Go-Kids Reporter Eva op bezoek bij het Oertijdmuseum in Boxtel

Leer alles over dinosaurussen in het Oertijdmuseum!

Deze vakantie mochten wij een bezoekje brengen aan het Oertijdmuseum in Boxtel. Bij het Oertijdmuseum kan je je zowel binnen als buiten goed vermaken. Ze hebben een "Dino-bos" waarin je van alles kan leren over de verschillende dinosaurussen. Misschien heb je ze zelfs wel eens gezien in het bos langs de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch. Het park is goed bereikbaar, want het ligt dus vlakbij de snelweg. 

Het "Dino-bos"

Bij de ingang worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we een korte uitleg van wat er te doen is in het museum. Binnen no-time hebben de kinderen een speurtocht te pakken en gaan we naar buiten. Buiten wordt er direct hard gewerkt aan het invullen van de vragen van de speurtocht. 
In de bosrijke omgeving liggen eieren met daarop een nummer. Op het blaadje van de speurtocht vind je de bijbehorende vraag. Door de info op de borden bij de verschillende dino's te lezen leer je van alles over de verschillende dinosaurussen én vind je de goede antwoorden. 

Oertijdmuseum 2023

In het park zijn verschillende mogelijkheden om even te zitten en/of te spelen. Ik heb geen idee hoeveel verschillende dinosaurussen we hebben gezien. En wat een ingewikkelde namen hebben deze dieren. Gelukkig was er aan het eind van de speurtocht geen overhoring waarbij je de namen moest opzeggen 😉. Tijdens het lopen van de speurtocht hebben de kinderen letters verzameld en met de uitkomst kunnen ze een verrassing ophalen bij de kassa. Terwijl de mama's genoten van een drankje op het terras liepen de kinderen nog wat rond buiten. Dat kan gemakkelijk omdat het een overzichtelijk en niet te groot park is. 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Oertijdmuseum Boxtel
Meer weten

Oertijdmuseum Boxtel

Bosscheweg 80, Boxtel

Een familie-uitje naar Oertijdmuseum Boxtel In Boxtel vind je het grootste Oertijd en Dinosaurus mus... bekijk

 
Nationaal speelgoedmuseum Spelebos
Meer weten

Nationaal speelgoedmuseum Spelebos

Sonseweg 39, Best

Nationaal speelgoedmuseum Spelebos Bij Spelebos staat spelen, ontdekken en leren centraal. Beleef he... bekijk

 
Kinderfeestje Oertijdmuseum Boxtel
Meer weten

Kinderfeestje Oertijdmuseum Boxtel

Bosscheweg 80, Boxtel

Kinderfeestje tussen de dino's bij Oertijdmuseum in Boxtel De kinderfeestjes zijn voor kinderen van ... bekijk

 

Museumhal met één van de grootste geologische collecties van Nederland 

Na onze korte pauze gaan we naar binnen om te zien wat daar te ontdekken is. Er wordt uiteraard een nieuwe speurtocht gehaald bij de balie zodat ze binnen weer verder kunnen speuren. 
Bij het Oertijdmuseum hebben ze een van de grootste geologische collecties van Nederland. We lopen door de gang en kijken er onze ogen uit. Zoveel verschillende fossielen en mineralen. Leuk om te lezen waar deze bijzondere items zijn gevonden. Stiekem zoeken we ook naar Spyke, want bij hem vinden we ook het antwoord op de volgende vraag van de speurtocht.

En dan aan het eind van de gang.....WAUW! In de gigantische museumhal staan complete dinosaurus skeletten opgebouwd. Heel indrukwekkend!

Oertijdmuseum 2023

Zie je hoe klein Go-Kids Reporter Eva is op de foto! 😱

In de museumhal kan je de skeletten ook van bovenaf bewonderen dmv de balustrade die rondom in de hal is aangebracht. En als je denkt dat je hiermee alles hebt gezien...heb je het goed mis. Er is hier ook nog een hele verdieping met fossielen. 

Is het Oertijdmuseum een aanrader?

JA! Het is zeker een aanrader om met de kinderen een bezoek te brengen aan dit museum. Er is zoveel te doen voor de kids en het is nog leerzaam ook. Zo zijn er verschillende speurtochten voor binnen en buiten voor verschillende leeftijden. Er is een speeltuin waar ze hun energie even kwijt kunnen. Buiten kan je zelf opgravingen doen (zie foto). Binnen zijn speelhoekjes voor de kleintjes én voor de grote (zie foto). Zelfs de loopbrug naar beneden is interactief (zie foto).
En naast dit alles is er nog een filmzaal, museum winkel en natuurlijk horeca te vinden. 
Wat mij betreft heeft Het Oertijdmuseum alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje uit met de kids!

Oertijdmuseum 2023

Mening van Go-Kids Reporter Eva (10 jaar):

Het is super leuk en super leerzaam. Het is ook leuk als het minder weer is omdat er binnen van alles te doen is. Ook buiten is er veel te zien en te beleven. Het leukste om te doen bij het Oertijdmuseum waren de speurtochten. Als je het goede antwoord kwam vertellen bij de kassa kreeg je een verrassing mét uitleg. 

Log In