Go-Kids Reporter Eva op bezoek bij Theater De Schalm in Veldhoven

In de Kerstvakantie van 2022 ging Go-Kids Reporter Eva op bezoek bij Theater De Schalm. Nadat Eva de boeken van "De regels van Floor" heeft verslonden moesten we natuurlijk wel naar het toneelstuk van "De regels van Floor". Deze voorstelling speelde in de kerstvakantie bij Theater de Schalm in Veldhoven. 

Hoewel Eva en ik wel eens bij Theater De Schalm zijn geweest voor een optreden van haar ballet uitvoering, was een voorstelling al wel weer even geleden. We vertrokken rond 19.00 van huis zodat we ruim op tijd bij het Theater aankwamen. Een van de voordelen van een bezoek aan De Schalm is dat er meer dan voldoende parkeergelegenheid is in de buurt en dat je de eerste 2 uur gratis mag parkeren. Theater De Schalm is gevestigd aan het Meiveld in Veldhoven. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Theater De Schalm in Veldhoven
Meer weten

Theater De Schalm in Veldhoven

Meiveld 3, Veldhoven

Theater De Schalm in Veldhoven Ga gezellig naar het theater met de kinderen! Theater de Schalm is ee... bekijk

 
Wonka Podia
Meer weten

Wonka Podia

Theaterpad 1, Eindhoven

WONKA is een intensieve samenwerking tussen zes podia uit de Brainportregio Theater De Schalm Veldho... bekijk

 
Zwemles bij Zwembad City Sport Veldhoven
Meer weten

Zwemles bij Zwembad City Sport Veldhoven

De Wal 152, Veldhoven

Zwemles volgens het Easy Swim programma bij Zwembad City Sport Veldhoven Het EasySwim Diploma: voor ... bekijk

 
De ontvangst

We waren ruim op tijd voor de voorstelling en werden vriendelijk welkom geheten door de gastvrouwen van het theater. We mochten onze jassen in de garderobe hangen en met een nummertje in onze zak gingen we op pad. Eva had de kaartjes en ging op onderzoek uit om te kijken door welke deur we naar binnen moesten. Het was even wennen voor haar de ze in het theater spreken over even- en oneven nummers op de bordjes. 😉
Gelukkig stond het duidelijk aangegeven, dus hadden we het snel gevonden. De deuren naar de zaal gingen al op tijd open waardoor we tijd genoeg hadden om onze plekken te vinden. In de lobby waren we al wat bekenden tegen gekomen. Eenmaal in de zaal en onze stoel, scande Eva haar ogen alle rijen af op zoek naar haar vriendinnen. 

Familievoorstelling "De regels van Floor"

Wat een spanning zo vlak voordat de voorstelling ging beginnen. Het mooie hart dat werd geprojecteerd vond Eva al heel indrukwekkend. Laat staan dat ze zometeen "Floor" zou gaan zien!

Het toneelstuk was echt heel grappig. We hebben een aantal keer flink moeten lachen om Floor, maar vooral ook om haar puber broer Kees. Voor zowel mij als Eva zaten er veel herkenbare stukken in als het gaat over het gedrag van ouders en hun kinderen 🙈. Het was wel een echte 8+ voorstelling. 

Toen de voorstelling voorbij was hebben we in de lobby nog wat gedronken en chips gegeten samen. Daar hebben we ook nog even gekletst met Eva's vriendinnetjes. Leuk om te zien dat er toch ook een aantal bekende met kinderen in dezelfde leeftijd ook hun weg hadden gevonden naar De Schalm. 

Kindervoorstellingen bij De Schalm

De kindervoorstellingen bij Theater De Schalm zijn altijd voorzien van een leeftijdsindicatie. Deze leeftijdsindicatie is gebaseerd op de inhoud van de voorstelling, maar ook op de lengte van de voorstelling. Let hier dus goed op als je een kaartje koopt zodat je kind de voorstelling wel goed kan volgen en kan volhouden. 
Voor de kleinere kinderen is het mogelijk om bij de ingang van de zaal een stoelverhoger mee te pakken, maar op de meeste rijen is dat niet nodig. De zaal van De Schalm loopt al vrij snel omhoog en ook de stoelen verspringen voldoende om een goed zicht te creëren voor iedereen. Uiteraard kan je ook een kussentje van thuis meenemen als je dat prettig vindt. 

Als je het mij vraagt hebben Eva en ik een hele leuke avond uit gehad samen op deze regenachtige avond in de Kerstvakantie. Maar uiteraard volgt hieronder ook nog de mening van Go-Kids Reporter Eva 😜

Mening van Go-Kids Reporter Eva (9 jaar):

De voorstelling was heel leuk omdat er ook kinderen meespeelde in het toneelstuk. Na de voorstelling heb ik zelfs "Floor" ontmoet en ben met haar en Kees op de foto gegaan. Iedereen bij Theater De Schalm was heel vriendelijk. Het podium was goed te zien, omdat de stoelen niet recht achter elkaar staan en een beetje naar boven. De stoelen waren super zacht en heel lekker om in te zitten. 
Het was een hele leuke avond in het Theater en ik zou er zeker nog een keertje heen gaan. 

Log In