Sonseweg 39, 5681 BH Best

Museum Bevrijdende Vleugels

In Best op hetzelfde terrein als 't Boshuys en Nationaal speelgoedmuseum Spelebos vind je het Museum Bevrijdende Vleugels

Operatie Market Garden

Op het terrein waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de luchtlandingen van Operatie Market Garden plaats vonden vind je nu Bevrijdende Vleugels.
In 1944 landde hier, op deze grond, Amerikaanse militairen. Het begin van de bevrijding van Zuid Nederland was begonnen.

Op het terrein stap je terug in de tijd. Je vindt hier een bijzondere collectie van gevechtsvliegtuigen, rupsvoertuigen en wapentuig dat gebruikt is tijdens Operatie Market Garden. 

Bevrijdende Vleugels

Speurtocht voor de kinderen

Voor de kinderen is Bevrijdende Vleugels een leerzaam en leuk uitstapje. Bij de entree krijgen de kinderen een speurtocht die ze zelf (of met een beetje hulp van papa of mama) kunnen doen in het museum. 
Door goed te kijken, zoeken, lezen en speuren leren de kinderen van alles over de bevrijding van Zuid Nederland in 1944 tijdens Operatie Market Garden. 

Download hier je Bevrijdende Vleugels Kleurplaat 

Je kan je kaartje aan de kassa kopen op het terrein of online via de Go-Kids bestel pagina. Via de Go-Kids pagina krijg je een kinderkaartje voor €5,00 ipv €8,00

Go-Kids Kinderticket kopen met korting!

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Indoor
  • Outdoor