarbij past. De Verteller schut alle kaarten en de andere spelers moeten kiezen welke kaart de verteller had. Dit spel is spelen vanaf 8 jaar. Met jongere kinderen (7 en 4) was het een uitdaging. ;-) Dit spel kan je uitbreiden met diverse kaartensets. Bestel hier dit spel!

Spel 3. Dobble Kaartspel

Dit leuke kaartspel is hier al veel gespeeld! Bij Dobble zoek je het gelijke symbool op twee verschillende kaarten. Vind dit symbool als eerst en win! Het spel is voor kinderen vanaf 6 jaar, maar onze dochter van 4 vindt dit ook super leuk en is er stiekem heel goed in. Je heb dit kaartspel ook in Harry Potter of Cars variant. Ook handig om mee nemen in je handtas of als je gaat logeren. Leuke tip voor Sinterklaas! Bestel het Dobble spel hier.

Spel 4. Concept Kids Dieren - Bordspel

Dit spel is ook erg leuk om samen met de kinderen te doen. Concept Kids Dieren is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Je speelt samen in plaats van tegen elkaar. Je gebruik de iconen op het spelbord om anderen zoveel mogelijk dieren te laten raden en om samen te winnen.
Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oranje dier met strepen, die in de jungle woont en een vleeseter is. De anderen moeten raden dat het om een tijger gaat. Als je 12 dieren hebt geraden, bepaal je je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren! Super leerzaam spel en leuk voor kinderen die van dieren houden. Dit spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018. Bestel hier dit leuke dieren spel.

Spel 5. Ticket to ride Europe

Ga met je gezin op treinreis door Europa! Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. In Ticket to Ride Europe moeten de spelers vanaf 8 jaar (jonger zou ik niet aanraden!) de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Als je aan het eind van het spel de meeste punten hebt verzameld, dan ben je de winnaar. Dit populaire bordspel is een makkelijk aan te leren spel (wel even de spelregels goed lezen) met diverse onvoorziene plotwendingen, zodat de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend blijft. Spanning en plezier dus voor het hele gezin. Ticket to Ride heb je verschillende uitvoeringen van landen of grote steden. Bestel hier dit spelletje! Of bekijk hier alle ticket to ride spellen.

 

Bekijk hier leuke spelletjes voor kinderen 4+

Bekijk hier leuke spelletjes voor kinderen 6+

Bekijk hier leuke spelletjes voor kinderen 8+

Bekijk hier leuke spelletjes voor kinderen 10+