Halloween activiteiten in regio Eindhoven

Vier Halloween met kinderen in regio Eindhoven 2024

Halloween is een feestdag die elk jaar valt op 31 oktober. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Maar inmiddels heeft het Halloween feest ook sterk aan populariteit gewonnen in andere delen van de wereld, met name in Europa, Australië en Oost-Azië. En ook in Nederland worden dus steeds meer Halloween activiteiten voor volwassen en kinderen georganiseerd.

Go-Kids heeft de leukste Halloween tips voor kinderen verzameld in regio Eindhoven:

Vier Halloween bij DippieDoe in Best

DippieBoe is het leukste Halloween evenement van Nederland speciaal voor de allerkleinsten. DippieBoe richt zich op kinderen van 2 t/m 12 jaar. DippieDoe in Best verandert dit najaar in DippieBoe! Waar normaal gesproken het geluid van vrolijke kinderen en blije volwassenen door de lucht galmt, echoën nu de duistere klanken van grimmige piraten over het water en langs de bomen.
Het is weer oktober… de tijd waarin enge schepsels je de stuipen op het lijf jagen! En dit jaar wordt het grootser, enger en meeslepender dan ooit. De verhalen komen tot leven… Ontsnap aan de griezelige piraten die zich overal in het park kunnen verschuilen. Ze zijn vervloekt door een kwade zeedemoon, die de macht wil grijpen! Wanneer een duivels boek vol spookverhalen wordt opengeslagen, schieten felle vlammen de nacht in. Durf je te blijven tot het donker wordt...?
​Deze enge avonden worden van 22 tot en met 27 oktober gevierd in Attractiepark DippieDoe in Best, op een kanonskogelworp afstand van Eindhoven.

Het park is geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur, en de griezelavond start om 18.00 uur. En op zondagavond zelfs al om 17.00! Lees hier meer.

DippieBoe

Vier Halloween bij Motion Imagination Experience

In oktober 2024 is het Motion Happy Halloween!
Benieuwd naar een wereld vol licht en interactie in de betoverende sferen van Halloween? Kom dan met het hele gezin naar de Halloween editie van Motion Experience.
Voor de jongere avonturiers tot 12 jaar hebben we ook Happy Halloween Kids Time. Kom verkleed, laat je schminken in een leuke griezel of doe mee aan een speurtocht. Kids Time is iedere woensdagmiddag en op zaterdag- en zondagochtend. Maar ook buiten Kids Time is het plezier geschikt voor alle leeftijden. Laat je verrassen door knipogende pompoenen en wandel over een spannende begraafplaats… Lees hier meer.

Happy Halloween

Halloweendag bij Museum Klok & Peel in Asten

De hele herfstvakantie zijn het Pompoendagen bij Museum Klok & Peel. 
Snijd zelf je eigen Halloween-pompoen. Maak je eigen glas-in-lood, zeepjes of kaarsjes. Bouw en schilder een houten insect. Al deze workshops zijn tegen een kleine vergoeding voor de door jou gebruikte materialen. Dus neem wat kleingeld mee.

Op zondag 27 oktober 2024 is de Halloweenoptocht! Kom om 16.30 uur verkleed naar het museum en neem een lampion mee. We verzamelen buiten bij Museum Klok & Peel en lopen dan in optocht naar de Markt in Asten. Win jij de prijs voor de meest originele Halloween-outfit?
Lees alles over De Pompoendagen

Happy Halloween bij De Brandevoortse Hoeve in Helmond

In oktober is het Happy Halloween bij De Brandevoortse Hoeve! Op zoek naar een leuke niet te griezellige Halloween activiteit? Bij De Brandevoortse Hoeve kan je je eigen pompoen uithollen en mee doen aan de spannende Happy Halloweenspeurtocht! (geschikt van 4 tot 8 jaar)

Halloween

Themamiddag bij de Splinterbieb in Speelpark de Splinter met als thema HALLOWEEN

De Themamiddagen zijn speciaal voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar en hun ouders. De kinderen kunnen eerst luisteren naar een verhaal in het thema dat centraal staat. Daarna gaan jullie actief aan de slag met een activiteit in het thema. Door actief bezig te zijn, samen dingen te maken en te ontdekken, komen de kinderen steeds meer te weten over het thema. Als ouder ben je welkom om mee te doen. Hier lees je alles over de themamiddagen van de Splinterbieb.

