Het Nationaal Theaterweekend 2019

Nationaal Theaterweekend van 25 t/m 27 januari 2019

Dit jaar wordt er voor de 4e keer een Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Een weekend waarbij er in vele theaters in Nederland extra (kinder)activiteiten en (jeugd)voorstellingen zijn. De toegangsprijs hierbij is maximaal €10.00 p.p. De slogan van het Nationale Theaterweekend is: theater is dichterbij dan je denkt!

En je hebt geluk...want ook in regio Eindhoven doen er theaters mee!

Ga zitten en laat je verrassen door wat theater te bieden heeft. Zang, dans, muziek, toneel, cabaret, spanning...Voor iedereen zit er wat tussen! Theater is namelijk voor iedereen!

Een uitje naar het theater is een onwijs leuk uitje met de kinderen. Niet alleen voor de kinderen, ook voor de ouders. Een heel speciaal uitje ook. Want je kleed je net iets mooier aan, als dat je naar het bos zou gaan, je krijgt kriebels in de buik voor wat er komen gaat, je moet zachter praten...spannend hoor! En dan mag je ook nog plaatsnemen in van die grote zachte stoelen! Super speciaal allemaal.

Nationaal Theaterweekend in regio Eindhoven

In regio Eindhoven zijn er 3 leuke kinder/jeugd theatervoorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend. We hebben ze op een rijtje gezet. Wil je ook graag naar een voorstelling voor volwassenen voor slechts €10,00? Kijk dan op de website van het Nationaal Theaterweekend voor een overzicht van theatervoorstellingen in Eindhoven. 

Het Nationaal Theaterweekend is het uitje voor het weekend van 25 t/m 27 januari. Leuk om met het hele gezin te gaan! 

Veel plezier!

 

Parktheater Eindhoven – Juf Roos op vakantie

De voorstelling Juf Roos op vakantie voor kinderen vanaf 2 jaar speelt op 27 januari in Parktheater Eindhoven om 13.30 uur en om 16.00 uur. Kaarten kosten €10,00 (en €1 servicekosten). Je bestelt ze via deze link.

Juf Roos is dé YouTube-hit van het jaar. In dit oer-Hollandse YouTube-programma beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen oer-Hollandse liedjes. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten. En nu komen Juf Roos en Gijs voor het eerst naar het theater voor een doldwaas avontuur!!
Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is Tante Tulp toch?

In dit nieuwe theateravontuur worden de kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde. Zing, doe en beleef deze gezinsvoorstelling mee met Juf Roos en Gijs.

Theater De Schalm in Veldhoven – Mis Poes

De voorstelling Mis Poes speelt op 27 januari om 10.00 uur in Theater De Schalm in Veldhoven. Kaarten kosten €7,50. Je bestelt ze via deze link.

Mies is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat. Maar op een ochtend wordt ze wakker en zijn al haar mooie lapjes verdwenen. Waar zijn de lapjes gebleven? Mies gaat op zoek bij alle huizen in de straat. Ze komt allerlei huizen en dieren tegen, maar zal ze ook haar lapjes terugvinden?

Theater De Hofnar in Valkenswaard – Gebroeders Kist

De jeugdvoorstelling Gebroeders Kist speelt op 26 januari om 11.00 uur in Theater De Hofnar in Valkenswaard. Kaarten kosten €10,00. Je bestelt ze via deze link.

De Gebroeders Kist is een spannende voorstelling met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor, gespeeld door Percossa.

Er waren eens vier broers. Ze heetten De Gebroeders Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom, op zoek naar het geluk.