Spooky halloween in aantocht bij PorcusCampus in Aarle-Rixtel

Kom je op in oktober je Pompoen versieren? Je kan hem dan een mooi plekje geven in het HalloweenBos. Je kan ook komen griezelen in het HalloweenBos bij PorcusCampus! πŸŽƒπŸ‘»

Pompoen Halloween

Vergeet ook niet om de Go-Kids Agenda te checken voor nog meer leuke Halloween tips in de regio Eindhoven-Helmond

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Met Go-Kids Korting naar Bevrijdende Vleugels
Details

Met Go-Kids Korting naar Bevrijdende Vleugels

Museum Bevrijdende Vleugels

MET GO-KIDS NAAR BEVRIJDENDE VLEUGELS! Super gaaf voor jong EN oud Loop dwars door de geschiedenis ... bekijk

Van 15 februari 2023 tot 15 februari 2024

Halloween in de verschillende winkelcentrums

Halloween in winkelcentrum WoensXL

Winkelcentrum WoensXL viert Halloween. Je kunt er genieten van een angstaanjagende Scary Actors Parade, gratis Halloween Fotografie in een spookachtige setting en de ultieme uitdaging: de engste versie van de Blind Experience.

Mis dit spooktaculaire Halloween-weekend niet! Nodig je vrienden en familie uit en kom naar Winkelcentrum WoensXL voor een onvergetelijke tijd vol griezelig plezier! Op vrijdag zijn de activiteiten van 17.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kom met het gehele gezin ‘griezelen’ terwijl je winkelt. Wat er nog meer te beleven is deze dagen vind je hier!

Halloween in het Citycentrum Veldhoven

Tijdens de koopzondag op 27 oktober van 12.00 tot 17.00 vieren we Halloween in ’t City met dit jaar enge gasten, een verkleedwedstrijd en natuurlijke de grote trick or treat.

Schrik niet want er loopt een man zonder hoofd rond in het centrum. Strak in het pak, op zoek naar contact. Dwalend door de straat zoekt hij een goeie kop… dus pas maar op! Kijk daarnaast ook uit voor de mopperende Zand Halloween Heks.
De 3 Halloween Diva’s zorgen voor de sfeer en zingen muziek die heerlijk past in het thema Halloween.
Ook is er een verkleedwedstrijd en natuurlijk Trick or Treat. Je leest al info over halloween in het city centrum hier!

Halloween

Verkleden en schmink tips voor Halloween 

Ben je op zoek naar een leuke heksenjurk of skeletpak voor de kids voor Halloween. Online zijn veel Halloween outfits voor kinderen en volwassenen te vinden. Veel voorpret met verkleden.  

Shop Halloween outfits

Saskia van Go-Kids Breda schreef een blog over hoe je makkelijk enge wonden voor Halloween kan schminken bij kids! 

Lees blog met schmink tips

Knutselen voor Halloween

Je kunt zowel kleine (eetbare) pompoenen gebruiken als hele grote voor het Halloween feest. De grotere zijn makkelijker te bewerken, maar ook minder lang houdbaar. Kies een pompoen waarvan de onderkant vlak is en gelijkmatig.

Pompoen

* Hoe begin je met het maken van een Halloween pompoen? 

Snijd met een scherp mes de deksel van de pompoen af door het mes enigszins naar beneden te richten zodat de deksel er later mooi invalt.
Wist je dat je ook een Pompoen snijset kan bestellen? Check het hier

* Uithollen van een pompoen

Gebruik een stevige lepel of ijsschepje om de pompoen uit te hollen. Als je zoveel mogelijk vruchtvlees weg kunt snijden zonder door de buitenwand heen te gaan, blijft de pompoen het langste mooi. Af en toe kun je even checken of de pompoen al doorschijnend is. Zet er dan even een kaarsje of lampje in.

* Gezicht/kunstwerk maken in een pompoen

Met een mesje of een stift teken je eerst je ontwerp op de pompoen. Met een mesje kan je het uitsnijden.

halloween

Lampion maken

Je kan een lampion maken van wc rolletjes of zwart papier waar je leuke halloween afbeeldingen uitknipt. Er zijn heel veel varianten als je op Google of Pinterest

Liever een kant-en-klare optie? Kijk dan eens op bol.com voor Halloween spulletjes

Recepten Halloween

  • Pompoensoep: Deze klassieker is lekker met een lepeltje crème fraîche erop voor een extra romig effect. Check snel het Albert Heijn recept.
  • Broodje met afgehakte vingertjes: Koop knakworstjes met tomatenketchup en amandel als nagels. Snijd dunnetjes lijntjes in de knakworstjes. En veel ketchup! ;-)
Veel plezier met Halloween! πŸ•·οΈπŸŽƒ

Log In